Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
zobacz, czy interesujący Cię obiektyw jest dostępny
A skąd początkujący ma wiedzieć, które obiektywy go interesują lub zainteresują w przyszłości, kiedy już zauważy, że do motyli może nadać się coś innego niż do krajobrazu czy portretu?
komor, OP zapytał o "lepszy obiektyw" (mimo, że wcześniej deklarował, że go to nie interesuje i póki co zadowoli się tym z zestawu) - mogę mu odpowiedzieć, że tak, z lepszym obiektywem nie będzie problemu, co będzie zgodne z prawdą, bo lepszych od kitowych obiektywów jest w tym systemie mnostwo lub zwrócić uwagę na fakt, że nie w każdym systemie są dowolne obiektywy i trzeba zapoznać się z ofertą i sprawdzić, czy potencjalnie interesujące szkła są dostępne (zarówno fizycznie, jak i finansowo). Jak myślisz, która odpowiedź jest bardziej pomocna?
komor, skoro tak twierdzisz... Mefisto, jeśli będziesz chciał zainwestować w jakiś lepszy obiektyw, to też "nie będzie problemu" - na to hobby wydasz dowolne pieniądze.
Gdybym chciał zainwestować w jakiś lepszy obiektyw to też nie będzie problemu?
Jesli tylko bedzie mial mocowanie wymienione przez
jaad75 napisał/a:
K i m42
, to nie powinno byc zadnego problemu.
Mefisto napisał/a:
lepszym rozwiązaniem będzie dla mnie Samsung?
Lepszym ze wzgledu na latwosc ostrzenia manualnego=ostrzac recznie latwiej Ci bedzie zrobic dobre/ostre/ zdjecie, niz gdybys je robil k100
Jesli masz skromny budzet, jak piszesz, to wygoda korzystania ze szkiel, ktorymi mozna ostrzyc tylko recznie/dobrych optycznie i jednoczesnie niedrogich/ jest bardzo wazna.
jaad75, deklarowałem że na początku wystarczy mi ten z zestawu i tak na pewno będzie. Wolałem się upewnić, bo skąd mogę wiedzieć czy po kilku miesiącach użytkowania aparatu nie będę chciał wymienić obiektywu? Staram się rozważyć wszystkie wady i zalety tego Samsunga. Póki co jestem na niego zdecydowany
To jeszcze tak przy okazji, sprzedający wysłał mi jedno zdjęcie zrobione tym aparatem, mógłby mi ktoś powiedzieć jaki on ma przebieg? Próbowałem w PhotoME, ale nie wiem gdzie to pisze, pierwszy raz na oczy program widzę http://i.imgur.com/ISg30.jpg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10