Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
FOTOGRAFIA AKTU
Autor Wiadomość
raf7775 
Entuzjasta

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011   FOTOGRAFIA AKTU

Nie znalazłem takiego tematu, więc założyłem, jeśli już istnieje, to proszę usunąć.
Moje pierwsze próby.
1.
Ostatnio zmieniony przez komor Sro 12 Paź, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Sro 12 Paź, 2011   

Prosze, pierwszy (prawie) akt a tu tak cicho :smile: .
Ja bym usunal jednak ten zolty odcien, odszumil/odziarnil i zrobil klasycznego czarno-bialego HK. Jezeli chodzi o kadr to cialbym zaraz ponizej lokci i powyzej ramion (w kwadrat jakby sie dalo), pozostawilbym same rece, ktore wyszly najciekawiej i najlepiej. Zdjecie wyglada jak nieoswietlone, ale to chyba wina zoltego nalotu. Zrobilem cos takiego w PS, ale nie bede wstawial bo oststnio wszyscy drazliwi na punkcie praw autorskich i poprawiania zdjec cudzych.
Ogolnie wrazenie pozytywne, z checia obejze nastepne proby :grin:

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

Kolczyki chyba też niepotrzebnie odwracają uwagę...

jaad75 
Klub Pierdzieli

Zwykle akty były wstawiane do Fotografii Ludzi... :roll:
A co do zdjęcia, to niestety - bardzo słabe oświetleniowo (zero modelowania światłem, płasko i nieciekawie) i obróbkowo (pseudosepia oraz nieudana biała winieta i zbyt niski kontrast), a do tego nieszczególnie udanie kadrowo. Może następnym razem.

Usjwo 
Optyczny

jaad75 napisał/a:
Zwykle akty były wstawiane do Fotografii Ludzi... :roll:

wszystkie trzy? :razz:

raf7775 
Entuzjasta

Odpowiem tak, he he.
Kolczyki celowo zostały wyeksponowane, i tak mniej niż było to zamierzone, kadr jest ze ściągi w gazecie a obróbka to jedna z gotowych opcji w Silver efex pro.
jaad75, pokaż coś od siebie..., chętnie obejrzę...
lub link do tych wielu aktów w fotografii ludzi.
2.
Ostatnio zmieniony przez raf7775 Sro 12 Paź, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

komor 
Moderator

raf7775, przeszukaj sobie sam, wątki „ludziowe” są raptem dwa lub trzy w tym dziale (ale za to długie). Parę gołych babek tam było, w tym też od Jaada.

mozer 
bo Pentax

raf7775, chciałeś usłyszeć opinie, czy mieliśmy się nie odzywać?

raf7775 
Entuzjasta

mozer,
Opinie opinie.

maput 
Optyczny

raf7775 napisał/a:
kadr jest ze ściągi w gazecie a obróbka to jedna z gotowych opcji w Silver efex pro.

A to faktycznie. Zdjęcie jest doskonałe. Z takimi argumentami nie ma nawet co dyskutować.

raf7775 
Entuzjasta

komor,
Mieszanie aktów z fotografią ludzi, to ciut bez sensu, jednemu dość daleko do drugiego, (technicznie).

[ Dodano: Sro 12 Paź, 2011 11:11 ]
maput,
nigdzie nie powiedziałem że doskonałe, to pierwsze kroki, tak napisałem.
pokaż lepsze..., chętnie obejrzę.
Ostatnio zmieniony przez raf7775 Sro 12 Paź, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

mozer 
bo Pentax

2 - jak dla mnie światło zbyt mało "intymne", cień od lampy przeszkadza i nie rozumiem takiego cięcia kadru od góry.

Aha - to powiedz, że wypowiedzieć się mogą tylko osoby, które robią akty ;)

maput 
Optyczny

raf7775, ale ja nie muszę robić genialnych zdjęć, żeby móc powiedzieć coś o zdjęciach innych. Tym bardziej jak autor sam na początku prosi o opinie. A że po kilku głosach krytyki już mu się tej krytyki odechciewa to inna sprawa... Trzeba było napisać że można tylko chwalić.

Usjwo 
Optyczny

2 slabiej :sad: . W obydwuch zdjeciach zadarta glowa sugeruje ze modelka nie chce jej pokazac, niewyglada to dobrze, lepiej glowa prosto i ciac jakos zeby twarz byla nierozpoznawalna.

Co do nowego watku to chyba dobrze ze jest osobny?

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Albo już zostawiamy głowę, albo ją całkowicie ucinamy, dodatkowo denerwuje mnie kąt, a najbardziej ten kocyk/ręcznik na dole ?
Wiem że nie zrobię lepszych, no ale przynajmniej coś podpowiem.
Na plfoto.com jest dział akty, można warto się powzorować ?

Odpowiedz do tematu