Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Pią 14 Paź, 2011
Jaki obiektyw do eos 7d ??
Autor Wiadomość
maput 
Optyczny

Wysłany: Sob 15 Paź, 2011   

lomyk napisał/a:
zamierzam sie nauczyc go obslugiwac ogolnie pochłonąć troche wiedzy w zakresie fotografii :mrgreen:

A czemu dotąd nie pochłonęłaś ? Wybór obiektywu to chyba dobra okazja, żeby trochę poczytać i się podszkolić...

I używaj znaków interpunkcyjnych, w szczególności kropek, bo z tego co piszesz straszny bełkot wychodzi.

Reklama

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

Usjwo napisał/a:
A ja ciekawy jestem kto sprzedaje aparat APS-C z obiektywem 75-300 amatorowi? Taki "zestaw" to tylko jako "okazja" :twisted:
Sunders napisał/a:
Rzeczywiscie to ciekawa sprawa, w jaki sposob lomyk weszla w posiadanie tak egzotycznego zestawu :?: Ciekawe, czy jeszcze tu zajrzy i zechce uchylic rabka tajemnicy :?: Juz nam podziekowala :wink:
ojj widać ze spamboxa nie czytacie ;) 75-300 to nie był w zestawie a został podarowany.

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

kufel napisał/a:
75-300 to nie był w zestawie a został podarowany.

I dokupila do niego 7D?

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

kufel napisał/a:
Usjwo napisał/a:
A ja ciekawy jestem kto sprzedaje aparat APS-C z obiektywem 75-300 amatorowi? Taki "zestaw" to tylko jako "okazja" :twisted:
Sunders napisał/a:
Rzeczywiscie to ciekawa sprawa, w jaki sposob lomyk weszla w posiadanie tak egzotycznego zestawu :?: Ciekawe, czy jeszcze tu zajrzy i zechce uchylic rabka tajemnicy :?: Juz nam podziekowala :wink:
ojj widać ze spamboxa nie czytacie ;) 75-300 to nie był w zestawie a został podarowany.

"Kopernik też była kobietą!" :smile:

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

B o g d a n napisał/a:
"Kopernik też była kobietą!" :smile:
B o g d a n, sugerujesz ze dalem sie nabrać? :mrgreen: :smile:

Sunders napisał/a:
I dokupila do niego 7D?
a skad ja mam wiedziec? :)

z drugiej strony, ja nie spotkałem sie nigdy z takim zestawem; body + zoom tele..

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

kufel napisał/a:
B o g d a n, sugerujesz ze dalem sie nabrać?

Ja niczego nie sugeruję, to była tylko "cytata". :wink:

Sunders 

kufel napisał/a:
Sunders napisał/a:
I dokupila do niego 7D?
a skad ja mam wiedziec?

Spambox nic na ten temat nie ma? :smile:

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

Sunders napisał/a:
Spambox nic na ten temat nie ma? :smile:
przeczytaj to sie dowiesz ;)

Sunders 

kufel napisał/a:
przeczytaj to sie dowiesz

No to musialem przeczytac :wink: Najpierw kupila 7D/chyba bez szkla :???: /, a potem dostala 75-300 w prezencie. Po tym dopiero zaczela szukac informacji, bo nie mogla dziecku zrobic zdjecia tym obiektywem w domu :shock: ciekawa historia :smile:
kufel napisał/a:
dalem sie nabrać?

Teraz to i ja mam wrazenie jakby nas wkrecano :mrgreen:

ophiuchus 
Optyczny

Różne przypadki chodzą po ludziach :D Już tak nie generalizujcie, a co do kupowania obiektywu gorszego niż 17-55 do 7D, damian996, wprawdzie nie mam 7D, ale matryca w moim aparacie jest podobna, używam między innymi "nieszczęsnego" EF 1.8/28 i jakoś przesadnie na jakość nie narzekam :D

damian996 
Nowy

Cytat:
Już tak nie generalizujcie, a co do kupowania obiektywu gorszego niż 17-55 do 7D, damian996, wprawdzie nie mam 7D, ale matryca w moim aparacie jest podobna, używam między innymi "nieszczęsnego" EF 1.8/28 i jakoś przesadnie na jakość nie narzekam

Nie uzywalem nigdy EF 1.8/28 i nie mam pojecia jak ten obietyw spisuje sie z 7D, ale chcialem tylko odniesc sie do propozycji Tamrona 17-50 f2.8, ktory do tego body poprostu moim zdaniem nie ma sensu. Uzywalem zarowno Tamrona jak i Canona na 50D i tych dwoch obiektywow nawet nie ma sensu do siebie porownywac bo to zupelnie inne klasy sprzetu. Jesli kogos stac na wyczesane body, a brakuje juz kasy na obiektyw to jaki to ma sens? Jedno z drugim musi isc w parze. Tamron oczywiscie bedzie dzial z 7D i w oczach fotografa amatora beda wychodzily z tego zestawu super zdjecia, ale obiektyw ten poprostu nie wykorzysta potencjalu tego body.

mozer 
bo Pentax

Wysłany: Nie 16 Paź, 2011   

damian996, 17-50 nie daje gorszego obrazka niż canonowski 17-55. No chyba, że masz na myśli AF...

damian996 
Nowy

moim zdaniem 17-55 bije 17-50 na glowe jesli chodzi o ostrosc zdjec, szczegolnie przy przeslonie 2.8. Tamron powoli dogania Canona ale mniej wiecej dopiero od przeslolny 5.6. Jesli chodzi o jakosc obrazka to trzeba tez wspomniec o zywszych i bardziej wyrazistych kolorach z canona. Wystarczylo mi zrobic kilka testowych zdjec zaraz po zakpie canona aby glosno powiedziec WOW ;) Roznice widac odrazu i niepotrzebne sa do tego skomlikowane testy. A AF to oczywiscie tez inna bajka :) Uzywalem przez jakis czas tamrona i teraz uzywam canona na tym samym body 50D. Nie wiem jak to wyglada na innych puszkach, ale spodziewalbym sie podobnych rezultatow.

mozer 
bo Pentax

damian996, może miałeś mydlanego Tamrona. A kolory przy fotografii cyfrowej nie są takie istotne.

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

damian996 napisał/a:
Jesli kogos stac na wyczesane body, a brakuje juz kasy na obiektyw to jaki to ma sens? Jedno z drugim musi isc w parze.
Dokładnie.

mozer napisał/a:
A kolory przy fotografii cyfrowej nie są takie istotne.
Tu mnie zaskoczyłeś. :smile:

Odpowiedz do tematu