Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Dodatek do aparatu jako prezent
Autor Wiadomość
moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Pon 10 Paź, 2011   

ghost, nie pisalam o wersji z AF ale o manualnej Minolcie MD (nie wiem czy to to samo co Minolta MD Rokkor). masa tego po 35-39 euro, wydaja sie ladne sztuki a Chuck chwali to szklo

Reklama

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

Wysłany: Pon 10 Paź, 2011   

w zasadzie dołączam sie do reszty: pomyślałbym nad filtrem polaryzacyjnym ( trzeba wiedzieć jaką średnicę ma obiektyw, zakładam ze 58mm) albo brałbym statyw. w sumie do głowy przyszedł mi tez filtr szary, ale do niego potrzebny i statyw i... pilot , wiec odpada.

jotes 
Uczestnik

Wysłany: Wto 11 Paź, 2011   

Do głowy przyszła mi jeszcze zapasowa karta SD.
Albo torba/futerał większy/pojemniejszy/wygodniejszy niż ma - ale to już musiałbyś wiedzieć co ONA uważa za wygodniejsze, bo wiem,z e to kwestia indywidualna.

Brindson
[Usunięty]

Chyba ograniczyłem wybór do dwóch, teraz zostaje mi prosić o podanie paru namiarów na modele. Z racji że jakiś podstawowy futerał dostała gratis, a wolałbym żeby dostała ode mnie coś co pomoże jej technicznie, może nawet rozwinie możliwości nowej fotografii (z tego co czytam to tak będzie), więc kieruje się z prośbą do państwa abyście podali mi modele (jeśli znajdą państwo czas to byłoby super o link do allegro) statywu i filtru polaryzacyjnego w rozsądnej cenie do rozsądnego sprzętu, który będzie jej długo służył. Przypomnę że aparat to: Sony Alfa 230. Na święta sprezentuje jej jeszcze dysk zewnętrzny ponieważ ostatnio straciła część zdjęć bo płytki na których nagrywała zdjęcia zostały zniszczone przez dzieci naszej rodziny które często wpadają w odwiedziny (stąd myślę żę dodatkowa karta pamięci może poczekać), jednak jako że zależy mi bardzo na technicznej sprawie zdjęć i rozwinięcia jej możliwości to skoro powiedziałem A to chcę powiedzieć B, mam tylko jedną za to bardzo kochaną siostrę więc kwestia pieniędzy w sprawie statywu może sięgnąć trochę powyżej zakładanej kwoty.

Z góry serdecznie dziękuje za ostateczną pomoc z modelem.

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

Brindson, tak jak już zostalo napisane, statyw ma mocowanie uniwersalne. jakiego byś nie wziął , będzie pasować. a co do filtra polaryzacyjnego - dobiera sie go pod średnicę obiektywu a nie pod model aparatu. zobacz jaką ma średnicę obiektyw Twojej siostry.

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

moronica napisał/a:
ghost, nie pisalam o wersji z AF ale o manualnej Minolcie MD (nie wiem czy to to samo co Minolta MD Rokkor). masa tego po 35-39 euro, wydaja sie ladne sztuki a Chuck chwali to szklo

a na co komu to do DSLRa z bagnetem A? to jak m42 do nikona - nie pasi w sensowny sposób.

three_monkeys 
Uczestnik

ghost napisał/a:
wężyk odpada, bo 230 nie ma gniazda na w/w. dostępny jest jedynie pilot.

No przecież. hmmm w tych pieniążkach więc wydaje mi się, że nie kupi się sprzętu wartego tyle co.... Dobra książka o fotografii :)

MC 

Jeśli siostra robi zdjęcia krajobrazowe, to zdecydowanie filtr polaryzacyjny, np. Marumi (bez Super).

Statyw - do 150 zł nie kupi się żadnych wspaniałości, ale nie przesadzajmy - na A230+kit wystarczy.

Aszex
[Usunięty]

Gdy szukałem dla czegoś dla siebie to wybrałem velbon df-60:

http://www.skapiec.pl/site/cat/60/comp/102487

Jest z aluminium, więc waży około 1,8 kg. Plastikowe są lżejsze, ale nie wiem czy się nadadzą na lustrzankę. Zobacz też df-50.

Filtry:

http://www.optyczne.pl/7....dsumowanie.html

pandorra 
Uczestnik

Wysłany: Wto 18 Paź, 2011   

możesz jej kupić zestaw filtrów kolorowych (będzie mogła fajnie poeksperymentowac z fotografią i kolorami) albo statyw, albo pomyslalam też o zestawie do makrofotografii, co może byc strzalem w dziesiątkę!

jaad75 
Klub Pierdzieli

pandorra napisał/a:
możesz jej kupić zestaw filtrów kolorowych
Zapomniałaś o najważniejszej informacji: GDZIE
Oj będzie po premiii... :razz:

jotes 
Uczestnik

jaad75 napisał/a:
pandorra napisał/a:
możesz jej kupić zestaw filtrów kolorowych
Zapomniałaś o najważniejszej informacji: GDZIE
Oj będzie po premiii... :razz:

No przecież wiadomo, ze w foto-tip. Są w ogóle inne sklepy?

jaad75 
Klub Pierdzieli

jotes napisał/a:
Są w ogóle inne sklepy?
Nie ma.

Aszex
[Usunięty]

Szanowna administracja forum powinna zbanować Pandorę, Jaada i Jotsa za spamowanie... co prawda wyrafinowanie, ale spamowanie... I za wprowadzanie ludzi w błąd, bo każdy wie że najlepszą firmą jest Fotobush... :grin:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Aszex napisał/a:
Fotobush..
A co to?

P.S.
Ja też omijam foto-tipa szerokim łukiem :D

Odpowiedz do tematu