Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 25 Paź, 2011 SONY A33-płynność filmów
Witam.
Mam alphę 33.Próbowałem kręcić filmy video w full hd(AVCHD) i podczas odtwarzania obraz skacze i jest efekt tak jakby "plasterkowania"obrazu,tak jakby był pocięty w poprzek i podczas odtwarzania próbuje się synchronizować. Kartę mam szybką class 10 więc z tym nie powinno być problemu......
Po prostu brak płynności....
Jak temu zaradzić?
Dodam,że filmy były kręcone w dobrych warunkach oświetleniowych na powietrzu,sceny nie były zbyt dynamiczne...
Do płynności telewizyjnej duuuużo brakuje
Na kompie ale na tv full hd jakby czegoś brakowało...nie była to płynność telewizyjna.....
Chciałbym te filmiki wpeść do prezentacji razem z fotkami w ProShow Producer i obawiam się, żeby kicha nie wyszła.......a może jakieś kodeki....?
Ostatnio zmieniony przez andrewpl Wto 25 Paź, 2011, w całości zmieniany 1 raz
Najlepiej jakbyś pokazał jakąś próbkę z tego materiału. Trudno tak bez zobaczenia powiedzieć o co może chodzić. Możesz mieć np. niewłaściwie działające usuwanie przeplotu, a może po prostu komputer masz za słaby...
Obstawiam raczej komputer... A jeśli chodzi o TV, to przecież 1080i, ma niższą rozdzielczość niż 720p, a co dopiero 1080p, więc jeśli procesor TV nie ma sprawnie działajacego buforowania klatek, to obraz, zwłaszcza statyczny, będzie wyglądał tak sobie na telewizorze 1080...
a33 zdaje się nie obsługuje 50i i tak naprawdę pakuje 24kl/s do kontenera 50i. być może stąd wrażenie braku mega płynności na TV. co do przycinania i klatkowania - komputer.
Pewnie macie rację...na laptopie bez szału.......
A jak wygląda sprawa z 2 częścią pytania:
Chciałbym te filmiki wpleść do prezentacji razem z fotkami w ProShow Producer i obawiam się, żeby kicha nie wyszła.......a może jakieś kodeki....?Czy po przepuszczeniu przez Proshow będzie płynny obraz na płycie z prezentacją?
zależy jak na to spojrzysz na pewno nie działa to, jak powinno.
w strumieniu jest 50 półobrazów na sekundę, ale ponieważ matryca daje się odczytać ~24razy/s, to kolejne pary półobrazów tworzone są z jednego zrzutu. czyli nie ma bonusu poprawy płynności, za cenę postrzępionych krawędzi. dopiero nowsze soniaki obsługują 50i tak jak trzeba.
A, w ten deseń. Już myślałem, że zupełnie na pałę jest coś innego niż 50 „sztuk”. Czyli skoro w 50i i tak nie ma prawdziwego przeplotu to może warto zastosować jakiś wolniejszy tryb ale progresywny?andrewpl, przetestuj dostępne warianty na tych samych scenach i daj znać czy widać jakieś różnice.
wydaje mi się, że nowe nexy, 65 i 77 mają to zmienione. nie wiem na 35... matryca pewnie jak w c3 i 5n więc powinno być ok, choć równie dobrze może być wszędzie źle.
sens jest taki, czy potrafisz matrycę odczytać 50-60 razy/s. jeżeli nie, a chcesz mieć opcję 50i/60i - wpychasz taką właśnie protezę. zrzut robisz 24 razy/s i przepakowujesz.
wydaje mi się, że to działa jak w twojej kamerze. w drugą stronę (odczytujesz 50 razy/s półobraz i składasz 24 klatki)... wydaje mi się dziwniejsze.
Też tak to rozumiem. Czyli może to jakaś powszechniejsza technika mająca na celu obejście problemu odbiorników/telewizorów nie akceptujących 24p? Są takie, co nie umieją 24p?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11