Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Sro 02 Lis, 2011
Problem z wyborem lustrzanki
Autor Wiadomość
Karolina_87 
Nowy

Wysłany: Sro 02 Lis, 2011   Problem z wyborem lustrzanki

Chcę kupić lustrzankę ale za bardzo nie wiem jaką :/ waham się między
CANON-em EOS 1100 D+18-55IS
PENTAX-em K-R+obiektyw 18-55 ??

Proszę o opinie na temat tych dwóch lustrzanek.
Ostatnio zmieniony przez goltar Sro 02 Lis, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

pan.tadeusz
[Usunięty]

Wysłany: Sro 02 Lis, 2011   

http://www.optyczne.pl/14...Wst%C4%99p.html
http://www.optyczne.pl/in...p=dowolny&sort=

http://www.optyczne.pl/15...Wst%C4%99p.html
http://www.optyczne.pl/in...p=dowolny&sort=

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Karolina_87, myślę, że z tych dwóch Pentax K-r jest lepszym wyborem. Jednak wybierając system pentaxa, warto by było się rozejrzeć w ofercie dostępnych obiektywów

Czyli czy chcesz aparat do pstrykania fotek i żadnego więcej obiektywu nie kupisz, czy też chcesz się rozwijać i z czasem dokupić obiektyw i wymienić korpus na lepszy?.. To od odpowiedzi na to pytanie dużo zależy właśnie.

Karolina_87 
Nowy

jeżeli chodzi o obiektyw to wystarczą mi te które są przy tych lustrzankach. Jest to aparat na potrzeby amatorskie więc nie musi mieć większego obiektywu.

lotofag 
Optyczny

No to standardowo - po co w ogóle lustrzanka czy szerzej: aparat systemowy z wymienną optyką? ;)
Jesteś w stanie odpowiedzieć (przede wszystkim sobie) na to pytanie?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Karolina_87 napisał/a:
jeżeli chodzi o obiektyw to wystarczą mi te które są przy tych lustrzankach
Największą zaletą lustrzanek są właśnie wymienne obiektywy. Dzięki temu obiektyw możesz dopasować do swoich wymagań. Czyli - tak popularne ostatnimi czasu hasło - personalizacja.

Karolina_87 
Nowy

No może z czasem będe myślała o wymiennym obiektywie ale na chwile obecną nie pozwalają mi na to funduszę dlatego w pierwszej kolejności interesuję mnie lustrzanka.

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Pentax k-r jest IMO zdecydowanie lepszym wyborem :smile:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Karolina_87, zakup tzw kita daje Ci możliwość wymiany kiedyś w przyszłości całego zestawu na inny. Nie jesteś ograniczona dokonanym już "wyborem systemu".

A jakie masz fundusze?

Karolina_87 
Nowy

no tak do 2 tyś chciałabym coś kupic.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Bierz Pentaxa :)

Karolina_87 
Nowy

dzięki bardzo za pomoc :) szczerze powiem że bardziej myślałam o Canonie ale w takim razie chyba zmienie zdanie.

lotofag 
Optyczny

To czas trochę namotać - o bezlusterkowcach słyszała? ;)

krzysztoff77 
Bywalec

Karolina_87, do kobiecych dłoni zdecydowanie lepiej pasuje Pentax k-r. To oczywiście tak na marginesie. Zalety użytkowe z jakością zdjęć włącznie również przechylają szalę na korzyść Pentaxa. Jak dla mnie wybór jest oczywisty. Jeżeli chodzi o obiektywy to też nie ma powodu do niepokoju. Jest całkiem pokaźna oferta producentów niezależnych. Bierz Pentaxa i nie rób sobie mętliku w głowie bo najbliższe miesiące zamiast cieszyć się ze sprzętu spędzisz na przeglądaniu forów dotyczących wyboru lustrzanki. :mrgreen:

dcs
[Usunięty]

Karolina_87,

Nie jestem fanem SLT, ale ok 2000 wziąłbym Sony Alpha SLT-A35K.
Lepsza matryca, bajery jak panorama.
Jakość zdjęć będzie lepsza

Odpowiedz do tematu