Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Przed chwilą słyszałem w TV reklamę Gillette Mach 3, który ma "ostrza w technologii High Definition".
Czyżby oprócz komórek aparaty montowali teraz w golarkach? Ominęła mnie jakaś rewolucja? Czy to zwyczajnie modne słowo i fajnie brzmi obok czegoś za 15 pln?
High Definition, to nie jest wyrażenie zarezerwowane wyłącznie do określania rozdzielczości, a do tego z całą pewnością nie dotyczy szczególnie fotografii, czy aparatów...
High Definition, to nie jest wyrażenie zarezerwowane wyłącznie do określania rozdzielczości, a do tego z całą pewnością nie dotyczy szczególnie fotografii, czy aparatów...
no i co tego ze nie jest zarezerwowane? ten marketingowy bełkot może przyprawiać o mdłości...
[ Dodano: Pon 21 Lis, 2011 12:16 ]
jotes napisał/a:
Czy to zwyczajnie modne słowo i fajnie brzmi obok czegoś za 15 pln?
obstawiałbym to.
jaad75, btw, co wspólnego ma z golarką wyrażenie "high definition" (wysoka rozdzielczość, wyrazistość) ??
Ja też. Zdjęcia teraz też przecież można sobie wywołać w High Definition, bo przecież głupio byłoby napisać, że teraz będą mniej rozmazane niż w dotychczasowej, takiej sobie technologii.
jaad75, btw, co wspólnego ma z golarką wyrażenie "high definition" (wysoka rozdzielczość, wyrazistość) ??
Np. to że ostrza mają high definition contur/edge...
Ja wiem, że w PL "high definition" kojarzy się z jednym, ale to wcale nie jest takie oczywiste i jednoznaczne...
jaad75, naciągana teoria. Zawsze można napisać, że są ekstra ostre, albo precyzyjne. Jak piszą HD to po prostu chcą się podpiąć pod rozpędzony już marketingowy pociąg. Znajomość języków obcych nie ma nic do tego.
Zawsze można napisać, że są ekstra ostre, albo precyzyjne. Jak piszą HD to po prostu chcą się podpiąć pod rozpędzony już marketingowy pociąg. Znajomość języków obcych nie ma nic do tego.
się zgadzam
jaad75 napisał/a:
Nie, wiesz ostatnia dekadę lat spędziłem w głównie w Stanach i przyjechałem tam zanim jeszcze HD zaczęło kojarzyć się z telewizją...
a z czym jeszcze jest kojarzone? wytlumacz mi, ignorantowi
jaad75 napisał/a:
Wystarczy, że będzie używane zgodnie ze znaczeniem...
przetłumaczyć to można jako wysoka rozdzielczość, wyrazistość. odnoszenie tego do maszynki do golenia czy tylko jej ostrzy uważam za zwykle wyrachowanie marketingowe.
jaad75, naciągana teoria. Zawsze można napisać, że są ekstra ostre, albo precyzyjne.
No tyle, że to nie teoria - właśnie tak tłumaczy się high definition, coś ma wysoką ostrość/jakość, jest precyzyjnie wykonane.
kufel napisał/a:
a z czym jeszcze jest kojarzone? wytlumacz mi, ignorantowi
j.w.
I używało się tego jeszcze zanim telewizory HD stały się powszechnie dostępne.
BTW, w materiałach reklamowych firmy dla której pracowałem, przeznaczonych dla polskojęzycznych klientów mowa była o "telewizji wysokiej definicji"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10