Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Gdyby dodali do LR natywne wsparcie dla warstw i obsługę pluginów - o PSE mógłbym w ogółem zapomnieć i używać tylko LR do wszystkiego
Dla mnie taki układ jak jest, czyli LR, albo LR+PSE, albo LR+PS – jest dobry i klarowny. Dodanie samych warstw spowoduje, że zaraz stwierdzimy, że przydałyby się jeszcze filtry, albo piętnaście innych narzędzi z PS. Lepiej niech to sobie jest zewnętrzny program, ze swoim własnym interfejsem i możliwościami. W takim układzie działa on jako „rozszerzenie” LR, który staje się centrum zarządzania i edycji.
Wybacz hijax, ale jaad mnie wkuł tym swoim fandzoleniem i już nie mam ochoty ciągnać tematu. Moja obecność na forum nie jest związana z doradztwem, rozwiązywaniem problemów, a już najmniej wymądrzaniem się. Jestem tu z zupełnie innych powodów, choćby dla pleneru 321. A jaad ciągle powtarza w kółko jedno i to samo. Jaad, właśnie to jest bez sensu!, uzywając Twojego ulubionego słowa.
komor, ale krzywe kanałów mogli by dodać, podobnie jak natywną obsługę plug-inów, zwłaszcza, że nie jest to coś czego nie ma w innych wołarkach...
Tutejszyn, po prostu nie wypowiadaj się o czymś, o czym najwyraźniej nie masz pojęcia.
Tutejszyn, po prostu nie wypowiadaj się o czymś, o czym najwyraźniej nie masz pojęcia.
Mam nadzieję, że widzisz, że posuwasz się odrobinę za daleko. Mam prawo do wyrażania swoich opinii. Bardzo chciałbym, abyś odrobinę inaczej formułował swoje.
mozer, ale bez CMS i poprawnej kalibracji ten efekt jest tylko złudzeniem, na podstawie którego nie warto podejmować żadnych decyzji obróbkowych.
ale póki po obróbce zdjęcie nie wędruję ono do sieci i nie jest oglądane na innych komputerach i monitorach to nie jest to problem. problem zaczyna się wtedy gdy udostępnimy je innym.
hijax_pl napisał/a:
Gdyby dodali do LR natywne wsparcie dla warstw i obsługę pluginów - o PSE mógłbym w ogółem zapomnieć i używać tylko LR do wszystkiego:
dlatego właśnie tego oraz innych rzeczy nie dodadzą
[ Dodano: Sob 26 Lis, 2011 11:31 ]
Tutejszyn napisał/a:
Do obróbki Photoshop Elements, do zarządzania ACDSee
myślałem ze jakiś zupełnie inny soft.
Tutejszyn napisał/a:
jednak nie pasuje mi to, w jaki sposób LR zarządza fotografiami.
jak sie przyzwyczaisz do tego ( ja tez musialem) i odkryjesz możliwości Lr to o innych wolarkach pewnie zapomnisz ja co prawda uzywam Lr ale nie do końca z założeniami jego twórców. każdego rawa eksportuje do jpg, jak przy zwykłej wołarce. tak zaczalem z niego korzystac i za daleko z tym zabrnąłem żeby to teraz zmieniać. ale jakoś nie przeszkadza mi to .
problem zaczyna się wtedy gdy udostępnimy je innym.
Problem zacznie się nawet wtedy, gdy zmienimy monitor lub choćby obejrzymy sobie zdjęcie na własnym telewizorze, o wydruku nie wspominając. Zresztą - masz tylko jeden monitor w domu/pracy?
kufel napisał/a:
jak sie przyzwyczaisz do tego ( ja tez musialem)
Ja też musiałem. Gdyby przejrzeć moje posty sprzed kilku lat, to widać z nich, że początkowo traktowałem Lightrooma jako ładniejszą wersję ACR, kompletnie nie doceniając jak wygodnym narzędziem jest gdy pozwoli mu się działać zgodnie z tym jak został zaprojektowany.
Problem zacznie się nawet wtedy, gdy zmienimy monitor lub choćby obejrzymy sobie zdjęcie na własnym telewizorze, o wydruku nie wspominając.
racja, wtedy tez się zacznie.
jaad75 napisał/a:
Zresztą - masz tylko jeden monitor w domu/pracy?
w domu, owszem.
jaad75 napisał/a:
Gdyby przejrzeć moje posty sprzed kilku lat, to widać z nich, że początkowo traktowałem Lightrooma jako ładniejszą wersję ACR, kompletnie nie doceniając jak wygodnym narzędziem jest gdy pozwoli mu się działać zgodnie z tym jak został zaprojektowany.
ja cały czas używam go tylko w jakimś stopniu zgodnie z założeniami. i chyba nigdy sie nie przemogę by używać go w 100% wg założeń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10