Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Kamera za 2000 PLN

Która twoim zdaniem to najlepsza kamera w przedziale cenowym 2000 - 2400?
Sony HDR-XR160EB
33%
 33%  [ 1 ]
SONY HDR-CX360VEB
0%
 0%  [ 0 ]
PANASONIC HDC-SD800
33%
 33%  [ 1 ]
JVC Gz-HM845
0%
 0%  [ 0 ]
inna (napisz jaka)
33%
 33%  [ 1 ]
Głosowań: 3
Wszystkich Głosów: 3

Autor Wiadomość
maloney 
Nowy

Wysłany: Sob 19 Lis, 2011   Kamera za 2000 PLN

Witam.
Poszukuje dobrej kamery za około 2000 zł. Jeśli jakaś kamera byłaby tego warta mogę coś dopłacić, ale nie wiele ponieważ budżet szczupły. Pytam się bo nigdzie nie mogę znaleźć dobrych recenzji i testów.
Chodzi o to, żeby za jak najmniejsza sumę, wybrać jak najbardziej profesjonalną kamerę, a dokładnie żeby obraz był w jak najlepszej jakości.
Potrzebuję kamery w celu rejestracji spotkań rodzinnych i wyjazdów, wywiadów itp., także coś czasami nagrać do późniejszej montażu video i obróbki.

Zastanawiam się nad tymi kamerami Sony
Sony HDR-XR160EB

Zaletą tej nośnik pamięci czyli dysk 160 GB, duży zoom optyczny
Mniej ta
SONY HDR-CX360VEB
Dlatego że nie wiem czy 500 zł więcej za nią jest aż tak opłacalne.

To już chyba wolałbym dorzucić na
Panasonic HDC-SD900
Ciekawa tam jest matryca 3MOS 3 x 1/4.1.
Tyle że najniższa cena tej kamery to 3000 tys. A to trochę za dużo. Dlatego wypatrzyłem tańszą wersję
Panasonic HDC-SD800 w cenie od 2360 zł. Też posiada tą matrycę, więc chyba nie ma aż takiej różnicy w nich.

Dodatkowo znalazłem jeszcze
JVC Gz-HM845 za 2000 zł
JVC Gz-HM960 za 2500zł
Obie charakteryzują się dużym wysokiej jakości przetwornikiem obrazu (1/2,3").
Ciekawe że model GZ-HM960 posiada dodatkowo konwersje, w czasie rzeczywistym, obrazu 2D (filmów i zdjęć) na 3D. Nie wiem tylko czy to tak naprawdę mi potrzebne.

Który z tych modeli najbardziej opłaca się kupić, a może są inne modele w podobnej cenie 2000 zł z ewentualną małą górką?

pozdrawiam

Reklama

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Pon 28 Lis, 2011   

Oddałem głos na Panasonica. Za ergonomię, matrycę i obiektyw. Jakbym miał przyznać drugie miejsce to Sony.

Dobosz65 
Nowy

Wysłany: Czw 15 Gru, 2011   

A ja bym zrezygnował z tego dysku twardego, ale to jest kwestia gustu, bo jeżeli robisz filmy dynamiczne i często intensywnie machasz ręką, to możesz dysk uszkodzić, ale jeżeli kręcisz filmy statyczne to jak najbardziej. A może tak jeszcze dopisz:Sony HDR PJ10EB – tutaj: http://www.electro.pl/Kamery,233,232.html kosztuje mniej niż 2000zł.

Odpowiedz do tematu