Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Dobra kamera do 2500 zł
Autor Wiadomość
Michaels1800 
Nowy

Wysłany: Pon 22 Lis, 2010   Dobra kamera do 2500 zł

Witam! Proszę o pomoc w wyborze kamery. Chcialbym wykorzystać tą kamerę do kręcenia jakichś wakacji, imprez rodzinnych itd. Njalpiej, żeby była do 2500 zł, na kartę pamięci, miała dobry stabilizator optyczny, żeby nagrywała w High Definition. Ponadto chciałbym, żeby jakość nagrania była bardzo dobra w dzień i co najmniej dobra przy słabym oświetleniu. Zależy mi również, by redukowała szum wiatru, bo czasami jest to bardzo denerwujące. Mam na oku Panasonica HDC-SD600. Co o niej myślicie, polecilibyście ją. Może macie jakieś inne propozycje kamer w tej granicy cenowej, spełniającej podane przeze mnie kryteria. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Reklama

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Pon 22 Lis, 2010   

Wspomniany Panasonic to świetna kamera i można ją z czystym sumieniem polecić. A żeby było też coś z konkurencji to w podobnej cenie powinna być Sony HDR-CX305.
Do porównania kolorki i jakość nagrań: jedni wolą z Sony, inni z Panasonica.

Michaels1800 
Nowy

Właśnie też zastanawiałem się nad CX305. Tylko zauważyłem na filmikach dostępnych na youtube, że ta kamerka ma długi czas automatycznej zmiany bieli (widoczne np. przy przechodzeniu podczas filmowania z pomieszczenia oświetlonego sztucznie na zewnątrz). I to mi się troszkę nie spodobało. A czym się różni model CX305 od CX305E[oprócz ceny :) ]?

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Coś mi się zdaje, że to jednak to samo..

Michaels1800 
Nowy

A da się coś zrobić, żeby "przyspieszyć" tą automatyczną zmianę bieli? Można coś dokupić? Może to głupie pytanie, ale nie znam się na kamerach, więc wolę zapytać :)

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Ustawianie WB (white balance) jest bezpośrednio zaszyte w bebechach kamery. Nie wymienisz tego ani nie zmusisz do bardziej efektywnej pracy. W Panasonicu rzeczywiście działa to dość szybko i skutecznie. Na tyle, że przy montażu (jeśli ma to aż takie znaczenie) można wyciąć ułamek sekundy filmu i wprowadzić rozciągnięty w czasie efekt przejścia. Zmiana WB nie będzie wtedy skokowa tylko dokona się w bardziej naturalny sposób z ledwie zauważalnym skokiem filmu. Jest to jednak moje teoretyczne dywagowanie, bowiem nie posuwałem się do takich metod. Przejścia WB są wg mnie akurat jednym z mniejszych problemów technicznych.
SD600 pewnie ma ustawienia manualne (SD700 ma http://www.panasonic.pl/h...rackInfo=true). Jeśli szczególnie zależy Ci na prawidłowym WB kamera da Ci możliwość skorzystania z "ustawienia użytkownika" - w takich bardziej zaawansowanych kamerach nad wszystkim możesz zapanować sam.

dwukropek 
Nowy

Wysłany: Wto 06 Gru, 2011   

A może Sony HDR XR160E? Cechy:
- nośniki danych - dysk twardy 160 GB, karty pamięci MS PRO Duo (Mark 2), MS PRO-HG Duo, SD, SDHC
- nagrywanie filmów Full HD 1920 x 1080 50p
- szerokokątny obiektyw G Lens z zoomem optycznym 30x
- optyczny stabilizator obrazu
- 3-calowy ekran LCD
- fotografie o rozdzielczości do 3.3 megapiksela
- wbudowany przewód USB do podłączania i ładowania
- łatwe prezentowanie nagrań w Internecie przy użyciu programu PMB Portable
- na mixelectronics ( http://www.mixelectronics.pl/kamery_cyfrowe ) kosztuje 2099zł

Odpowiedz do tematu