Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Chłopaki, te Australijczyki testują Pentaxa z kitowym szkłem i podają, że rozdzielczość wyszła większa niż poprzednio w K10 – a wy na tej podstawie chcecie wyciągać wnioski o własnościach matrycy w K20? Toż to jest testowanie plastikowego kita, a nie matrycy.
Czy na tym poziomie zaawansowania tego testu możemy rozmawiać o rozdzielczości K20? Ale mądry jestem. Sam bym pewnie połowy tych danych nie potrafił zgromadzić... Co nie zmienia faktu, że to nie jest dla mnie żaden miarodajny test, żeby sobie wyrobić opinię o K20.
Może posiadacze K20 by się tak wzięli do roboty i wrzucili kilka własnych sampli? Troszkę słoneczka już było w tym roku, to okazje zdjęciowe owszem też...
Bron Boze nie komentowal bym tego testu. Po prostu z ciekawosci otworzylem link i napisalem co przeczytalem nt rozdzielczosci (kontra wczesniejsza wypowiedz na forum). Dalej sie nie wglebialem bo temetyka Pentaxowa interesuje mnie tylko o tyle ze zawsze zywilem dla tej marki sympatie. Ale teraz weszli w pakt z diablem z Korei;), wiec moja sympatia troche ostygla;). Pozdrawiam:)
Bardzo wiele osób wybiera aparat poprzez czytanie licznych testów w których najczęściej wszystko opiera się na wykresach wygenerowanych przez jakieś programy, a lepiej sobie popatrzeć na sample i opinie użytkowników, a najlepiej samemu potestować aparat przez kilka dni i zobaczyć czy się nam podoba czy nie...
Może posiadacze K20 by się tak wzięli do roboty i wrzucili kilka własnych sampli? Troszkę słoneczka już było w tym roku, to okazje zdjęciowe owszem też...
Do niczego te Pentaxy. Pani na jednym ze zdjęć ma posklejane rzęsy...
A tak na poważnie to hot-pikseli nie widać. To jest surówka z aparatu, coś przepuszczone przez pentaksowe oprogramowanie, czy może przez jakiś program niezależnego producenta?
darmuszka, pokaz plik z aparatu najlepiej RAWa bo takie cos to ja PS zrobie i tez napisze "olaboga"
ale kolega niedowiarek. W PS pewnie, że cuda można ale mamy tutaj sie dzielić doswiadczeniami a nie popisywać sztuką kombinacji.
Ja nie dlatego, że jestem przeciwny Pentaxowi, Yashice czy Samsungowi bo sam lubie aparaty, które dogryzaja canonom i nikonom.
Rawa juz wywaliłem ale jutro wieczorkiem cos wrzucę (juz nie przegrzane ))
komor, to ze nie widac to normalne bo program to wywalil... (lightroom)
Mnie chodziło bardziej o sample, które albo potwierdzą temu, co widać w teście na Optycznych, albo temu zaprzeczą, żebyśmy mogli nabrać przekonania, czy trafiła się jakaś partia wadliwych egzemplarzy, czy może wszystkie K20 takie są. Dlatego przy badaniu jakości zawsze upieram się przy RAW-ach, bez obróbki, oraz pokazywaniu cropów 1:1, a nie zmniejszonych całych kadrów. Wtedy można porównywać różne aparaty, obiektywy, itd. Inaczej to jest tylko pokaz możliwości oprogramowania, ewentualnie pokaz ładnych zdjęć. Co oczywiście też jest bardzo miłe ale to jest coś innego.
Fafniak, co trzeba zrobić (i komu), żeby robić takie fajne akty?
komor, - jezeli mozesz uwierzyc mi na slowo (nie bardzo mi sie chce umieszczac jpg w sieci z hotami z DCrAW) to te hoty sa....nie w takiej ilosci ale sa.
Natomiast wlaczylem mapowanie i nawet nie chce mi sie sprawdzac czy dziala.....
licze na to ze w tym roku bede mial wiecej czasu na robienie zdjec
komor napisał/a:
Fafniak, co trzeba zrobić (i komu), żeby robić takie fajne akty?
- nie wiem czy dziekowac czy sie obrazic ale dziekuje
Co zrobic....chyba sie odciac od tego co ogladasz w sieci i znalezc kontakt z modelka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10