Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Wto 06 Gru, 2011
Canon 60D vs 50D

Canon 60D vs 50D
50D
31%
 31%  [ 5 ]
60D
68%
 68%  [ 11 ]
Głosowań: 16
Wszystkich Głosów: 16

Autor Wiadomość
Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Wto 06 Gru, 2011   

Oddałbym głos na 7D, ale nie ma takiej możliwości :smile:

Reklama

AlienNDM 
Nowy

Dobra dzięki za podpowiedź, kupuje 60'tke ;)

pawkon 
Uczestnik
Canonik

60D jest pozbawiony kilku istotnych rzeczy jakie ma 50D:
- korpus poliwęglanowy a nie magnezowy
- brak gniazda PC dla lamp studyjnych
- brak funkcji mikroregulacji autofokusa
- tylko 1 opcja nastaw własnych C
- spadek szybkości zdjęć seryjnych do 5,3kl./s
- mniejszy bufor pamięci
- nieuszczelniona pokrywa gniazda kart pamięci

60D nie da się już nazwać lustrzanką pół-profesjonalną co można było z powodzeniem powiedzieć o 50D :grin:

Ja stawiam na 50D :!: :mrgreen:

dcs
[Usunięty]

jurand,
jurand napisał/a:
Nowego 50d raczej nie dostaniesz, ale nie sprawdzałem.

http://www.ebay.de/itm/Ca...=item3cbf49a7de
http://www.ebay.com/itm/C...=item336f1b5ab0
http://www.ebay.com/itm/C...=item1c202da66f

AlienNDM 
Nowy

Sunders napisał/a:
Oddałbym głos na 7D, ale nie ma takiej możliwości :smile:

Hehe gdybym miał kase to bym i 7D kupił ale tutaj sie łaczy cena 60D i 50D w jedno:D

w_w 
Uczestnik

Wysłany: Sro 07 Gru, 2011   

pawkon napisał/a:
60D jest pozbawiony kilku istotnych rzeczy jakie ma 50D:

Najdziwniejsza jest zmiana przycisków nad górnym wyświetlaczem z dwu- na jednofunkcyjne.

Osobiście jestem za 50d. Ale jakbym miał teraz wybierać pewnie zdecydowałbym się na nowy 60d, ponieważ nie jestem przekonany do używanych korpusów. Czyli remis, więc nie głosuję w ankiecie :)

pawkon 
Uczestnik
Canonik

w_w napisał/a:

Osobiście jestem za 50d. Ale jakbym miał teraz wybierać pewnie zdecydowałbym się na nowy 60d, ponieważ nie jestem przekonany do używanych korpusów. Czyli remis, więc nie głosuję w ankiecie :)

Ja bym w ogóle nie kupił już 60D. Nawet miałem taką okazję bo gdy kupywałem 50D to 60D był już w ofercie i jakoś mnie nie zafascynował. To już nie ta klasa co 50D czy nawet starszy 40D.
Wolałbym już odczekać i dołożyć do 7D.

Źle, że nie zagłosowałeś. Bo po to jest ta ankieta :neutral:
Ale każdy ma prawo wyboru.

AlienNDM 
Nowy

W testach i opiniach piszą, ze szumy sa tragedia w tym 7d, podobno lepiej wypada 50D (!).
Nie kupie aparatu za ok 5500zł który robi zdjęcia takie jak N D80 tylko, że ma większą matryce, wizjer i 8kl/s ..

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Ja głosowałem na 50d, bo miałem i sporo mogę o nim powiedzieć, 60d bym juz nie kupił, za bardzo zbliżył się swoją klasą do modeli trzycyfrowych. :grin:

dcs
[Usunięty]

50D da się kupić nieużywany, i to całkiem niedrogo.

Odpowiedz do tematu