Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon S5 czy Lumix FZ18
Autor Wiadomość
kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Sro 07 Maj, 2008   

cześć radar, trochę czasu minęło od twojego posta, wybrałeś już coś może, czy już jesteś szczęśliwym posiadaczem któregoś z tych kompaktów.......?

Reklama

radar
Nowy

Cześć czas mija a aparat nadal stary ;) Już byłem zdecydowany na FZ18, poszedłem do sklepu sie przymierzyć i... lipa uwiera mnie w ręke jak go trzymam, gdyby nie to bym go kupił. No i nadal nie wiem co. Póki co kase wydałem na nową lodówke :D i czekam narazie na test jakiś Nikona P80. No ale do wakacji musze coś kupić a czasu coraz mniej :)

mb79 
Nowy
Amator

Od jutra w Media Markt będzie Canon S5 za 999zł :mrgreen: Jeśli będzie dobrze leżał w ręku to biorę go. No chyba że bardziej spodoba nam się Fz18.

radar
Nowy

To w zasadzie stówka różnicy między nimi, czy to dużo? Chyba nie.. zwłaszcza że FZ18 w komplecie ma już akku i ładowarke (no i tulipan-bajer) Jeśli Panas miałby być lepszy to chyba warto "dopłacić". S5 ponoć ma straszne aberracje, w ręku (przynajmniej moim) leży lepiej tylko jest bardziej śliski, poza tym jest cool :D

kozidron
[Usunięty]

słuchaj nie chce nic sugerować ale skoro decydujesz sie na coś w cenie fz18, czemu nie pomyślisz o fuji S9600 (28-300mm) wiem ze lumix ma dłuższą ogniskową ale bawiłem sie jednym i drugim fz 18 pod wieloma względami mu ustepuje a S5 to zupełnie inna para kaloszy. Obejrzyj przynajmniej fuji, weź do reki, poczytaj o nim i porównaj go z S5 i lumixem, na pewno spodoba ci się manualny pierścień zooma, większa matryca i lepiej lezy w dłoni. Wady też ma , jasna sprawa, chyba największy minus to foty seryjne, jest wolniejszy.........pomyśl i napisz co myslisz........

radar
Nowy

Wysłany: Czw 08 Maj, 2008   

mb79 napisał/a:
Od jutra w Media Markt będzie Canon S5 za 999zł :mrgreen: Jeśli będzie dobrze leżał w ręku to biorę go. No chyba że bardziej spodoba nam się Fz18.

A dzisiaj w FJ jest za 977 :D

kozidron napisał/a:
......pomyśl i napisz co myslisz........

Ano myśle że właśnie chyba kupie S5 plus Raynoxa DCR6600PRO Wtedy najszerzej będzie 23,8 i całkiem prosto. Jak pomyślałem o kupnie nowego aparatu to właśnie był mój typ z tym że kosztował prawie 1300zł.
Fuji przymierzałem i nie chce.
Pozdrav

mb79 
Nowy
Amator

Kupiliśmy Canon-a S5 w MM. Właśnie zauważyłem że (szkoda że nie w sklepie) że aparat jest "Made in China" a wyczytałem na tym forum że ten akurat model jest "Made in Japan" :cry: Może właśnie dlatego w MM były w takiej dobrej cenie. Jakiej produkcji są Wasz S5 ?

Właśnie układam zestaw akcesoriów do aparaciku:
Kingston SecureDigital High Capacity 4GB Class 6 - 56,00 zł
Case Logic TBC5 lub Case Logic DCB66 - ~ 70zł
GP PowerBank H500 (4xAA2700mAh) + 4 GP 2700 mAh - ~150zł
Może być Waszym zdaniem ? :wink:

radar
Nowy

mb79 napisał/a:
Kupiliśmy Canon-a S5 w MM. Właśnie zauważyłem że (szkoda że nie w sklepie) że aparat jest "Made in China" :

No właśnie przed chwilą byłem w idiotenmarket i oglądałem S5tke.... No tego też nie kupie, szajs po prostu. Mister plastik fantastik, trzeszczy, skrzypi i jakiś taki niedorobiony. Może właśnie dla tego że made in china. Kurcze szlag już mnie po woli trafia, jak w miare dobre parametry to kiepskie wykonanie, jak lepsze wykonanie to parametry kiepskie. Jak jedno i drugie w porządku to czegoś tam brak... żenada

mb79 
Nowy
Amator

Część aparatów S5 jest "made in china" a część "made in japan". Od czego to zależy tego nie wiem. Teraz bardzo żałuje że nie zapytałem w sklepie czy mają "made in japan".
Mój niestety jest made in china :cry: Pierwsze wrażenia po odpaleniu aparatu są pozytywne.
Właśnie jestem w trakcie zamawiania zasilania: GP PowerBank H500 + 8 najnowszych (podobno lepszych) akumulatorów GP 2700 mAh.

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pią 09 Maj, 2008   

radar, czyli jednak na S5 sie zdecydowałeś.....nie bawiłem się nim, u mnie w robocie jest S3 na stanie, no i takie mam mieszane odczucia - do S3, robił gorsze fotki od lumixa fz7, duże szumy juz na 200 mnie mordowały (lumixem zrobiłem gdzies z 10.000 fot a PS3 może z 1000 - w różnych warunkach), no ale ......S5 to miejmy nadzieje zupełnie inny sprzęt od S3.
Zerkałeś może na cenę na www.cyfrowych.pl -tam jest za 1079 ziko, no chyba że to też jest ten made in china..........?

mb79 
Nowy
Amator

Wysłany: Pią 09 Maj, 2008   

Pytanie do użytkowników i posiadaczy Canona S5 - jak jest u Was z krajem pochodzenia sprzętu ? Zły jestem sam na siebie że nie sprawdziłem i nie zapytałem czy są z "Japan" :cry: .
Mam tylko nadzieje że nie rozpadnie się tydzień po upływie gwarancji.

Speedstar 
Nowy

Wysłany: Czw 12 Cze, 2008   

No moj tez jest Made in china ale czy naprawde sa gorsze od tych skladanych w Japonii czy ktos z Was je porownywał mial jednego i drugiego.
Czy az tak bardzo roznia sie w wykonaniu ??? czy tez robionych zdjec ???

Fakt wydaje sie byc taki plastikowy juz moj stary A70 zlozony w Malezji jest jakby taki bardzije stabilny
Co mnie martwi to tylko ta zaledwie roczna gwarancja jak dla mnie dali jej za malo powinno byc co najmniej 2 lata jak za taka kase.

A tak przy okazji jak dobra jest tulejka i filtr UV firmy SELCO http://www.allegro.pl/ite...a_importer.html z tego co widze to chyba najtansze na allegro.

Rozumiem ze przy max Zoomie trzeba sciagnać filtr UV czy tez moze tulejka jest na tyle dluga ???

zsoi3 
Bywalec

Wysłany: Pią 13 Cze, 2008   

Speedstar napisał/a:
Co mnie martwi to tylko ta zaledwie roczna gwarancja jak dla mnie dali jej za malo powinno byc co najmniej 2 lata jak za taka kase.

nie musisz korzystac w przypadku awarii z gwarancji - mozesz skorzstac z mocy ustawy, ktora mowi, iz na kazdy towar zakupiony w Polsce (UE) przyskguje ochrona przez dwa lata. wtedy - w przypadku awarii - powolujesz sie na ta ustawe i podajesz, ze towar nie jest zgodny z umowa zawarta przy zakupie.

poza tym - moze Twoj apart bedzie Ci sluzyl bezawaryjnie dlugie lata :)

Odpowiedz do tematu