Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam.
Kupiłam niedawno kompakt Samsunga WB 690. W sumie bez większego zastanowienia i pod wpływem chwili. W domu włączyłam internet, by zobaczyć co o nim piszą (wiem, że zabrałam się do tego od końca). I tu.... Nie ma niczego, jeśli chodzi o opinie. Poza tym w ogóle bardzo, bardzo skromnie .....
Czy znacie ten model i czy możecie mi doradzić???
Zostawić, czy zwrócić do sklepu????
W sumie dobra rada. Robiłam kilka zdjęć i podobają mi się możliwości tego aparatu.
Niestety poczytałam trochę o wadliwości Samsungów i to mnie trochę przestraszyło, że zaraz mój się zepsuje.
Ale wiadomo: ryzyk, fizyk...
krisv740 [Usunięty]
Wysłany: Wto 13 Gru, 2011
laik78 napisał/a:
poczytałam trochę o wadliwości Samsungów i to mnie trochę przestraszyło, że zaraz mój się zepsuje.
oczywiście półroczne użytkowanie aparatu tej marki w firmie o niczym nie świadczy...
ale mój pierwszy telewizor lcd samsunga działa już ponad pięć lat... - więc chyba nieźle...
nie uogólniajmy....
Zostawię sobie ten aparat. Wiadomo, że marka się liczy, ale za markę również się płaci. Ten model to chyba nowość na rynku polskim (taką informację otrzymałam w serwisie Samsunga). I najprawdopodobniej dlatego nie posiada jeszcze żadnych opinii. W każdym razie mam nadzieję, że mi się nie zepsuje, jak to czytałam na kilku forach o innych samsungach.
Pytanie jak dobrze jest zaawansowana firma Samsung w produkcji aparatów fotograficznych???
Wystarczająco dobrze. Oferta Samsunga jest bardzo atrakcyjna dla amatorów fotografii.
Za to co dostajesz w WB690 u konkurencji musisz zapłacić sporo więcej.
WB690 to mniej więceej podobny aparat do WB700 tylko ma o 2 MP mniej na matrycy co jest zaletą w tym przypadku.
Ma to być budzetowa wersja najdroższego w serii WB750.
Testy WB700 i 750 są na photography blog.
Wnosek autora testu jest taki, że w tej klasie jest to samo co konkurencyjne kompakty tyle że sporo taniej.
A co d
o awaryjności nie mam danych naukowych niemniej moje doświadczenie z aparatami cyfrowymi jest takie
Cano A60 - leży w szufladzie padła matryca,
lustrzanka Pentax - wady matrycy, problemy z zamykaniem i otwieraniem lampy wbudowanej, problemy z układem AF,
Fuji S7000 fotografował jakieś duchy np potrafił zarejestrowac 2 obiekty obok siebie - (uprzedzam nie było żadnych moich błędów w tym przypadku na 100%) ISO 400 tego aparatu było tak czułe jak ISO 200 w Canonie wiec wysokie ISO ponoć używalne w tym sprzęcie to była "ściema" do tego miał jakieś problemy z odwzorowaniem przejść koloru czerwonego - przenikał na sąsiednie pola.
Nikon D90, którego czasem używam też ma problem z celnością AF.
Teraz mam Samsunga NX10 i używam go ponad rok. Zdarzyło się w bardzo dużym upale, że miał problem z zapisaniem zdjęcia na karcie. Pomogło wyjęcie akumulatora i ponowne włożenie.
Wiem, że bywają problemy z powtarzalnością optyki - bywają lepsze i gorsze egzemplarze. Poza tym przypadkiem działa bezawaryjnie zgodnie ze specyfikacją.
Tyle moich doświadczeń z cyfrówkami. Jak poczytasz to znajdziesz informacje, że każda firma ma jakieś problemy jakościowe - to temat rzeka za duży aby go opisać w jednym poście.
Reasumując jak nie masz zaufania do marki to dlaczego kupiłaś ten aparat? Dopłać i kup np. Panasonica TZ20 lub Olympusa zoom 24x albo jest jakiś Sony HX9 czy jakoś tak możesz też wybrać coś z oferty potentatów Nikona i Canona.
Z Samsungów natomiast najciekawiej wyglądają WB650 (świetny ekran AMOLED) i WB750 filmuje w fullHD i ma kilka innych gadżetów. Ale gdyby Ci zależało nie na zoomie a na jakości zdjęć to zainteresuj się modelem EX-1(TL500) który jest bardzo tani w stosunku do tego co oferuje.
[ Dodano: Sro 14 Gru, 2011 16:40 ]
Zaczęlam dzisiaj sprawdzać możliwości tego aparatu i zrobiłam kilkanaście zdjęć, dwa filmy 2-minutowe i akumulator zrobił się gorący. Czy to normalne zachowanie aparatu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10