Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 Jaki cyfrowy kompakt zasilany akumulatorkami AA ?
Witam.
Z racji tego że jestem nowy na forum chciałem się przywitać. No dobra już się przywitałem także przechodzę do sedna sprawy.
Chciałby kupić sobie aparat cyfrowy kompaktowy zasilany bateriami (akumulatorkami) AA. I tutaj liczę na Waszą pomoc. Jak do tej pory nie miałem zbytniej styczności z fotografią, ale chciałem spróbować czegoś nowego i stąd pomysł.
Zastanawiam się jaki model na początek byście mi zaproponowali, czy coś z nowych aparatów czy jednak może coś ze starszych modeli. Czytałem sporo o różnych markach i modelach i mam teraz taki mętlik w głowie że już nic nie wiem. Pieniążki jakie mógłbym przeznaczyć na zakup aparatu to jakieś 800-900 pln. Wiem że nie mam co oczekiwać cudów za takie pieniądze ale mam nadzieję że mi doradzicie i wydam je rozsądnie.
Także jeszcze raz proszę o wszelkie sugestie i porady dotyczące modeli aparatów.
Dlaczego koniecznie akumulatorki AA? O wyborze aparatu powinny decydować ważniejsze sprawy niż zasilanie. Np. jaki obiektyw i co chce się fotografować w jakich warunkach itp. Baterie czy AA to marginesowa sprawa.
Brat ma dosyć fajny aparat samsunga ex1. Pożyczyłem go sobie na pokazy lotnicze i niestety akumulatorek się rozładował na najlepszą część pokazów. Dlatego nauczony doświadczeniem chciałbym w przyszłości uniknąć takich ekscesów. Dlatego też właśnie podstawową dla Mnie sprawą jest zasilanie z baterii AA.
Co do canona SX150 is to naczytałem się że to raczej słaba akcja jest jakaś ani to aparat ani lornetka. Także nie wiem czy warto pakować się w takie urządzonko. Jakoś nie przemawia za mną ten zoom x1000 przy takich matrycach.
Jeżeli mielibyście jakieś inne propozycje to będę wdzięczny.
pozdrawiam
ps.
jednym z lepszych aparatów jakie udało mi się znaleźć i o którym opinie są w większej ilości pozytywne to Panasonic Lumix FZ38, tylko kurcze to zasilanie jakby miał akumulatorki AA to bym się nie zastanawiał zabardzo
fajny aparat samsunga ex1. Pożyczyłem go sobie na pokazy lotnicze i niestety akumulatorek się rozładował na najlepszą część pokazów. Dlatego nauczony doświadczeniem chciałbym w przyszłości uniknąć takich ekscesów. Dlatego też właśnie podstawową dla Mnie sprawą jest zasilanie z baterii AA.
Wystarczy kupic zapasowy akumulatorek a nie nastawiac sie na zasilanie aparatu bateriami.
progressive napisał/a:
Co do canona SX150 is to naczytałem się że to raczej słaba akcja jest jakaś ani to aparat ani lornetka. Także nie wiem czy warto pakować się w takie urządzonko. Jakoś nie przemawia za mną ten zoom x1000 przy takich matrycach.
Skad masz takie wiadomosci? SX150 IS ma zoom x12, a nie x1000.
I teraz nie wiem co zrobić. Czy dołożyć sobie i kupiś takiego samsunga jak ma mój brat (a właściwie chce mi sprzedać ten jego model) czy ewentualnie kupić jakiś inny tyle że nie na akumulatorki AA. A jeżeli nie na akumulatorki AA to jaki model ew. modele mógłbyś mi polecić ??
Aszex [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011
a do czego to ma być?
ex1 to niezły sprzęt i o ile jest w dobrym stanie i cenie to raczej brać...
EX1 bardzo dobry aparat. A kwestia akumulatorków AA jak ci nagle wysiądą nie licz że pod nosem będzie sklep z bateriami a nawet jak będzie to na zwykłych bateriach zrobisz kilka zdjęć i też padną AA nie jest żadnym rozwiązaniem gdy pada ci zasilanie i nie masz czasu ładować. Trzeba być trochę przewidywalnym i znać swój sprzęt na ile fotografowania aku wystarcza.
EX1 jeśli jesteś całkiem zielony i nie chcesz się uczyć fotografować to raczej będzie zły wybór może dlatego brat go sprzedaje bo tez nie rozumie jaki kawal dobrego sprzętu ma i jak go wykorzystać
Brat zna się dosyć mocno ale nie chciałem go męczyć, ponieważ zna się bardziej na aparatach analogowych aczkolwiek o cyfrowych też wie sporo. Ostatnio do robienia zdjęć używa aparatu Fujica ST605n o którym mówił że jest niezastąpiony, ale w analogi to nie będę się zagłębiał.
A co myślicie o takim aparacie ? Panasonic Lumix FZ38 sporo dobrego o nim naczytałem tyle że jak kupować to pozostaje tylko używka. Ewentualnie co innego ?
A do czego będzie używany --> w moim mieście był jeden w większych w polsce zakładów zbrojeniowych, jednak już od dawna jest w rozsypce. Dlatego też chciałbym zakupić sobie aparat aby uwiecznić to co jeszcze tam zostało ( ogólnie to są tam fajne klimaty, takie trochę przypominające grę "STALKER", chodzi o puste budynki w których walają się jakieś gadżety z poprzedniego ustroju politycznego, działka do testowania pocisków i inne tego typu rzeczy ). Oczywiście inne zdjęcia (trochę makro, krajobrazy ) też wchodzą w grę ale głównie chciałbym porobić zdjęcia tego typu.
Mam nadzieję że zbytnio nie namieszałem, pozdrawiam.
na początku będę jechał na auto. Z czasem napewno będę używał manualnych ustawień
Przy takim nastawieniu, na poczatku mozesz miec problemy, bo funkcje automatyczne nie sa najmocniejsza strona EX1.Moze pomysl jeszcze, czy nie lepszy bylby dla Ciebie Panasonic Lumix DMC LX-3
Nowka od 1138pln, ale uzywka na gwarancji na allegro od 880pln: http://allegro.pl/panason...2004540065.html
Aszex [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011
progressive, oczywiście możesz sprawdzić czy pasuje Ci auto samsunga pożyczając od znajomego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11