Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Pią 23 Gru, 2011
Jaki cyfrowy kompakt zasilany akumulatorkami AA ?
Autor Wiadomość
Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sro 21 Gru, 2011   

Aszex napisał/a:
możesz sprawdzić czy pasuje Ci auto samsunga pożyczając od znajomego

Pozycz EX`a od brata i zrob sesje testowa :smile:

Reklama

Aszex
[Usunięty]

ex brata też możesz pożyczyć i zrobić sesję testową... :twisted:

dobrze że samsung nie robi samochodów ;)

progressive 
Nowy

W sumie nie wiem czemu nie wpadłem na ten pomysł :D . Jutro przetestuje sobie tego samsunga.

wielbicielxx 
Rozmowny

Wysłany: Czw 22 Gru, 2011   

Trzeba liczyć się z tym że jakikolwiek aparat nie kupisz chcąc robić dobre zdjęcia trzeba się tego uczyć- fotografia to sztuka i trzeba poświecić czas na naukę. Ludzie kupują sprzęt i myślą, że sprzęt odwali robotę za nich :mrgreen: Kupują aparat myślą, że zrobią super zdjęcia nie mając pojęcia o niczym, kupują keyboard myślą, że włączą rytm i będą umieli grać itd.itp. EX1 to super sprzęt i testy, które mu zrobisz pokażą tylko jedno- ile książek musisz poczytać i ile czasu poświecić, żeby zrozumieć o co chodzi w fotografii. Jeśli nie masz czasu i samozaparcia nie lubisz czytać kup lepiej sobie konsolę do gier :mrgreen:

PS. taka refleksja dla początkujących fotografów ogólnie. :roll:

progressive 
Nowy

Niedawno wróciłem z pierwszej sesji fotograficznej w moim życiu :D . No cóż jak dla Mnie zdjęcia robione tym aparatem są super ( w porównaniu do tego co miałem wcześniej to nie ma co porównywać, miałem kiczowatą pchełkę sony w120 ). Jednak jak brat zobaczył zrobione przeze Mnie zdjęcia to powiedział żebym kupił sobie aparat który lepiej współpracuje w trybie auto, i żebym nie męczył samsunga w takim trybie. Fakt jak zobaczyłem jego zdjęcia zrobione tym aparatem to nie ma co porównywać. Wszystko ustawione manualnie dopiero pokazuje możliwości tego aparatu.
I teraz pytanie czy jest jakiś aparacik który robiłby dobre zdjęcia w trybie auto ?? (nie zlinczujcie mnie za takie pytanie ). Wiem że auto jest dla lamusów ale przyznaje że jak narazie jestem na takim poziomie :D . Z czasem kupiłbym coś lepszego a narazie miałbym coś do robienia zdjęć na moim poziomie czyli lichym.

wielbicielxx 
Rozmowny

Przeczytaj mój poprzedni post- kup EX1 i czytaj i ucz się. Jak kupisz jakiś aparat małpkę i będziesz robić zdjęcia na auto to niby jak masz zamiar się nauczyć żeby z czasem kupić coś lepszego. Nie męcz samsunga na auto jak brat ci mówi tylko zanim zaczniesz go męczyć zdobądź wiedzę teoretyczną to jest nieuniknione i jak pisałem wybór aparatu nic w tej materii nie zmienia.

Aszex
[Usunięty]

Po co 2x płacić za to samo? Podoba Ci się tryb auto i to co robi na manualu. Dokup książki i się ucz, gdy będziesz chciał. Aparat z dobrego źródła, na gwarancji i chyba za rozsądne pieniądze. Zrób sobie prezent na Święta. :mrgreen:

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

progressive napisał/a:
czy jest jakiś aparacik który robiłby dobre zdjęcia w trybie auto ??

Sa - np. Canon PowerShot G12, G11; Panasonic Lumix DMC LX-5, LX-3 :smile:

Aszex
[Usunięty]

To dobry wybór, może nawet lepszy... :twisted:

progressive 
Nowy

Sunders napisał/a:
progressive napisał/a:
czy jest jakiś aparacik który robiłby dobre zdjęcia w trybie auto ??

Sa - np. Canon PowerShot G12, G11; Panasonic Lumix DMC LX-5, LX-3 :smile:

Z zakupem poczekam do stycznia ew lutego, bo przed końcem roku nie ma zbytnio sensu kupować. Poczytałem troszkę o tych aparatach i ten G11 bardzo mi się podoba aczkolwiek ten lx-3 również jest bardzo fajny.

Dziękuję wszystkim za porady.

wielbicielxx 
Rozmowny

Wysłany: Pią 23 Gru, 2011   

Tylko nie myśl, że skoro za G11 czy LX3 zapłacisz drożej niż za EX1 to coś zyskasz- w jednym tracisz odchylany LCD w drugim jasne szkło.

progressive 
Nowy

Tak sobie porównywałem i ten LX3 jakoś bardziej mi podchodzi. Dobrą sprawą jako dodatek jest nagrywanie w 720p w 30 klatkach. Może mi się to nie przyda ale jak już jest. A powie mi ktoś jeszcze jak jest w kątem widzenia jeżeli chodzi o wyświetlacz w tym LX3 ?? Wiem że nie bedzie tak czytelny jak obracany, ale może nie jest najgorzej ?

wielbicielxx 
Rozmowny

LCD w EX1 jest lepszy jeśli chodzi o pracę w słoneczne dni i katy widzenia. LX3 nagrywa w HD ale bez ciągłego ustawiania ostrości.

Odpowiedz do tematu