Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja tam liczę na to co pojawiło się w plotkach. Czyli 1.8/24, 1.8/35, 2.8/300 OS i 4.5/500 OS.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sro 28 Gru, 2011
Arek,
Miejmy nadzieję, że nie będziemy na nie czekać jak na 50-150 mm/2.8 OS.
Przydałaby się odpowiedź bossa Sigmy, które projekty mają priorytet: czy 50-150/2.8 OS, czy te nowe czyli: 1.8/24, 1.8/35, 2.8/300 OS i 4.5/500 OS.
Nie wiem na które obiektywy mam zwrócić uwagę Spadkobiercom w moim Testamencie.
dcs, 50-150 mm OS mogli odpuścić. Kalkulacja ceny pewnie wyszła im podobnie jak 70-200 mm OS. Oni pewnie 70-200 OS chcieli sprzedawać drożej, ale okazało się, że Canon i Nikon wypuścili świetne 70-200 mm i Sigma, choć też dobra, od nich odstaje. Z ceną musieli więc zjechać w dół i nie zostało miejsca na 50-150 OS.
Tym bardziej, że 50-150 do wybitnych nie należy...
Nikon zapowiedział konferencję prasową na 6-go stycznia w Tajlandii. Być może zaprezentują nowe zabawki albo... ogłoszą tylko kiedy fabryka wróci do swoich mocy produkcyjnych...
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sro 28 Gru, 2011
"Stabilizator optyczny (OS) pozwala na korzystanie z czasów otwarcia migawki o 4 kroki dłuższych niż było to możliwe do tej pory. Sześć elementów SLD doskonale koryguje wszelkie aberracje chromatyczne i zapewnia wysoką jakość obrazu w całym zakresie ogniskowych. Soczewki obiektywu zostały pokryte wielowarstwowymi powłokami antyodblaskowymi, które redukują do minimum możliwość powstania niechcianych refleksów i flar. Zapewniają one ostre i kontrastowe obrazy nawet przy maksymalnym otworze przysłony..."
Szkoda, że po prezentacji w której użyli tylu superlatyw nie uważali za stosowne poinformować o zmianie planów.
Zaszedłem przed świętami do sklepu Sigmy i gdy spytałem o nową stabilizowana wersję wszechwiedzący sprzedawca spojrzał na mnie jak na idiotę. Myślałem, że ten obiektyw dotarł / / już do sklepów.
Liczyłem na mniejszą masę i wymiary od 70-200/2.8 OS.
Oczywiście nie wierzyłem waszej specyfikacji według której 50-150/2.8 OS ma wymiary co do milimetra takie same jak 70-200/2.8 OS.
I tak przez niesłowność Sigmy miałem problem z prezentem.
Ostatnio zmieniony przez dcs Sro 28 Gru, 2011, w całości zmieniany 2 razy
The first article about the Nikon D4 appeared briefly online today. The article was dated January 10, 2012 - this may be the actual release date to the public. The January 6th press event could just be to introduce the camera to the press. I cannot publish the entire article, but here are some interesting new specs (the initial Nikon D4 specs were correct with the exception of the ISO range):
Nikon D4 will have substantially lighter body
Available in February
Suggested retail price: $6,000
The ISO range is listed again as 100 to 102,400, expandable to 50 to 204,800. Those were the original D4 specs I published back in December but then I had to correct them. I guess I was wrong in my correction.
91,000-pixel RGB metering sensor
Face detection/recognition
100% viewfinder coverage (obviously)
Illuminated function buttons
Dedicated video button
Includes H.264 B frame compression
Contrast detect AF in movie recording
Low-pass filter for video recording
Smooth aperture feature for video recording
Nikon D4 is not produced in Thailand
The price of the new Nikkor AF-S 85mm f/1.8G lens will be $500.
As expected, the Nikon D800 will not be announced now since it was not mentioned in the article.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 11