Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon EOS D60 bije rekordy cenowe
Autor Wiadomość
Arek 
Redaktor

Wysłany: Sob 17 Gru, 2011   

Albo hot piksele na matrycy :)

Reklama

dcs
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Gru, 2011   

To nie koniec tego tematu... :mrgreen:

Wysłałem do allegro następujące zgłoszenia:

Od: Allegro <kontakt@allegro.pl>
Data: 16 grudnia 2011 01:12
Temat: [Ticket#: 1119652899] RE: Pytanie do Allegro Z [...]
Do: (...)

Witamy,

Ta wiadomość jest generowana automatycznie. Dziękujemy za informacje na temat naruszenia zasad.

Zweryfikujemy przesłane przez Ciebie informacje i podejmiemy odpowiednie działania tak szybko, jak to będzie możliwe. Traktujemy Twój e-mail jak zgłoszenie, dlatego nie udzielimy na niego odpowiedzi. Jeśli masz pytanie, a nie zgłoszenie, wybierz odpowiednią kategorię w formularzu:

http://www.allegro.pl/kontakt/

Treść Twojego zgłoszenia:

-----------------

Manipulacja słowami w tytule.

Tytuł aukcji / oferta nr 1991255695 / zawiera informacje wprowadzające w błąd. Jest to model Canon EOS D60. W tytule jest &quot;SUPER OKAZJA BCM CANON EOS D 60 D BODY&quot;, co wprowadza w błąd, że to nowszy i dużo droższy model Canon EOS 60D. Wyszukiwarka pokazuje tą aukcję po wpisaniu &quot;60D&quot;. Już kwota wylicytowana ponad trzykrotnie przewyższa te z aukcji Canon EOS D60.

-----------------

Data: 16 grudnia 2011 12:59
Temat: [Ticket#: 1119656564] RE: Pytanie do Allegro Z [...]

Witamy,
/.../

-----------------

Tytuł aukcji narusza następujące zasady:

-opis nie może zawierać informacji wprowadzających w błąd;

-w opisie przedmiotu niedozwolone jest stosowanie słów kluczowych, które mogą wpływać na wyniki wyszukiwania.

-Manipulacja słowami kluczowymi: W opisie oraz tytule przedmiotu niedozwolone jest umieszczanie słów kluczowych w celu manipulowania wynikami wyszukiwania.

Za manipulację uznajecie sposoby wprowadzenia do opisu nazw pokrewnych produktów -a to tu ma miejsce.

-----------------

Data: 16 grudnia 2011 14:28
Temat: [Ticket#: 1119657571] RE: Pytanie do Allegro Z [...]

Witamy,/.../

-----------------

Wstawiając spację pomiędzy &quot;D&quot; i &quot;60&quot; /o drugim &quot;D&quot; po &quot;60&quot; nawet nie wspomnę/ sprzedający wpłyną na wyniki wyszukiwania Wyszukiwarki Allegro, która po wpisaniu &quot;60d&quot;/- to inny aparat/ wyrzuca m.in. wynik tej aukcji. Jakby spacji nie było, aukcja ta wśród wyników by nie występowała.

Intencje sprzedającego &quot;SUPER OKAZJA BCM CANON EOS D 60 D BODY&quot; są oczywiste.

Sprzedający:

-wprowadza opisem w błąd

-umieszcza niedozwolone słowa kluczowe nazw pokrewnych produktów w celu manipulowania wynikami wyszukiwania

-----------------

Data: 16 grudnia 2011 14:47
Temat: [Ticket#: 1119657788] RE: Pytanie do Allegro Z [...]

Witamy,/.../

-----------------

Manipulacja słowami w tytule.

Tytuł aukcji / oferta nr 1991255695 / zawiera informacje wprowadzające w błąd. Jest to model Canon EOS D60. W tytule jest &amp;quot;SUPER OKAZJA BCM CANON EOS D 60 D BODY&amp;quot;, co wprowadza w błąd, że to nowszy i dużo droższy model Canon EOS 60D. Wyszukiwarka pokazuje tą aukcję po wpisaniu &amp;quot;60D&amp;quot;. Już kwota wylicytowana ponad trzykrotnie przewyższa te z aukcji Canon EOS D60.

Tytuł aukcji narusza następujące zasady:

-opis nie może zawierać informacji wprowadzających w błąd;

-w opisie przedmiotu niedozwolone jest stosowanie słów kluczowych, które mogą wpływać na wyniki wyszukiwania.

-Manipulacja słowami kluczowymi: W opisie oraz tytule przedmiotu niedozwolone jest umieszczanie słów kluczowych w celu manipulowania wynikami wyszukiwania.

Za manipulację uznajecie sposoby wprowadzenia do opisu nazw pokrewnych produktów -a to tu ma miejsce.

Wstawiając spację pomiędzy &amp;quot;D&amp;quot; i &amp;quot;60&amp;quot; /o drugim &amp;quot;D&amp;quot; po &amp;quot;60&amp;quot; nawet nie wspomnę/ sprzedający wpłyną na wyniki wyszukiwania Wyszukiwarki Allegro, która po wpisaniu &amp;quot;60d&amp;quot;/- to inny aparat/ wyrzuca m.in. wynik tej aukcji. Jakby spacji nie było, aukcja ta wśród wyników by nie występowała.

Intencje sprzedającego &amp;quot;SUPER OKAZJA BCM CANON EOS D 60 D BODY&amp;quot; są oczywiste.

Sprzedający:
-wprowadza opisem w błąd
-umieszcza niedozwolone słowa kluczowe nazw pokrewnych produktów w celu manipulowania wynikami wyszukiwania

-----------------

-No i co? -Nic.
Allegro nie zablokowało aukcji przed końcem.

Wydawało mi się, że znalazłem kontakt do b...8, który prowadził w tej aukcji przed końcem i napisałem do niego:

"Data wysłania e-maila: pią 16 gru 2011 15:33:10 CET
Treść wiadomości
Jeśli to ty licytujesz "SUPER OKAZJA BCM CANON EOS D 60 D BODY", to uważaj. To Canon D60, a nie 60D.
Wejdź tu, przeczytaj i się wpisz. Pozdro.

http://forum.optyczne.pl/...p=329582#329582 "

Niestety b...8 przebił ponownie /v...e/ i wylicytował ten antyk.
Nie odpisał też i jak widać nie wpisał się w tym temacie.

To nie koniec :mrgreen:
Przedwczoraj znalazłem w zakończonych to:
http://allegro.pl/super-o...2010131022.html

Ponownie znalazłem zwycięzcę i napisałem:
"Data wysłania e-maila: sob 24 gru 2011 09:37:03 CET
Treść wiadomości
s...3 jeśli to ty licytowałeś \"SUPER OKAZJA BCM CANON EOS D 60 D BODY\", to zajrzyj tu: http://forum.optyczne.pl/...4ef1277935a667.
Chcesz otrzymać bliższe informacje jak z tego wybrnąć napisz.
~dcs"

Wczoraj dostałem wiadomość:
"Data: 24 grudnia 2011 12:31
Temat: RE: Pytanie o przedmiot

Dziękuję, za informację, niestety człowiek się sugeruje i nie dostrzega szczegółów, gdy dałem w wyszukiwarce google " Canon 60D" to wyszkoczyła ta aukcja, już mu wysłałęm informację, że jest to nieuczciwe takie zapisywanie aukcji D60D.
Pozdrawiam s...3.
Życzę zdrowych, wesołych świąt."

...i to:

"Data: 24 grudnia 2011 13:06
Temat: RE: Pytanie o przedmiot

Oczywiście w wyszukiwarce allegro wyskoczyła ta aukcja, jeszcze raz pozdrawiam, i proszę o informację jak z tego wybrnąć,
Pozdrawiam s...3"

Wraz z odpowiedzią przesłałem zamieszczoną w tym temacie korespondencję z allegro /celowo z małej/:

Do: s...3

s...3.
Poprzedniego kupca prawdopodobnie nie udało mi się "namierzyć". Poprzednia aukcja tego aparatu nie została anulowana, ponownie pojawił się on w serwisie.
Patrz, oto poprzednie próby sprzedaży tego antyku: http://xarchiwum.pl/szuka...ANON+EOS+D+60+D -wejdź w w te aukcje i przeczytaj opisy :-) .

s...3 wyślę Ci moje zgłoszenia naruszenia zasad do Allegro.
Ja bym reklamował na allegro. Gościowi należy się usunięcie konta. Nie można tego tak zostawić, niestety nie jestem stroną w tej sprawie - ja nie licytowałem. W przeciwnym razie w przyszłym tygodniu ponownie wystawi w ten sam sposób ten aparat. Na moje zgłoszenia nie otrzymałem od allegro odpowiedzi. Allegro nie zrobiło też nic by użytkownik nie łamał ich wewnętrznych zasad -skandal."

Ciąg dalszy nastąpi...

:twisted:
Ostatnio zmieniony przez dcs Pon 26 Gru, 2011, w całości zmieniany 3 razy  

ophiuchus 
Optyczny

Wysłany: Pon 26 Gru, 2011   

Hehe, nowy sprzedawca tytuł aukcji dał praktycznie taki sam jak poprzednik :D Normalnie jeszcze trochę i będzie to jakaś klątwa Canona D60"D" ;) A co do wartości samego aparatu - 500 zł w porywach? Na mój gust.
Chociaż na "zagranicznym portalu aukcyjnym" za taki sam korpus ktoś sobie życzy 400 zielonych, do tego aukcja jest opatrzona fotami 60D :D Na szczęście już w tytule jest wyraźnie napisane D60 i 6,3 MPIX ;)

[ Dodano: Pon 26 Gru, 2011 01:18 ]
Bez kitu, nawet opis jest prawie taki sam. Coś mi się wydaje, że poprzedni sprzedawca też władował się w starocia za kupę kasy :mrgreen:

maziek 
Optyczny
zdjęcia robię głową

Wysłany: Sro 28 Gru, 2011   

Ślepy nie powinien grać w karty.

lolek88 
Rozmowny

Najlepsze jest to, że teraz aparat osiągnął większą cenę, niż na poprzedniej aukcji :D przedtem za 2700zł poszedł równo, teraz 2956...

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

wariactwo :P

dcs
[Usunięty]

Pisałem, że ciąg dalszy nastąpi? :grin:
http://allegro.pl/okazja-...2024971093.html

Wyświetleń: 109

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

ehh masakra, że tez nikomu z tych kupujących nie chce sie trochę wysilić i poszukać co się dokładnie kupuje... :zalamany:

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

kufel, na przyszłość poszuka ;)

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

mozer napisał/a:
kufel, na przyszłość poszuka ;)
o ile się w ogóle zorientuje że wtopił :P
no ale fakt, człowiek uczy się na błędach. a że niektóre drogo kosztują... ;)

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Ciekawe ile z licytujących to jacyś starsi wujkowie czy dziadkowie chcący wnuczkom prezent sprawić...

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

hijax_pl napisał/a:
Ciekawe ile z licytujących to jacyś starsi wujkowie czy dziadkowie chcący wnuczkom prezent sprawić...
ja myślę że to jednak mały procent. obstawiam że to jednak ta młodsza cześć społeczeństwa, która częściej zagląda na allegro etc daje, sie w tak prosty sposób nabić w butelkę. no ale tez zależy jaki wiek przyjmujesz pisząc "starsi" ;)

dcs
[Usunięty]

A ja sobie myślę, że za 5 lat będę dalej wrzucał aukcje "OKAZJA CANON EOS D 60 D BODY". I będzie to pierwsza Internowela Allegrowa. :twisted:

kufel 
Optyczny
PentaX albo śmierć!

a ja tylko czekam aż się pojawi wątek na forum o tytule "Uwaga na oszustów z allegro!" i zaczynający sie "Chciałem/am kupić canona 60D..." Dalszą treść już znamy ;)

kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Gru, 2011   

kufel napisał/a:
a że niektóre drogo kosztują... ;)

e tam, przesadzasz to tylko 2,5K mała cena za "czujność na przyszłość"

Odpowiedz do tematu