Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mozer, Canon to raczej dobra marka i nie powinna tracic klientow przez takie problemy. i jeszcze , najprawdopodobniej, z ich winy.
dcs, media expert, nie chce robic reklamy czy oczerniać sieć.
Canon to raczej dobra marka i nie powinna tracic klientow przez takie problemy
Hehe, żebyś się nie zdziwił. Widać za mało jeszcze słyszałeś jakie problemy użytkownicy zarówno Nikona, jak i Canona mają ze swoim sprzętem/serwisami itp
Ja mogę tylko napomknąć, że jeden z moich obiektywów (seria L) spędził w serwisie kilka miesięcy
dcs [Usunięty]
Wysłany: Sro 04 Sty, 2012
xadam4,
Czego oczekujesz, chcesz drugi egzemplarz?
czyli sprzedali mi nowe "gowno" ze tak sie wyraze ktore smierdzi i usuną mi smród ale to nadal gowno...
nie rozumiem po jaka cholere mam jescze kogokolwiek prosic o wymiane sprzetu wadliwego od nowosci ... co za kraj ..
moronica, wiem ze troche przesadzam. ale to nie jest zabawka za 200 zl.. i ja oczekiwalem przy zakupie 100% sprawnego sprzeetu. niby to jeden pixel od nowosci. a jak wyskoczą serią kolejne? a co tam przeciez mozna zmapowac.. az wkoncu pol matrycy mi zje.
xadam4, przeczytaj co to normy ISO. jak wyskoczy Ci więcej, masz prawo żądać naprawy gdyż ilość ich przekracza próg naprawy.... zgadza się?
jeśli kupowałeś w sklepie stacjonarnym, to miałeś możliwość sprawdzić sprzęt przed zakupem o ile o to poprosisz (najwygodniej dla sprzedawców, to jak już zakupisz i wtedy sprawdzasz... jak coś nie tak, dają następny nowy).
jeśli kupowałeś przez sklep internetowy lub sklep wysyłkowy, masz prawo zwrotu bez podania przyczyny przez 10 dni od daty odebrania
edmun, sprawdzalem aparat. ale nie mialem mozliwosci przeciez zeby sprawdzic czy nie ma wadliwych pixeli. powiedzieli ze tylko do serwisu moge oddac. bo nie wiedzieli oczym wgl ja mowie.
czyli tak, jesli wyskoczy mi wiecej mam prawo do wymiany sprzetu? czy tylko naprawy? bo mapowanie nowego sprzetu to jest przesada.. normy ISO poczytam wieczorem. jesli moze ktos mi podeslac link bede wdzieczny.
MC, ja nie jestem obiegany w tym temacie i jestem tego swiadom . wiec nie prosze o krytyke tylko pomoc.. widocznie liczyc nie mozna na pomoc. tak wiec podziekuje .
Wiem, że nie jesteś obiegany, ale dałeś się nakręcić przez forumowicza i tyle.
Moje zdanie jako prawnika, z pewnym doświadczeniem w sprawach tego typu jest takie, że powinieneś:
- olać całkowicie błahy problem;
- wysłać aparat do serwisu na mapowanie.
Jeśli sklep wymieni aparat na inny to nie dlatego, że poczuwa się do opowiedzialności, ale zwyczajnie chce mieć z głowy namolnego klienta. Bo obowiązku nie ma przy tak olbrzymiej "wadzie".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9