Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 13 Maj, 2008 Niebieska smuga przy mocnym świetle
Witam,
Czy normalnym zachowaniem aparatu na moce światło jest coś takiego?
Zdjęcie robione komórką (jest to wyświetlacz LCD Canona Powershot G9) w jakości ... prawie FULL HD:
Ta jasna plama to żarówka a dookoła ten pasek...
Dzieje sie tak przy żarówkach, słońcu itp. Na zdjęciu tego nie widać, ale irytuje podczas fotografowania.
P3t3r, miałem tak samo w Panasonic Lumix DMC-FZ5 i widziałem to w kilku innych aparatach. Pojawiało się sporadycznie, ale tylko irytowało. Na zdjęciach też na szczęście tego nie miałem.
Wydaje mi się, że to może być normalna przypadłość. W każdym razie wątpię, żeby serwis uznał to za coś co wymaga naprawy.
a czy jakiś posiadacz powershsota g9 mógłby się wypowiedzieć ? Jak dalej tak bedzie to nie będe się bawił w reklamację, ale jeśli to może uszkodzić jakieś soczewki czy coś.. (nie znam się na tym )
U Ciebie ta łuna wygląda na większą niż u mnie. pewnie chodzi o szkiełko i procesor.
O to się nie martw. Jak robisz pod lampę to takie łuny to dla mnie codzienność. Nie wiem czy znajdziesz aparat który nie posiada takiego efektu.
Mam G9 i czymś takim się nie przejmuję. Inna sprawa, że takich efektów raczej nie oglądam bo jakoś tym aparatem inne kadry robię
Nie przejmuj się tym, na zdjęciach tego nie widać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10