Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ciekawie wygląda, nie powiem. Ja zauważyłem, że w moimststywie trzęsie trochę, ale to chyba normalne - to nie jest układ sztywny - więc jak mam coś strzelić z dłuższym czasem tak poniżej 1/30 używam wyzwalacza czasowego. Naciśnięcie migawki wprawia w ruch cały zestaw....
[ Dodano: Sro 09 Kwi, 2008 ]
Więzc za węzykiem czas się rozejrzeć!
Nigdy nie używałem ale ja raczej muszę mieć ruch poziom-pion zapewniony. Kulka jest dobra gdy robisz z e statywu w różnych nieoczekiwanie krzywych miejscach.
kulke się w miarę dobrze dokręca jak sprawdzałem.. ktoś ma jakieś doświadczenia z tym ?
Nie znam statywów kulkowych. Co innego głowica... KULOWA
Do większości zastosowań dobra głowica kulowa jest niezastąpiona a przy tym szybko da się przestawić , dla precyzyjnych ustawień np. w niektórych dziedzinach architektury dobrze jest mieć głowicę 3D .
Osobiście używam Velbon GHD-61 i w drodze ... Manfrotto 488 oczywiście kulowe .
Przy głowicy kulowej nie stosuję żadnych szybkozłączek dla mnie jest to niepewne połączenie ze statywem.
Sama głowica manfrotto prawie 300...ale wyglada dosyć solidnie..
Drogie sprzęty.
Chciałbym kupić coś w okolicach 200-250 zł z kulkową głowicą. Przerażające jest tylko to, że większość sprzętu w okolicach tego przedziału cenowego jest taka dość chybotliwa i mało solidni się prezentuje..
No niestety, w przypadku statywów sprawdza się zależność, że im droższy, tym lepszy. Jeśli masz odłożone te 250 zł to może warto się zastanowić czy nie odłożyć jeszcze trochę forsy, ale kupić naprawdę porządny statyw. Obawiam się, że do 250 zł właśnie będą tylko same chybotliwe i nie do końca stabilne statywy. Jakbyś wyskrobał jeszcze z 200 zł, to polecam William Optics TR-188 .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10