Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
szukam jakiejs oslony na ekran do aparatu... Nie interesuja mnie te szklane nakladki, bo to w sumie wyjdzie na to samo i dalej bede ogladal odbite paluchy
Chcialbym cos takiego jak w D80, ale nie mam pojecia czy mozna to dostac luzem i tym bardziej czy do 40D ? Ktos sie orientuje ?
Tam jest szybka czy plastik, a chcialem zeby to byla zwykla klapka... Poza tym ludzie pisza, ze ta oslona nie pasuje do 40tki. Wbrew temu co jest napisane w opisie.
Osłonki takiej jak na Nikona np. D80 do Canona nie spotkałem, do Canona masz wybór folia taka ja np. na telefonach, osłona z daszkiem jak napisał LUPUS lub osłona ze szkła, ja osobiście kupiłem folię, w komplecie było kilka szt. więc nakleiłem również na wyświetlacz górny ale niestety nie tak łatwo jest ją przykleić - próbowałem kilka razy i zawsze z boku powstawały bąbelki powietrza - nie przeszkadza to w niczym, zawsze folię można wymienić ale nie wygląda zbyt ładnie, szkła nie stosowałem ale mój znajomy zamierza kupić szkiełko na wyświetlacz do sony, to napiszę jak to się sprawdza. Funkcjonalność osłony z daszkiem jest dla mnie wątpliwa, z tego co widzę przydaje się tylko podczas fotografowania z podglądem - ja tej funkcji praktycznie nie używam, ale może się przydać np. podczas zdjęć makro.
Mam 40D ponad rok i przez ten czas mam może 10 naprawdę nie widocznych rysek, 300D mam 4lata i to samo tylko kilka nie widocznych rysek. A więc napiszę, że odradzam tego typu folie.
007areka [Usunięty]
Wysłany: Nie 23 Lis, 2008
...pisalem juz o tym, i dalej polecam poliweglan ( od "patertlena" ) jest tani i dobry, dobrze sie nakleja i nie odkleja samoczynnie...oczywiscie jak zajdzie potrzeba mozna go odkleic i nie uszkadza obudowy na wyswietlaczu.... jak juz ktos sie bez tego nie obejdzie lub faktycznie korzysta ze sprzetu w ciezkich warunkach lub nie zasnie bez zabezpieczonego telewizora....okleilem juz kilka i nikt nie protestowal ze cos z nim nie tak, nawet koledze ktory byl w terenie przez 1,5 miesiaca - mongolia, tez nie zawiodl a podrapal wiele rzeczy.
Ja sobie dla świętego spokoju nakleiłam tę "szybkę" (od kubiska z allegro), wygląda tak, że nie wygląda, jakbym nie wiedziała że jest to raczej bym jej nie zauważyła, a stwiedziłam, że skoro potrafiłam znacząco sobie porysować okulary rowerowe 2 dnia od zakupu, to pewnie i uda mi się z wyświetlaczem, więc wolę nie ryzykować
A czy osłaniać jakoś czy nie to dyskusja jak uv czy nie
Ania101, podrzuć zdjęcie jak wygląda taka osłona.
ja zakupiłem osłonkę z folii do wycięcia w Saturnie za jakieś 15 zł. w komplecie są 2 sztuki, na razie się sprawdza.
Przypadkowo hasło reklamowe sprzedawcy na allegro jest zgodne z moimi odczuciami - rzeczywiście osłonka jest super i daje 100% satysfakcji - na razie .
Ja folie na ekran też testowałam, ale nie do końca się sprawdziła - obraz tracił na jakości. Pod tym szkłem nie ma z tym problemu - w ogóle sie go nie zauważa.
Przypadkowo hasło reklamowe sprzedawcy na allegro jest zgodne z moimi odczuciami - rzeczywiście osłonka jest super i daje 100% satysfakcji - na razie .
Ja folie na ekran też testowałam, ale nie do końca się sprawdziła - obraz tracił na jakości. Pod tym szkłem nie ma z tym problemu - w ogóle sie go nie zauważa.
Ania
Tam jest mowa o jakiejś taśmie dedykowanej 3M. Co to za jedna i skąd ją wziąść -była w zestawie ze szkłem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11