Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zeiss nie jest już zdaje się tańszy. Po nowym roku zmieniły się ceny u chyba wszystkich producentów.
Mam w głowie kompletny mętlik. Chciałbym dokonać dobrego wyboru, ale z drugiej strony najlepszy wybór ma przesadnie wysoką cenę Nie da się go dostać za mniej niż 8tys zł. Akceptowalne granice to dla mnie właśnie 6-7tys.
Leica jest najmniejsza i najporęczniejsza, ale też ciut gorsza optycznie od Zeissa i Swarovision. Tyle, że to wciąż udany sprzęt:
http://www.optyczne.pl/po...dd1=77&add2=903
Pomyśl jeszcze o starszym Swarku SLC New 10x42 lub Nikonie HG 10x42 lub SE 10x42. Można też poczekać na nowe Trinovidy. Mają być już w lutym.
Chyba rzeczywiscie zostaly tylko oferty wirtualne... Ale w Niemczach Zeiss tez jest najtanszy z tej trojki. Na forum przyroda wlasnie wystawiono ale Victory 8x32, za 3900zl:
http://forum.przyroda.org...c97b8ba72a96e0c
To może to? Firma InterFoto jest dość długo na rynku. Jakieś 10 lat temu kupowałem u nich obiektyw. Pewnie jakąś gwrancję rozruchową dadzą jak się potargujesz.
Ale to model bez HD, już na niego zerkałem Za 6900 pojawia się też na Allegro Zeiss Victory FL 10x56. To duża lornetka, ale cena chyba niezła całkiem...
Arek chyba bedzie pierwszym, ktory zerknie, bo na pewno juz zamowil
To mi wyglada na zmowe Niemcow przeciwko Austryjakowi. Zastanawiam tez ile bedzie wkrotce kosztowal Nikon HD. Z dobrym Conquestem przegra marketingowo, tak jak EDG z Swarovision.
O to szybko, 1,5 miesiaca od ujawnienia i juz premiera.
Najbardziej to ja wyczekuje testow: Celestron Nature, ZenRay i Vortex Razor HD. Ale nie powiem, Trinovid tez bym obejrzal...
[ Dodano: Pią 20 Sty, 2012 18:39 ]
Arek, chyba jestem chory na Ultravid z Twojego linka. Czy wszystkie one byly produkowane w Portugalii?
kivirovi, a nie wiem gdzie były produkowane. Leika to jednak Leika - kontrola jakości jest na pewno dobra. Ta lornetka wisi już na Allegro dłuższy czas więc się potarguj z nimi troszkę
madrax2, nie ma powodów aby nie udostępnił. Akurat z Leiką nie ma żadnych problemów, bo dystrybutor poważny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10