Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak już kiedyś pisałem - pomysły fajne i ciekawa realizacja. Ale moim zdaniem dobór zdjęć w prezentacji nieszczególny. Po jakichś 2min już zaczyna wiać nudą... Mam wrażenie takiego do bólu eksploatowania tego samego pomysłu, tej samej lokacji...
No i nie bardzo rozumiem gdzie to "inne spojrzenie". Chodzi o autoportrety czy lokacje?
do bólu eksploatowanie lokacji? )... powiedz to ludziom fotografującym wciąż w tym samym studio z 5 tłami w zapleczu . Dziękuję za poświęcony czas, doskonale rozumiem, że prace mogą być nudne dla niektórych... to foty z okresu sierpień- grudzień 2011. Ciężko było mi wybrać więcej różnych prac- fotografuję rok. Kiedyś będę miał więcej do pokazania.
A zdjęcia podobne do siebie, bo to są zdjęcia połączone w kilka serii. Jeszcze raz dzięki za rzucenie okiem .
[ Dodano: Sob 21 Sty, 2012 13:35 ]
Ojj nie odpowiedziałem - fotografia inaczej? Spotkałem wielu fotografów, na różnych forach i portalach, wielu z nich osobiście... wielu z nich mówiło, ze nie naśladuję nikogo, i nie powielam ogólnie przyjętych reguł. Dlatego pokusiłem się o słowo "inaczej". No ale to już nie do mnie należy ta ocena. Biorę na klatę każde SZCZERE uwagi )...
powiedz to ludziom fotografującym wciąż w tym samym studio z 5 tłami w zapleczu
Nie o to chodzi.
Po prostu moim zdaniem lepiej by było gdyby to było 10 wybranych zdjęć. Na przykład te lokacje z kiblem czy piecem - po jednym zdjęciu i by było miodzio. Bo miejsca są bardzo fajne i aranżacje też. Ale ilość psuje odbiór.
wild whisper napisał/a:
A zdjęcia podobne do siebie, bo to są zdjęcia połączone w kilka serii.
Pewnie dlatego mój odbiór jest taki a nie inny, bo nie widzę tych serii. To nie są dla mnie cykle coś opowiadające...
[ Dodano: Sob 21 Sty, 2012 13:38 ]
wild whisper napisał/a:
wielu z nich mówiło, ze nie naśladuję nikogo, i nie powielam ogólnie przyjętych reguł.
Zdjęcia obsesyjne, monotematyczne, chwilami okropne - i bardzo mi się podobają!
Ale jest coś w tym, co napisał hijax_pl, że podałeś za dużo na jeden raz. Zupełnie inaczej by się to oglądało na wystawie.
Zerknę jeszcze raz na końcówkę, bo tam widziałam pewne odejście od konwencji obłąkanego uciekiniera - i to też było ciekawe.
każdy ma prawo do subiektywnej oceny tego co widzi:). Prezentację dodałem w formie którą postanowiłem się podzielić na jednym ze spotkań jednego z portali. Dzięki temu mam zorganizowaną wystawę, która niebawem ... To moja pierwsza prezentacja zdjęć jakąkolwiek zrobiłem. sporo muszę się nauczyć jeszcze w kwestii opowiadania i kreacji samego pokazu... Ale ponoć uczę się szybko, bo wyciągam wnioski z uwag - ponoć ;P
fotografie mi sie podobaja, sposob prezentacji nie
1) typografia - wyglada jakbys wzial pierwsza czcionke z brzegu, jakas ktora dostales domyslnie z systemem (arial moze?), do tego jakas czerwona poswiata, pisanie pod skosem, brak tu elegancji. i jeszcze te emotikony na koncu poteguja wrazenie amatorskosci
2) przejscia miedzy zdjeciami za to przypominaja mi czasy, gdy strony projektowano wylacznie pod IE a ten umozliwial tego typu efekty przechodzenia miedz stronami - jakies mozaiki, paski, maziaje. moze ci sie to teraz wydawac fajne ale szybko cie zmeczy i ogladajacego rowniez, za kilka tygodni nie bedziesz juz mogl na to patrzec
3) pionowe i kwadratowe zdjecia nie prezentuja sie tu zbyt dobrze, sa duzo mniejsze od poziomych, malo co widac
w prezentacjach online najbardziej cenie sobie jednak minimalizm tak by sama oprawa nie kolidowala z odbiorem zdjec. proste przejscia miedzy zdjeciami (chociazby typu fade in/out), duze zdjecia, surowa oprawa
fotografie mi sie podobaja, sposob prezentacji nie
1) typografia - wyglada jakbys wzial pierwsza czcionke z brzegu, jakas ktora dostales domyslnie z systemem (arial moze?), do tego jakas czerwona poswiata, pisanie pod skosem, brak tu elegancji. i jeszcze te emotikony na koncu poteguja wrazenie amatorskosci
2) przejscia miedzy zdjeciami za to przypominaja mi czasy, gdy strony projektowano wylacznie pod IE a ten umozliwial tego typu efekty przechodzenia miedz stronami - jakies mozaiki, paski, maziaje. moze ci sie to teraz wydawac fajne ale szybko cie zmeczy i ogladajacego rowniez, za kilka tygodni nie bedziesz juz mogl na to patrzec
3) pionowe i kwadratowe zdjecia nie prezentuja sie tu zbyt dobrze, sa duzo mniejsze od poziomych, malo co widac
w prezentacjach online najbardziej cenie sobie jednak minimalizm tak by sama oprawa nie kolidowala z odbiorem zdjec. proste przejscia miedzy zdjeciami (chociazby typu fade in/out), duze zdjecia, surowa oprawa
robiąc kolejną prezentację wezmę Twoje zalecenia pod uwagę .
W sumie to nie prezentacja miała być wynikiem końcowym i dobrem samym w sobie tylko pojedyncze zdjęcia... jestem amatorem fotografem a nie grafikiem i filmowcem - przede wszystkim liczą się dla mnie pojedyncze kadry. Prezentacja tego typu to tylko jeden ze sposobów pokazania swoich prac. Wiem, że o to też warto zadbać . mogłem dodać kilka pojedynczych fotek tutaj na forum. Jednak z muzyczką w pokazie gdzie można podać link w różnych miejscach, bez koniecznego wysyłania zdjęć za każdym razem .
Miło, że foty się w miarę podobają... nad prezentacją popracuję. jak mówiłem to pierwsza z dwóch moich prezentacji. Na co dzień tylko pstrykam foty . Podziękował )
Minie prezentacja zachwyciła. Owszem zawsze można coś poprawić, ale nigdy nie poprawi się tak, aby nie bylo uwag. Może lepiej, kiedy to widz da pracy pewien kredyt wybaczenia. Na początku nie podobała mi sie pewna teatralność, ale potem dałem się ponieść klimatowi. Mam szacunek do autora za odwagę i za determinację. W efekcie to wszystko procentuje pozytywnie. Nie zgadzam się, że jest to eksploatowanie tego samego pomysłu i miejsca. To wszystko układa się w pewien ciąg, jak długi monotonny pacierz, który pozwala wejść w klimat i poczuć go na własnej skórze.
Mnie zdjęcia i klimat bardzo się podobają. Nie zgodzę się, że jest ich zbyt dużo, ponieważ wciągają i intrygują. Mnie nie znudziły, wręcz przeciwnie - świetnie się je ogląda. Teatralność - na plus. I to właśnie ta teatralność, klimat oraz miejsca i sposób realizacji sprawiają, że jest to prezentacja spójna. Jedynie co mz można by poprawić, to owe "nieszczęsne przejścia". Również mi nie podchodzą. Zgodzę się też z moronicą, co do czcionki i emotek. Ale generalnie szacun i gratuluję.
... emotki i te ohydne przejścia znikną. Cieszę się, że foty i ich klimat są do zniesienia . Nad prezentacją popracuję... osobiście też wolę oglądać foty na papierze i bez udziwnień . Jestem w trakcie nowego cyklu... jak nazbieram fot, zrobię kolejną prezentację. Powinno być lepiej. Pozdrawiam
Hmmm... Dziwne, pokierane, ale coś w tym jest. Myślę, że wielu przypadną do gustu! Technicznie dobre, dobrze zrobione! Ale jednak to nie moja bajka... Życzę powodzenia!
Fascynujące jest, kiedy pojawia się coś nowego, kiedy ktoś kładzie stopy tam, gdzie nikt jeszcze nie szedł i nie myślę tu o "ciekawych akcjach społecznych", a o pewnym niepokoju, który każe wstać i zrobić właśnie TO, nie patrząc się na innych, ani za siebie.
"Kto pierwszy szedł przed siebie? Kto pierwszy cel wyznaczył?
Kto pierwszy z nas rozpoznał? Kto wrogów? Kto przyjaciół?
Kto pierwszy sławę wszelką i włosci swe miał za nic?
A kto nie umiał zasnąć nim nie wymyślił granic?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14