Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Samsung Galaxy Note
Autor Wiadomość
Daniel*1977 
Optyczny

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012   Samsung Galaxy Note

Postanowiłem wrzucić tu kilka zdjęć ponieważ po kilku dniach z SGN mogę stwierdzić, że tu pasuje. :) Może ktoś będzie zainteresowany.

"Telefon" jest naprawdę szybki, bawiłem się kilkoma dotykowymi komórkami i ciężko je do tego porównać.
Co do wielkości trzeba się przyzwyczaić ponieważ sprzęt jest naprawdę duży, ale do opanowania.
Jego wielkość można docenić w momencie robienia i edytowania zdjęć.
Ma wbudowany dosyć rozbudowany edytor:
7 opcji dotyczących kolorów,
8 dotyczących efektów,
6 różnych narzędzi jak zniekształcenia, ramki, kopiowanie do innego,
kilka możliwości zaznaczenia i dodawania w zaznaczeniu efektów.
Pomocny jest tu dołączony do zestawu rysik, którym dosyć precyzyjnie możemy operować.

Oczywiście każde zdjęcie obrobione według mojego uznania na moment obrabiania :)
Zdjęcie nr 11 obrobione w edytorze telefonu.

1

Little later by Daniel*1977, on Flickr

2

The Note by Daniel*1977, on Flickr

3

Below 10 by Daniel*1977, on Flickr

4

Go there by Daniel*1977, on Flickr

5

Fast forward by Daniel*1977, on Flickr

6

Right? by Daniel*1977, on Flickr

7

EXIT by Daniel*1977, on Flickr

8

Almost labyrinth by Daniel*1977, on Flickr

9

Face detection by Daniel*1977, on Flickr

10

STLLOUD by Daniel*1977, on Flickr

11 to zdjęcie obrobione w telefonie

Eagel wiev by Daniel*1977, on Flickr

Tu będzie więcej
http://www.flickr.com/pho...ith/6719050539/

Reklama

komor 
Moderator

Wysłany: Pon 23 Sty, 2012   

Piękna reklama sponsora, Danielu. :) Ostatnio oglądałem jakiś andrutowy telefon z wielkim ekranem, prawdopodobnie właśnie Galaxy Note, choć w zamieszaniu spotkaniowym nie zdołałem sprawdzić. Ekran robi wrażenie, sporo większy niż moim antycznym już iPhonie 3G, choć moim zdaniem nieco już przekracza granicę rozmiaru jak na telefon. Ale różne są preferencje, ja mam stosunkowo krótkie palce jak na swój wzrost i trudno by mi się taki telefon trzymało, co dla kogoś innego może być bezproblemowe.

wielbicielxx 
Rozmowny

Nokia N8 lepsza 28mm f/2,8 i matryca 1/1,8

Daniel*1977 
Optyczny

komor, No tak to może wyglądać to w moim wypadku, ale staram się jak mogę, żeby nie przeginać.
Trochę dziwnie się trzyma, ciężki do obsłużenia jedną ręką.
To w zasadzie telefon "biznesowy". Biznesmen ze mnie jak z koziej... ale jak mam okazję to dlaczego nie skorzystać :)

wielbicielxx, może i ma lepszy aparat, ale na tym się kończą jej plusy :) no może jest mniejsza, ale tu jako konkurencja jest SGII

wielbicielxx 
Rozmowny

Najważniejsze, że ma super aparat bo tutaj jest forum fotograficzne. :razz:

elnino 
Bywalec

dla mnie SG s2 jest już za duży jak na telefon, chociaż radzę sobie jak mogę...note to już mały koszmar. Obrazki może i wychodzą ładne, ale o przyjemności ich robienia dotykając ekranu trudno raczej mówić :???: Do tego "cienkość" tego urządzenie skutecznie odbiera chęć do fotografowania :smile: może wyjdzie jakiś grip do sg :lol:

TomPL2 
Optyczny

Wysłany: Wto 24 Sty, 2012   

Gdzieś tu niedawno padł problem: co to jest aparat kompaktowy? SG się łapie? :lol:

Daniel*1977 
Optyczny

Według mnie tak, chociaż brakuje mu powiększenia optycznego, jest x4 cyfrowe.
Stabilizacja jest - zapewne cyfrowa, taką mają niektóre kompakty Samsunga.
Miejsca na pliki sporo, wbudowana pamięć 16GB plus karty microSD
Można nagrać klip HD, ale jeszcze nie próbowałem :)

jannik 
Rozmowny

Bardzo ładne!

No i właśnie cały czas twierdzę, że Szamszung powinien skoncentrować swoje wysiłki na udoskonalaniu telefonów z aparatami lub innych aiphonów i palmphonów czy fotofonów itp.
:)

Daniel*1977 
Optyczny

jannik, No wiesz aparaty też robi zupełnie niczego sobie ;) http://www.flickr.com/pho...57627822053437/

jannik 
Rozmowny

Wysłany: Sro 25 Sty, 2012   

Daniel*1977 napisał/a:
jannik, No wiesz aparaty też robi zupełnie niczego sobie

Danielu, ok
czy mógłbyś pokazać jakąś galerię z fokami wykonanymi NX200 lub NX10 z landszaftami. I może jakieś widoczki, pejzaże itp., ale nie takie "artystyczne", tylko zwykłe dobrze wykonane pejzaże, zdjęcia okolicznościowe, z koncertu, z wakacji, z imprezy u bratowej itp :)
i np. do tego kilka portretów, bo albo ja nie umiem szukać, albo posiadacze Szamszów to głównie artyści, którzy nie pstrykają zwykłych ładnych zdjęć, tylko wolą np. preprodukaty do jajecznicy w miseczce z Ikei lub nocną reklamę pod kątem 45 st.
pzodro

mrawi 
Rozmowny

jannik to ja Ci pokażę swoje zwykłe fotki z NX10. Może być?

wielbicielxx 
Rozmowny

jannik napisał/a:
Daniel*1977 napisał/a:
jannik, No wiesz aparaty też robi zupełnie niczego sobie

Danielu, ok
czy mógłbyś pokazać jakąś galerię z fokami wykonanymi NX200 lub NX10 z landszaftami. I może jakieś widoczki, pejzaże itp., ale nie takie "artystyczne", tylko zwykłe dobrze wykonane pejzaże, zdjęcia okolicznościowe, z koncertu, z wakacji, z imprezy u bratowej itp :)
i np. do tego kilka portretów, bo albo ja nie umiem szukać, albo posiadacze Szamszów to głównie artyści, którzy nie pstrykają zwykłych ładnych zdjęć, tylko wolą np. preprodukaty do jajecznicy w miseczce z Ikei lub nocną reklamę pod kątem 45 st.
pzodro

jannik i jego mądrości poparte totalną niewiedzą- odcinek 271

Daniel*1977 
Optyczny

jannik, No nie umiesz szukać :)
Tu sporo "normalnych" z NX10 http://www.flickr.com/pho...57623102657558/
tu też coś się znajdzie http://www.flickr.com/pho...57626931745912/
Z 200 będą "zwykłe" moje za jakiś tydzień.
Tu możesz poszukać zdjęć z innych reszty Samsungów od najróżniejszych ludzi:
http://www.flickr.com/pho...57622878237062/

Soniak10 
Optyczny
A700, X-S1, G90

Noo, niezłe, niezłe! :shock: Zaczynam rozumieć prezesa Nikon Corp., który stwierdził dla japońskich mediów, że trzeba popracować, aby kompakty były konkuencyjne dla smartfonów! No, nooo... ma Nikon nad czym główkować! :lol:

Odpowiedz do tematu