Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
tylko że jak ktoś już ma jaks przyjęty i ugruntowany sposób pracy i zna na pamięć działanie suwaków to to przyczajanie trochę może zająć
Widać mam jeszcze nieugruntowany sposób pracy...
komor napisał/a:
Zawsze interesuje mnie po ludzie otwierają tyle kart naraz. Śledzisz wyniki stu giełd, czy jak?…
Parę walut na FX śledzę, to fakt, ale zazwyczaj po prostu czytając coś, otwieram sobie interesujące mnie linki w kolejnych kartach, a że czytam naraz kilka rzeczy, do tego np. karty z forami, jakieś zdjęcia, sample, niedoczytane blogi, jakaś stronka z muzyką... Nazbiera się... Zwłaszcza, przez kilka tygodni...
na uwagę też zasługuje zmiana suwaczka Clarity. działa on teraz znacznie inaczej,
racja. pisałem o tym wcześniej.
p0m napisał/a:
działa on teraz znacznie inaczej, wydaje mi się że lepiej, a fani "psudo-hdrów" będą zadowoleni z efektów uzyskiwanych dzięki ustawieniu Clarity na max:)
na max? on działa tak mocno ze 50% to już będzie miazga nawet dla fanów pseudo hdr
[ Dodano: Pon 16 Sty, 2012 21:15 ]
jaad75 napisał/a:
Widać mam jeszcze nieugruntowany sposób pracy...
chodzi mi o przyzwyczajenia. ja np za każdego rawa zabieram się w zasadzie w prawie ten sam sposób...
Ja też mam na autoukrywaniu ale może po wyłączeniu modułu przestaje też być aktywny jego skrót klawiaturowy? Nieraz naciskając Jabłko-Alt-5 trafiam w 4 i ląduję w Print zamiast w Web.
czy kogokolwiek dziwi, że nie ma supportu dla Win98, Me, czy 2000?
moim zdaniem jednak to kiepskie porównanie - system XP , pomimo iz już faktycznie stary, dalej jest jednym z częściej używanych i ma sporo użytkowników, w przeciwieństwie do systemów przez Ciebie wspomnianych. choć sam go osobiście nie uzywam , tak wydaje mi sie ze jeszcze Lr powinien pod nim chodzić.
moim zdaniem jednak to kiepskie porównanie - system XP , pomimo iz już faktycznie stary, dalej jest jednym z częściej używanych i ma sporo użytkowników
Pamiętam jak jeszcze niedawno były takie same gadki o Me, czy nawet 98SE...
Quaint [Usunięty]
Wysłany: Wto 07 Lut, 2012
jaad75 napisał/a:
Quaint napisał/a:
czy oni oszaleli?
Nie, to raczej normalne, że nikt się nie przejmuje systemami sprzed lat - czy kogokolwiek dziwi, że nie ma supportu dla Win98, Me, czy 2000?
Błednie myślisz, dostosowuje się do rynku, a rynek to xp i win 7. Microsoft, teraz adobe chcą na siłę ubic najlepszy os dostepny na pc, abys ty mogl wydac kase na kolejny. No coz pozostane na L3, moze i lepiej, nowe wersje zawsze wolniejsze od starych byly, a znajac adobe ich kobyly beda jezcze bardziej niemrawe
[ Dodano: Wto 07 Lut, 2012 23:59 ]
jaad75 napisał/a:
kufel napisał/a:
moim zdaniem jednak to kiepskie porównanie - system XP , pomimo iz już faktycznie stary, dalej jest jednym z częściej używanych i ma sporo użytkowników
Masz slaba pamiec, te gadki trwaly bardzo krotko a szybkosc przejscia na nowy os warta byla swieczki bo funkcje po stokroc lepsze. Win 7 nie oferuje nic nowego i ciekawego a wrecz odrzuca beznadziejnym wygladem, kto to widzial aby okna mialy ramki po 3 mm grubosci... i te wiejskie przejscia tonalne na belkach, o balaganie w exploratorze nie wspomne
Ostatnio zmieniony przez Quaint Sro 08 Lut, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Microsoft, teraz adobe chcą na siłę ubic najlepszy os dostepny na pc
XP to najlepszy OS? Używałeś w ogóle W7?
Quaint [Usunięty]
Wysłany: Sro 08 Lut, 2012
mozer napisał/a:
Quaint napisał/a:
Microsoft, teraz adobe chcą na siłę ubic najlepszy os dostepny na pc
XP to najlepszy OS? Używałeś w ogóle W7?
tak 3 miesiace, nie dalem rady, odrzuca ten wiejski wyglad i balagan w menu, oknach, panelu sterowania, jedyny plus to pamiec powyzej 4, reszta nic nie znaczy
bo to zawsze jest tak ze użytkownicy schodzącego produktu krzyczą o brak supportu etc, z tym ze XP w przeciwieństwie do poprzednich OSów jest tak popularny i de facto udany że siedzi jeszcze w wielu kompach.
osobiście do xp juz bym jednak nie wrócił , siódemka bardziej mi pasuje
Bo 7 jest lepsza właściwie w każdym aspekcie. No ale jak ktoś nie potrafi poradzić sobie z innym układem kategorii i skonfigurować okien, to co tu dodać... A wołanie o wsparcie dla 10-letniego systemu to jakiś żart...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14