Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
ja tak miałem w Fuji S5800, żadnej regulacji EV - tylko przez Bracketing - ale to przecież nie o to chodzi i to nie tylko w manualu, ale w ogóle nigdzie, ale w NX... hm, trochę nie wierzę.
Kompensacja ekspozycji to funkcja wprowadzająca korektę pracy światłomierza.
W tym przypadku słowo ekspozycja to warunki ekspozycji, luminacja sceny, jej oświetlenie - a nie wynik ustawienia parametrów czasu, przesłony i czułości w aparacie
dla mnie to nie jest normalne, chciałbym mieć możliwość kompensacji ekspozycji
JAk jedziesz autem ze skrzynią automatyczną masz do wyboru np sport lub eko to jest Twoja kompensacja ekspozycji Jak jedziesz autem ze skrzynią manualną sam decydujesz który biek wrzucić przy jakich obrotach i kiedy go zredukować po to masz manual, żeby się nic samo nie kompensowało tylko aby móc wybrać coś innego niż przyrządy pomiarowe pokazują właśnie po to aby uzyskac wymagany efekt.
Przecież nei zawsze chcemy miec idealnie naświetlone zdjęcie prawda?
Jełśi chę niedoświetlić prześwietlić rozmyć itd itp na manualu sam decyduję którymi parametrami to zrobię. Jak nie chcę to po co manual używac todo wyboru są tryby P, S, A gdzie masz kompensację EV i wybierasz tryb wg własnego priorytetu np stałej przysłony lunb stałej migawki.
hijax_pl, nie tyle kompensacja ekspozycji, co kompensacja wskazań światłomierza. Różnica o tyle istotna, że nadal sami decydujemy czy ma być naświetlone na zero (z ewentualną kompensacją, tutaj punkt dla Nikona) czy ma się nie zgadzać.
Twój wtręt nie zmienia prawidłowości tłumaczenia koledze themoth, że o ekspozycji musi w M zdecydować sam. Przynajmniej ja tak rozumiem jego zarzuty wobec tego trybu.
komor, to nie wtręt - to prostowanie błędnego rozumienia, czym jest kompensacja ekspozycji
komor napisał/a:
nie zmienia prawidłowości tłumaczenia koledze themoth, że o ekspozycji musi w M zdecydować sam. Przynajmniej ja tak rozumiem jego zarzuty wobec tego trybu.
Zgadza się. Rożnica jest tylko taka, czy tę ekspozycje ustawiamy z głowy, z reguły Sunny/16 czy... korzystając ze światłomierza
No jak ktoś ma mentalny problem z ogarnięciem tego, że chcąc mieć –2 EV w stosunku do światłomierza trzeba celować na dwie duże kreski w lewo, a nie środek drabinki, to rzeczywiście Nikon mu w tym pomoże. Cała reszta działania i koncepcji za tym stojącej jest identyczna dla wszystkich systemów. Dopóki nie zapytamy o Auto-ISO…
Witam,
w celu rozwiązania problemu współpracy z radiowymi wyzwalaczami przez gorącą stopkę, myślę nad zaopatrzeniem się w coś takiego:
http://www.ebay.com/itm/3...984.m1423.l2649
Pytanie brzmi:
Czy taki sprzęt dedykowany dla NX10 będzie zgodny z NX5.. ?
lhx [Usunięty]
Wysłany: Wto 17 Lip, 2012
KxL napisał/a:
Czy taki sprzęt dedykowany dla NX10 będzie zgodny z NX5.. ?
Gorąca stopka tych aparatów nie różni się, więc powinno być ok. Sam myślę nad zakupem czegoś podobnego do swojego NX11.
Tutaj kilka słów na temat współpracy urządzeń firmy tej firmy z aparatem samsung nx.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14