Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Żona uparła się na lustro i ciężko z nią wygrać . Proszę mi jeszcze napisać jeśli chodzi o kompakcik to który był by bardzo dobry może ją jakoś przekonam ?
Ja niezmiennie polecem Panasonika LX5, ale w podobnej kategorii dobry jest też Samsung EX1, czy choćby Olympus XZ-1... Mają wszystko czego potrzeba do świadomego fotografowania, pozwolą się bez problemu rozwijać, a przy tym są małe, poręczne i bez problemu zmieszczą się w cenie. Oczywiście sugerowałbym zaopatrzenie się w najbliższej przyszłości w sprzęt oświetleniowy.
a ja (jak zwykle w takim wypadku) proponuje jednak by za zone nie wybierac, skoro to ona chce i potrzebuje aparat to niech szuka, czyta, pyta, maca w sklepie. tylko tak mozna miec jakakolwiek pewnosc, ze kupi to co jej najbardziej odpowiada
zbierz ja w imieniny (moja imienniczna pewnie ) do sklepu i powiedz "kotku, wierze w twoj zdrowy rozsadek, wybierz sobie cos co ci pasuje tylko nas nie zrujnuj" . wybieranie sprzetu to spora czesc frajdy, serio
pablooo, ja bym raczej pomyslala o statywie chyba ze sie zatroszczycie o dobre swiatlo. przy kiepskim swietle i ciemnym obiektywie stabilizacja nie wystarczy, czasy beda zbyt dlugie
Dokladnie. Do fotografowania obiektow statycznych - statyw. I nie ma potrzeby zawracac sobie glowy stabilizacjami. Do fotografii reklamowej poscieli, trzy najwazniejsze rzeczy to: 1) swiatlo; 2) swiatlo; 3) swiatlo. Posciel ma wygladac tak zeby zachecala do jej kupowania, a nie tak jakby dopiero co ktos z niej wylazl. Wiec swiatlo wiecej niz jedno. Np., spotlight czyni cuda.
pablooo napisał/a:
Żona uparła się na lustro i ciężko z nią wygrać .
I nic w tym zlego. Kupic lustro i nie kombinowac.
moronica napisał/a:
skoro to ona chce i potrzebuje aparat to niech szuka, czyta, pyta, maca w sklepie. tylko tak mozna miec jakakolwiek pewnosc, ze kupi to co jej najbardziej odpowiada
Przekonasz do czego innego, a potem bedziesz latami wysluchiwal, ze to "przez Ciebie" zostal zakupiony nieodpowiedni sprzet.
moj "maz" wie, ze absolutnie nie wolno mu kupowac mi sprzetu foto choc zawsze chetnie przyjmuje donacje. ostatnia rozmowa przy lunchu
- noo to ile bedzie kosztowalo to twoje nastepne szklo?
(tu pada pokazna liczba)
(chwila konsternacji)
- wiesz, ono bedzie lepsze od obecnego w kazdym aspekcie
- mozna sie nim chociaz bronic?
- tak
- chociaz cos
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10