Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 05 Lut, 2012 Panasonic fz 45 vs fz48 vs fz150
Który z tych 3 kompaktów jest najlepszy w stosunku jakość-cena. Porównywałem je i fz45 kupię już za 999zł, a wiele nie odbiega od swoich następców, nagrywa filmy w hd, reszta w full hd. Czytałem już o tych 3 modelach bardzo sporo, ale jakoś nie umiem się zdecydować, który kupić. Proszę o dobrą poradę. Ewentualnie w grę wchodzi jeszcze Nikon P500, ale nie podoba mi się w nim słaba żywotność baterii (max. 220 zdjęć), w porównaniach do Panasoniców jest napisane, że ogólnie jest słabszy, choć cena podobna. Pozdrawiam.
[ Dodano: Nie 05 Lut, 2012 15:55 ]
Oj przepraszam, ten trzeci Panasonic to nie fz150 tylko fz100
FZ100 to porażka - bardzo słabe odwzorowanie detali.
FZ45 niewiele lepszy obrazowo ale gorszy użytkow.
IMO dołóż do FZ-150 12 MP ale lepszy obraz niż z 14 MP w FZ100, świetny processing wydobywający detale - jestem pod wrazeniem efektów z tak małej matrycy.
Poza obrazowaniem zyskasz lepszy ekran szybkość pracy i możliwości podpięcia lamp itd.
Jest jeszcze pytanie dlaczego takimi kompaktami się intersujesz? Zależy Ci na dużym zoomie?
Potrzebuję uniwersalnego apratau. Te akurat wydają mi się najbardziej uniwersalne. Fotografować zamierzam wszędzie, na wakacjach, imprezach, wycieczkach, ale też bardzo lubię fotografować przyrodę i nocą. Ponadto te aparaty mają sporo programów tematycznych, co bardzo by mi pomogło. Chciałbym też nagrywać aparatem dobre filmy, ale zależy mi na dobrym dźwięku, bo z kolegami nagrywamy właśne piosenki i covery, a akurat w nich czytałem, że jest dobra funkcja nagrywania z dźwiękiem Dolby Digital Stereo Creator. Ten fz100 przyciąga mnie też tym, że można zapisywać nim zdjęcia w formacie RAW i podpiąć mikrofon. Ten fz150 kupiłbym z przyjemnością, tylko, że mój budżet na aparat wynosi ok. 1400zł, a on kosztuje 1800 :/
[ Dodano: Pon 06 Lut, 2012 14:14 ]
A co powiesz o fz48. Aparacik ma dobre opinie użytkowników, funkcje praktycznie takie samo jak inne, a kupić już można za 1150zł.
Ten fz150 kupiłbym z przyjemnością, tylko, że mój budżet na aparat wynosi ok. 1400zł, a on kosztuje 1800 :/
[ Dodano: Pon 06 Lut, 2012 14:14 ]
A co powiesz o fz48. Aparacik ma dobre opinie użytkowników, funkcje praktycznie takie samo jak inne, a kupić już można za 1150zł.
Z FZ48 sytuacja jest podobna jak między FZ47 i FZ100. To aparat wolniejszy w pracy od FZ-150 bez stopki na stroba i z gorszym ekranem a ekran to rzecz ważna w takim aparacie.
Co do FZ-150 to widuję w sklepach foto po 1700 pLN więc sądzę że gdzieś tam w sieci można nabyć go taniej.
Poza tym można skorzystać z jakiejś promocji typu raty bez odsetek itp.
Stary model jest sens kupić pod warunkiem że jest dobry i sporo tańszy.
FZ100 sporo gorzej obrazuje więc co z bajerów i nieco niższej ceny jak zdjęcia będą wyraźnie gorsze?
Musisz sobie sam to przemyśleć porównać zdjęcia w tych samych warunkach itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 14