Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Witam Użytkowników! Przeglądając internet natknąłem się na ten sprzęt- http://allegro.pl/markowa...2108016733.html
Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia? Pozdrawiam Miki76
No ale szklaną optykę ma mieć.
Tak po prawdzie to owa 'szklana optyka' wskazuje tylko kto to sprzedaje i dla kogo tą ofertę kieruje. Obawiam się, że gdyby gość sprzedający miał Nikona ED to tez by było w opisie "szklana optyka najwyższej klasy, swiatowej firmy Nikon".
A luneta... trzy klasy lepsza od stojaka na którym ten.... ją postawił.
Tutaj znalazłem trochę więcej danych- http://allegro.pl/luneta-...2102720198.html Szanowny Dawidzie! zakładam taki temat ponieważ nie każdy jest posiadaczem zasobnego portfela. Czasem dla przeciętnego obywatela wystarcza lub musi wystarczyc luneta za 400zł, a każda opinia może byc pomocna przy wydawaniu z trudem zaoszczędzonych złotówek . W każdym razie bez względu na cenę i jakośc przedmiotu opis nie powinien budzic wesołości potencjalnego klienta. Tak mi się wydaje ale oczywiście mogę się mylic.
Obawiam się, że Alpen to nie jest. Zresztą, bez oprzesady, Alpen to żadna mecyja w lunetach tez nie będzie.
Masz 4 stówy - kup coś z powiększeniem tak raczej 15-45. Albo z x30. Zreszta, jakie powiększenie daje linkowana przez Ciebie luneta to tak naprawde nie wiadomo. To co napisane na okularze to w podobnym sprzęcie nierzadko ma wymiar li tylko hasła walniętego tam, bo w lunetach tak piszą.
Moim zdaniem z atakie pieniądze dość bezpiecznie kupić Falcona
http://www.ceneo.pl/8337659i
Oczywicie, pojęcia nie mam czym naprawdę jest luneta zalinkowana na początku. Niemniej zalecałbym ostrożność, dlatego kieruję w strone czegoś o czym wiadomo, że jako tako działa.
Szanowny Dawidzie! zakładam taki temat ponieważ nie każdy jest posiadaczem zasobnego portfela.
Ależ jestem tego świadom i zgadzam się z tym, sam do tej grupy należę.Ale człowiek który za bardzo oszczędza lub tnie po kosztach dwa razy traci.Jak to mówią "jestem za biedny, żeby oszczędzać" i dwa razy kupować.Do tych 400 zł lepiej dozbierać i kupić ultime.
Ależ jestem tego świadom i zgadzam się z tym, sam do tej grupy należę.Ale człowiek który za bardzo oszczędza lub tnie po kosztach dwa razy traci.Do tych 400 zł lepiej dozbierać i kupić ultime.
Kowa Genesis 8x33, Opticron ES80 GA ED v3+ HDF x32+Fs10, Manfrotto 055X PRO B+128RC.
Jak widzimy dłuuugo zbierałeś. Musi aluminium w skupie było wtedy droższe
Obiektyw tej lunety nie wyglada zle. Okular natomiast bardzo kiepsko. Jest mały, krótki, soczewka mała, bedzie bardzo degradował obraz, a nie wiadomo na co go wymienic. Opis niestety tez napawa strachem. Nigdzie nawet nie ma o polu widzenia.
Ja bym chyba tez radził Samyang/Falcon 60 lub 80mm lub Ultima/Acuter. W nich okular mozesz w przyszlosci wymienic. Wszystkie te opcje sa troche drozsze.
A masz juz jakas optyke (obserwacje, foto) w ogóle? Do czego to?
Drogi Kivirovi! Ja tylko pytałem czy ktoś miał do czynienia ze wspomnianym sprzętem. Czasem natknę się w sieci na różne niedrogie "patrzydła" i wtedy pytam o opinię. Wydaje mi się, że jest wielu niezbyt majętnych amatorów niskobudżetowej optyki- tylko opinii o tanim sprzęcie nie ma za wiele. Z rozmów z moim starszym synem wiem, że to forum jest często penetrowane przez różnej maści harcerzy, survivalowców, przyrodników-amatorów i innych nastoletnich astronomów dla których 300zł to kupa kasy. Osobiście zamierzam sprawic sobie Samyanga 20-60x80.
Opinii nie ma... bo takie patrzydła zwykle sa uzywane okazyjnie, a jak ktoś kupuje je do czegoś powazniejszego to jak najszybciej trafiaja do siakiegoś składziku zastępowane kolejna próbą uzyskania zadowalającego efektu przez coraz bardziej wymagającego używacza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10