Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaki powinien być następca serii xxD Canona.
Autor Wiadomość
Wizjerioner 
Rozmowny
słodko-kwaśny

Wysłany: Wto 14 Lut, 2012   

W "zachodniej prasie internetowej" pojawiła się plotka, powtarzam plotka i jest to informacja niepotwierdzona, która nie wiadomo, czy będzie miała miejsce w rzeczywistości, można ją nawet nazwać spekulacją, ewentualnie nawet wróżeniem z fusów, że następca Canona 60D czyli domniemany C70D będzie usytuowany swoją pozycją na poziomie dawnego 40D, a nie jak teraz pomiędzy serią XXXD a 7D, a drugiego wydania 7D ma nie być. Owa plotko-spekulacjo-bytoniepewna informacja nie wiadomo skąd się wzięła i nie wiadomo, czy się ziści. Ale to by było ciekawe prawda?

Reklama

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

Fajnie by było, ale ja w to nie wierzę. To zwyczajnie by się Canonowi nie opłacało. Tym bardziej, że ma już w sidłach obecnych posiadaczy 7D.

jaad75 
Klub Pierdzieli

Wizjerioner napisał/a:
Ale to by było ciekawe prawda?
Ale w co byłoby w tym ciekawego?

[ Dodano: Wto 14 Lut, 2012 22:31 ]
mozer napisał/a:
Fajnie by było, ale ja w to nie wierzę.
Albo tymbardziej fajnego?... :roll:

Wizjerioner 
Rozmowny
słodko-kwaśny

jaadzie75, jako, że post stanowił groteskę, zadawanie pytań o charakterze logicznym nie ma sensu ;-) A ciekawe moim zdaniem byłoby to, że bym go kupił ;-)

mozer 
bo Pentax

Wysłany: Sro 15 Lut, 2012   

jaad75 napisał/a:
Albo tymbardziej fajnego

Jak to co? Prawdziwy następca 50D - tzn. porządna i ergonomiczna konstrukcja w normalnej cenie.

jaad75 
Klub Pierdzieli

mozer napisał/a:
Jak to co? Prawdziwy następca 50D - tzn. porządna i ergonomiczna konstrukcja w normalnej cenie.
Prawdziwymi następcami 50D są dwa aparaty - 7D, dla tych, dla których 50D był zbyt amatorski i okrojony i 60D, dla tych, dla ktorych był zbyt surową konstrukcją bez przyjaznych nowoczesnych ficzerów, za to z funkcjami, których nigdy by nie użyli... Rozdzielenie tych dwóch rynków i skierowanie do nich osobnych produktów było IMHO strzałem w 10.

mozer 
bo Pentax

jaad75, a z mojego punktu widzenia nie, bo 7D jest dla mnie za drogi. I takie zdanie wyraziłem z własnej perspektywy, więc nie wiem czemu się tak dziwisz.

maput 
Optyczny

mozer, czyli ideałem byłby fullwypaśny korpus, ale dwa razy tańszy ;)
Rozdzielenie na dwie linie z pewnością wyszło Canonowi na dobre. Finansowo przede wszystkim.

mozer 
bo Pentax

maput, skoro dało sie zrobić w normalnej cenie 40D i 50D, to dałoby się zrobić podobne 60D. Mnie obchodzi mój portfel a nie Canona ;P

komor 
Moderator

Dokładnie, jak pisze mozer. A plotka być może (hipotetycznie) być spowodowana tym, że część/większość dotychczasowych kupców 40D, 50D zamiast przerzucić się na segment 7D (jak chciał Canon) pozostali (i to niezadowoleni) na nieco niższym poziomie 60D, natomiast 7D skanibalizował nieco rynek 5D.
Być może dlatego rozpatrywany jest powrót do sprawdzonego schematu 3-cyfrowej serii całkowicie amatorskiej, 2-cyfrowej serii nieco lepszej, nadającej się w wielu aspektach do poważniejszej pracy, oraz modeli wyższych, które są amatorską półką premium, a jednocześnie całkiem znośnym narzędziem pracy dla profesjonalisty, co widać np. po zdjęciach z tych World Press Photo i podobnych. :)
To taka hipoteza.

mozer 
bo Pentax

Tym bardziej, że mi się z moim 40D bardzo dobrze pracuje i w dziedzinie body nie potrzebuję niczego więcej (oczywiście poza nowocześniejszą matrycą). Nie lubię jak rynek mi narzuca, że czegoś jednak potrzebuję ;P

Żeby choć 7D miało 2 sloty na karty...

kozidron
[Usunięty]

komor, słuszne spostrzeżenie.

mozer napisał/a:
Żeby choć 7D miało 2 sloty na karty...

No to sobie znalazłeś "powód" do zmiany :wink:
Jakby nie patrzeć ja dałem się nabrać, eh...ten canon, ptak opada, ryba tonie ......jak to ma ghost w swojej stopce

mozer 
bo Pentax

kozidron, no bez przesady - dla samego drugiego slotu nie zapłaciłbym 2 razy więcej za aparat ;)

jaad75 
Klub Pierdzieli

mozer napisał/a:
maput, skoro dało sie zrobić w normalnej cenie 40D i 50D, to dałoby się zrobić podobne 60D.
Ale 60D jest skierowane do trochę innego odbiorcy - tego, dla którego 600D byłoby zazwyczaj bardzo dobrym wyborem, ale chce mieć jednak lepszy wizjer, dwa kółka itd. Takiego aparatu, ale "z bajerami" z 600D Canon nie miał. 7D jest wszystkim co najlepsze w starej serii XXD, plus cechy, których w starych Canonach zawsze brakowało, czyli jest pełnoprawnym następcą i spadkobiercą tej linii. Taki podział jest jak najbardziej sensownym, bo każda grupa dostaje aparat jaki chcieli, bez kompromisów, ale też bez płacenia za coś, czego by nie wykorzystywali. BTW, 60D nie jest wcale specjalnie okrojony w stosunku do starych XXD, po prostu nacisk położono na co innego.

mozer 
bo Pentax

jaad75, a czego wg Ciebie aż tak brakowało w starej serii xxD?

Swoją drogą jak patrzę na cenę K-5, to wkurzać się mam prawo ;P

Odpowiedz do tematu