Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: komor
Czw 23 Lut, 2012
Sony A77
Autor Wiadomość
MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 22 Gru, 2011   

Idź do sklepu typu FJ, porób trochę zdjęć i sam wyciągnij wnioski. Testy to nie wyrocznia.
Możesz też sobie rawy z dpreview ściągnąć.

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Idź do FJ i się pobaw, zrób ze dwa zdjęcia testowe. I będziesz wszystko wiedzieć :)

piter2605 
Nowy

i tak zrobię, karta SD i do FJ

goltar 
Optyczny

Wysłany: Pią 23 Gru, 2011   

Test będzie, ale raczej w nowym roku.

piter2605 
Nowy

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012   

hijax_pl napisał/a:
Idź do FJ i się pobaw, zrób ze dwa zdjęcia testowe. I będziesz wszystko wiedzieć :)

No i porównałem, oba z kitowymi obiektywami, te same ujęcia z porównaniem tych samych iso. Teoretycznie Alpha 77 bije Canona 60D na głowę ale niestety wspominany często szum to już nie teoria i to nie tylko powyżej 1600 ale na ciemnych obiektach nawet 400 wypadło dużo gorzej od Canona, widać też dużą ingerencję elektroniki podkręcającą sztucznie zdjęcie i na koniec elektroniczny wizjer, który jest bardzo dobry w normalnych warunkach ale w ciemniejszym otoczeniu mało w nim widać i pozostaje kadrowanie na czuja. Podoba mi się magnezowe i uszczelnione body, dobre wideo z ciągłym AF, 12 fps, gps czy ciekawe tryby twórcze panoram itp ... Szczerze mówiąc te porównanie miało być dla mnie potwierdzeniem wyboru A-77 ale kupiłem Canona 60D z Tamronem 2.8 17-50 VC

jaad75 
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pią 06 Sty, 2012   

piter2605 napisał/a:
Podoba mi się magnezowe i uszczelnione body
A ono jest magnezowe? Wrażenie robi strasznie plastikowe...

lotofag 
Optyczny

Wysłany: Sob 07 Sty, 2012   

piter2605 napisał/a:
widać też dużą ingerencję elektroniki podkręcającą sztucznie zdjęcie

Porównywałeś tylko na JPGach z puszki :?:

komor 
Moderator

piter2605 napisał/a:
elektroniczny wizjer, który jest bardzo dobry w normalnych warunkach ale w ciemniejszym otoczeniu mało w nim widać i pozostaje kadrowanie na czuja

:shock: Miało być przecież odwrotnie… Może trzeba włączyć jakąś opcję zwiększania jasności wizjera w słabych warunkach?

RB 

komor napisał/a:
piter2605 napisał/a:
elektroniczny wizjer, który jest bardzo dobry w normalnych warunkach ale w ciemniejszym otoczeniu mało w nim widać i pozostaje kadrowanie na czuja

:shock: Miało być przecież odwrotnie…

No i moim zdaniem to tak właśnie 'odwrotnie' jest...

BIEDER1 
Nowy

Wysłany: Czw 23 Lut, 2012   

piter2605 napisał/a:
hijax_pl napisał/a:

No i porównałem, oba z kitowymi obiektywami, te same ujęcia z porównaniem tych samych iso. Teoretycznie Alpha 77 bije Canona 60D na głowę ale niestety wspominany często szum to już nie teoria i to nie tylko powyżej 1600 ale na ciemnych obiektach nawet 400 wypadło dużo gorzej od Canona, widać też dużą ingerencję elektroniki podkręcającą sztucznie zdjęcie i na koniec elektroniczny wizjer, który jest bardzo dobry w normalnych warunkach ale w ciemniejszym otoczeniu mało w nim widać i pozostaje kadrowanie na czuja. Podoba mi się magnezowe i uszczelnione body, dobre wideo z ciągłym AF, 12 fps, gps czy ciekawe tryby twórcze panoram itp ... Szczerze mówiąc te porównanie miało być dla mnie potwierdzeniem wyboru A-77 ale kupiłem Canona 60D z Tamronem 2.8 17-50 VC

no jak chciałeś sobie udowodnić że tańsza puszka jest lepsza od droższej bo miałeś tylko 5tys na całość to sobie udowodniłeś ...
nie wiem jak tam testowałeś ale 60d lepsze od a77 to jakaś ściema ...
ale grunt że jesteś szczęśliwy :mrgreen: :mrgreen:

Usjwo 
Optyczny

BIEDER1 Niech zgadne, masz Sony A77 ??? :mrgreen:

RB 

BIEDER1 napisał/a:

no jak chciałeś sobie udowodnić że tańsza puszka jest lepsza od droższej bo miałeś tylko 5tys na całość to sobie udowodniłeś ...
nie wiem jak tam testowałeś ale 60d lepsze od a77 to jakaś ściema ...
ale grunt że jesteś szczęśliwy :mrgreen: :mrgreen:

Aaaa, to już rzecz bardzo subiektywna. Trudno o porównania lepsza, gorsza. Komuś komu EFV będzie wstrętne i kto jest uczulony na szum to a77 i a65 radziłbym omijać szeeerokim łukiem, bo z jego subiektywnego punktu widzenia to bardzo złe aparaty są. Problem w tym, że coś takiego jak obiektywny punkt widzenia na tak kretyńskie pytania jak czy 60d jest lepsze/gorsze od a77 jest naprawdę trudny do określenia...

No i Kolega nie pisał, ze 60d jest lepsze... tylko, że je kupił. Różnica cen jest aż nadto wyraźna.

komor 
Moderator

Jest już temat dotyczący A77 po teście, więc ten zamykamy. BIEDER1, tak na wszelki wypadek ostrzegam, nie spamuj paru tematów tymi samymi rozważaniami, tym bardziej, że merytorycznie nie wnosi to nic.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi