Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Wujek_Pstrykacz
Pon 27 Lut, 2012
D3 czy 1D x
Autor Wiadomość
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pon 27 Lut, 2012   

janqseven napisał/a:
Ponadto zastanawiałem się jeszcze nad 300 VR/IS
Już od trzech lat, od kiedy Ci się śnił... Nie znużyło Cię to jeszcze? ;) :)

Reklama

janqseven 
Entuzjasta

To był jeden z dwóch snów o sprzęcie:
1. 300/2.8 L w parku
2. chyba 300 albo 400 znalazłem na trawie i świadomie we śnie ukradłem! :cool:

bo wtedy nie wiedziałem o ISL Teraz to ja chce sample widzieć, żeby się nie przejechać na darmo kartą VISA na sklepie, ale prędzej na allegro, bo mam uraz do bezpośrednich zakupów.
Ostatnio zmieniony przez janqseven Pon 27 Lut, 2012, w całości zmieniany 2 razy  

krisv740
[Usunięty]

janqseven napisał/a:
bo wtedy nie wiedziałem o ISL
- do złotych myśli to-czy co???

janqseven 
Entuzjasta

ISL, czyli 200/2.o IS L
Ale prawda jest taka, że to może być zwykły chwyt marketingowy. Dlatego szukam sampli od kogoś kto ma dużo sprzętu.

krisv740
[Usunięty]

janqseven napisał/a:
ISL, czyli 200/2.o IS L
:mrgreen:

nowa terminologia oznaczeń szkieł canona - na główną to!!! :lol: :lol: :lol:

janqseven 
Entuzjasta

Ja mam swoją terminologię do trzech szkieł:
a) Kisser (pocałunki, całuje) 14/2.8 II L
b) Zeus (mitologiczny bóg) 85/1.2 II L
c) Butterfly's touch (dotyk motyla) 200/2.o L [natomiast ISL to wymyśliłem do tego tego wątku)

Może ma ktoś jakiekolwiek sample bokeh z tych obiektywów? byłoby miło :cool: Ktoś ma sample bokeh z jakiejkolwiek eLki?

konczako 
Entuzjasta

hijax_pl napisał/a:
konczako, Kolega miesza pojęcia GO i boke.

A Jak mam niby mieszać pojęcia skoro tutaj nie wypowiadałem się na temat kwestii co to jest bokeh :grin: . Napisałem jedynie że instrumenty klasy 200/2 mają śliczny bokeh i do tego ładnie wyciągają obiekty z tła co nijak się ma do bokeh.
...dla mnie bokeh to sposób jaki obiektyw rysuje "nieostrości", to jak oddaje wszytko co jest poza GO. Oj podałem złą definicje? Jaki ten bokeh kapryśny.... co osoba to inna definicja.

Może to za brutalnie napisze ale macie filmy na całego :mrgreen: :wink: . Fajny temat :wink: .

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

konczako napisał/a:
A Jak mam niby mieszać pojęcia skoro tutaj nie wypowiadałem się na temat kwestii co to jest bokeh :grin:
Pisałem o Twoim adwersarzu :D
konczako napisał/a:
Napisałem jedynie że instrumenty klasy 200/2 mają śliczny boke
Zgadzam się :)
konczako napisał/a:
...dla mnie bokeh to sposób jaki obiektyw rysuje "nieostrości", to jak oddaje wszytko co jest poza GO. Oj podałem złą definicje?
Dobrze :)

konczako 
Entuzjasta

Ojj... ale ze mnie gapa :mrgreen: .

janqseven 
Entuzjasta

Grupa fotografów stowarzyszona w kręgach Optyczne.pl [forum] powinna mieć swój grupowy ekwipunek NC na takie właśnie wypadki, gdy ktoś czegoś szuka i potrzebuje sampli. Wtedy admin wyciąga z sejfu VRII/ISL i robi testy dla nowicjuszy.

hijax_pl napisał/a:
janqseven napisał/a:
Ponadto zastanawiałem się jeszcze nad 300 VR/IS
Już od trzech lat, od kiedy Ci się śnił... Nie znużyło Cię to jeszcze? ;) :)

Moje marzenia są jak wino: im starsze tym lepsze :twisted:

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Nie znudziło się wam? Gość ociera się o bezczelność, z tekstami typu wiedza nic nie kosztuje... i zapotrzebowaniem na sample. To bicie piany w bambus, facet niby musi mieć najlepszy sprzęt, choć nawet jak te sample ktos mu zrobi (mam nadzieje ze żaden nadgorliwiec tutaj z tym nie wyskoczy...) to obawiam się, że i tak żadnej róznicy nie zobaczy, albo się będzie dalej pytał co jest lepsze. Przecież jakby mu na wiedzy na ten temat zależało to by już dawno czegokolwiek poszukał, porównał i doszedł chociażby do takiego wniosku, ze może nie bokeh jest najistotniejszą różnicą pomiędzy 200 i 300 mm obiektywem do reportażu ślubnego. To wygaląda na akademickie drażnienie się z bandą nadgorliwych pasjonatów, nie przeczę dość inteligentne i bez jakiejkolwiek agresji. Ten wątek to powoli staje się szczytem szczytów... a na pewno wątkiem miesiąca.

A to już no comments...
"grupa fotografów stowarzyszona w kręgach Optyczne.pl [forum] powinna mieć swój grupowy ekwipunek NC na takie właśnie wypadki, gdy ktoś czegoś szuka i potrzebuje sampli. Wtedy admin wyciąga z sejfu VRII/ISL i robi testy dla nowicjuszy."

Zieloni, weźcie zamykajcie ten absurd.

janqseven 
Entuzjasta

Jak uzyskam odpowiedzi na moje pytania nabiorę wody w usta. :cool:
Ideą forum jest wymiana wiedzy bez opłat.

RB 

janqseven napisał/a:
Jak uzyskam odpowiedzi na moje pytania nabiorę wody w usta. :cool:
Ideą forum jest wymiana wiedzy bez opłat.

Wybierz opcję: szukajcie a znajdziecie
zamiast opcji: proście a będzie wam dane

Zamknie to ktoś wreszcie czy nie?

janqseven 
Entuzjasta

Zamknąć ciekawy wątek to jak strzelić sobie samobója :wink:

RB 

janqseven napisał/a:
Zamknąć ciekawy wątek to jak strzelić sobie samobója :wink:

Samobója zamykając to? :shock: To nie jest forum socjologiczne.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi