Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
a czy da się przywrócić zdjęcia z tej karty bo zależy mi .
Tak da się, nie tak dawno szukałem programów do odzyskiwania danych po awari HD w moim kompie i natknąłem się na programy do zczytywania i odzyskiwania danych z wszelakich kart pamięci.
Kupiłem karte Kingston CF 16 GB ultimate 266x. zrobiłem kilka fot(Canon 5D Mark II ), próbuje zrzucić na kompa przez kabel i pojawia sie problem error 02. Po odłączeniu kabla w aparacie komunikat że karta jest niesformatowana. Próbuje ją sformatować i wtedy aparat się zawiesza dając się wyłączyc dopiero po wyjęciu baterii. Poszukałem w necie i dowiedziałem się że może pomóc format w innej puszce. Sformatowałem w Nikonie D700, OK łącznie z przerzucaniem zdjęć na kompa. Po włożeniu karty do mojego marka karta dała się sformatować i dało się robic foty. Problem wrócił podczas próby zrzucenie zdjęć na komp. To samo. Karta nie działa a podczas próby ponownego sformatowania zawiecha ponownie. Słyszałem że może pomóc formatowanie kompem za pomocą czytnika. Przy okazji jakie czytniki polecacie a jakich nie do CF.
Oczywiście inne karty działają bez problemu.
A czy nie mógłbś jej wymienić w sklepie - na taką samą, być może jest to konflikt sprzętowy który stale będzie powracał i będzie Cię dręczył w nieskończoność.? (Czasem najprostsze rozwiązanie jest najskuteczniejsze)
Kameleon, coś mi się wydaje, że nie kupiłeś Kingstona, tylko podróbę Kingstona. Też mam taką sprzed paru lat. Chyba, żę firma Kingston tak zeszła na psy, bo pamięci do komputerów marki Kingston to pamiętam, że zawsze były OK. Czy karty CF to nie wiem, ale też mam taką, która się narowi w trybie seryjnym i zapisuje uszkodzone zdjęcia. Stawiam na to, że podróba.
Nie wiem na 100% ale sklep (na allegro) gdzie kupiłem tą kartę ma prawie 5500 pozytywów, 0 neutralnych i tylko 1 negatyw(bezpodstawny raczej) Dostałem od tego sklepu namiar na przedstawiciela Kingstona i sprawa jest w toku wyjaśniania. Wczoraj szczegółowo opisałem im problem i czekam na reakcje. Tak się zastanawiam czy firmware aparatu może mieć wpływ na takie rzeczy...?
rowniez kiedys mialam Kingstona (SD) i np robiac w NEF+JPG czesto nie zapisywalo mi JPG. nie mam pojecia czy to byla podroba, nigdy tego nie dochodzilam, po prostu przerzucilam sie na Sandiska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9