Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Czy ktoś z użytkowników Nikkora AF-S 24-70 mm f/2.8G ED miał problem ze światłem wpadającym rzekomo przez szybkę na obudowie?
Czy słyszeliście o podobnych problemach w 28-70?
Sunders, Dzięki za linki. Trzymam się swojego pierwszego wyboru czyli Nikon D700 + Nikkor 24-70 f/2,8 . Zwłaszcza że mam D90 obecnie i bardzo mi odpowiada, zwłaszcza ergonomia.
Trzymam się swojego pierwszego wyboru czyli Nikon D700 + Nikkor 24-70 f/2,8 . Zwłaszcza że mam D90 obecnie i bardzo mi odpowiada,
Kameleon, w takiej sytuacji to IMO najlepszy wybór i jeśli nie będziesz miał pecha, to z takiego zakupu będziesz najprawdopodobniej bardzo zadowolony. Ważne żeby zakupu dokonywać świadomie, mając wiedzę o zaletach, wadach i potencjalnym ryzyku. Ja mam od ponad 4 lat canona 17-55, który jest jednym z najbardziej awaryjnych szkieł canona i jak dotąd jestem bardzo zadowolony.
I prawdopodobieństwo żeby tego pecha zminimalizować to nie szukamy w internecie najtańszego sklepu, w którym obiektyw za dobre kilka tysi będzie o trzysta piętnaście złotych tańszy niż wszędzie indziej, tylko kierujemy się do jakiegoś wiarygodnego źródła, sprawdzamy pochodzenie towaru (gwarancja polska/europejska/żadna) itd.
Czy ktoś z użytkowników Nikkora AF-S 24-70 mm f/2.8G ED miał problem ze światłem wpadającym rzekomo przez szybkę na obudowie?
Czy słyszeliście o podobnych problemach w 28-70?
to żadna wada podczas zastosowań amatorskich. Jak miałem 24-70/2.8 nie było nic z tych rzeczy, które są pod linkami @Sundersa.
Módl się, żeby problemy które z nim częściej występują nie dotknęły Ciebie
co do n28-70 > budowa 28-70 lepsza jak n24-70. To jest konstrukcja starej szkoły (metal i szkło) a 24-70 to kupa gównianego plastiku z odpadającymi płytkami elektroniki (bo zaoszczędzono na śrubkach) + hiper technologia odłażących gum (specjalny patent Nikona). Optycznie nowa wersja jest świetna ale obniżenie ceny osiągnięto kosztem wytrzymałości No trochu mnie poniosło ale za taką cene to mogliby sie postarać Księgowi szybko wyliczyli, że wykonanie części z tworzywa (jeden cykl pracy wtryskarki) jest zdecydowanie niższy niż precyzyjna obróbka elementów metalowych. Niestety jest to ogólna tendencja i nic tego już nie zmieni. AF ciut gorszy, obraz porównywalny z lekkim wskazaniem na n24-70. Zastanów się tamronem 28-75/2.8 a za reszte kasy kup n50/1.8G i nowość n85/1.8G (za niedługo wyjdzie) + tamron 70-200/2.8. Coś się na tego n24-70 uparł ryzykowne szkło. Lepszy wybór, który podałem
Canon wypuścił niedawno nowe 24-70 ale na nowego Nikkora 24-70 (solidniej zbudowanego) chyba jeszcze przyjdzie poczekać sporo... Tak się zastanawiam. Może by tak 28-70 Nikkora. Dzień zakupu coraz bliżej a tu wątpliwości jeszcze. Gdybym wiedział że w tym roku wyjdzie Nikkor 24-70 NOWA WERSJA to na razie kupiłbym np Tamrona 28-70
Canon wypuścił niedawno nowe 24-70 ale na nowego Nikkora 24-70 (solidniej zbudowanego) chyba jeszcze przyjdzie poczekać sporo... Tak się zastanawiam. Może by tak 28-70 Nikkora. Dzień zakupu coraz bliżej a tu wątpliwości jeszcze. Gdybym wiedział że w tym roku wyjdzie Nikkor 24-70 NOWA WERSJA to na razie kupiłbym np Tamrona 28-70
A obecny Nikkor 24-70 nie jest solidny? Miałem z D700 i uważam że to świetne szkło, na razie nie widzę potrzeby wypuszczania nowego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10