Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mozer , wiem ze pytanie brzmi dziwnie i sam zdebialem w trakcie rozmowy ze sprzedawca ,
mocowanie EF zdodne , ten sam f/4 dziala normalnie . Gosc mowi ze nie na cropa,
dlatego upewniam sie czy sa jakies wybrane serie .
inquirindo, jesli ogladales sample z uzyciem telekonwertera wykonane na f/4 to bylo to najprawdopodobniej na pelnej dziurze gdyz po zalozeniu TC aparat "widzi" obiektyw jako o dzialke ciemniejszy
inquirindo, to sa dwie osobne kwestie. telekonwerter 1.4x zawsze odejmuje jedna dzialke swiatla, 2x - dwie dzialki. utrata ostrosci jakas tam zawsze bedzie choc to zalezy na ile. wysokiej klasy ostry obiektyw z wysokiej klasy telekonwerterem 1.4x moze trzymac ostrosc na wysokim poziomie. zazwyczaj TC 2x juz jednak pogarszaja jakosc w sposob zauwazalny lub nawet znaczny
mornica , tak tez to sobie tlumaczylem , twa szkielka dobrej jakosci nie powinny
sie sprzeczac ,
narazie czekam na obiektyw , telakonwenter troszke pozniej .
czy ta utrata jasnosci idzie w parze z ostroscia ?
czy zachwiana zostanie celnosc ?
AF jest wolniejszy, niz golego obiektywu, ale nie az tak bardzo. O celnosci to ciezko mi powiedziec, ja jakis znaczacych roznic nie zauwazylem, chociaz czesciej zdaza sie nietrafienie. To co pisze dotyczy TC2 z 70-200f2.8, mysle ze z TC1.4 powinno byc lepiej (czyli dobrze)
Ujswo , podobno 70-200f/2,8 IS USM z TC1,4 nie osrzy dobrze z niektorymi EOS-ami ,
czy ktos cos takiego doswiadczyl ?
dzieki i pozdrawiam.
Piter1777 [Usunięty]
Wysłany: Sro 25 Lip, 2012
Witam Wszystkich. Mam małe pytanie. Proszę o odpowiedzi w prostym języku bo jak słyszę jakieś trudne pojęcia to mi się w głowie kręci. a pytanie chyba jest proste jednak chce mieć 100% pewność . Posiadam nikona d5000. Czy szkło Tamron SP AF 90 mm f/2.8 Di Macro będzie do niego kompatybilne ? Po raz pierwszy chcę kupić szkło od Tamrona więc wolę żeby wszystko idealnie pasowało. Proszę o odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11