Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 29 Mar, 2012 lornetka jason 7-35 permafocus
jak w temacie,
kupiłem i teraz czekam na towar, ale strasznie zżera mnie ciekawość
bo znalazłem kilka ciekawych inf.
ma 11* ze stałą ogniskową ,co daje nieskończona (trójwymiarową) głębie obrazu
jason- był słynny w latach 70 i 80 , dzięki swojej innowacyjnej technologii (permafocus) w 1992 został zakupiony przez Bushnell-a
soczewki ma pokryte fluorkiem magnezu co ponoć daje bardzo ostrąi jasna optykę
miał ktoś może do czynienia z tym sprzętem ? jest godny uwagi ?
produkowano wiele lornetek 7x35 o polu 11 stopni, ja znam Tasco, Pentax i Bushnell. Wlasnie sprzedaja na niemieckim ebay Pentaksa za 150 EUR:
http://www.ebay.de/itm/17...9#ht_4384wt_229
Jak bedzie napisz koniecznie.
no........ i przyszła
jestem pod wysokim
wym 12-17- 5
waga 640
porównywałem do 10-50 sotem bpc i jest sporo jaśniejsza
i nie wiem czy to możliwe ale ma również takie same przybliżenie może nawet ciut większe
może takie wrażenie bo to 11* prawie do brzegów
ostrzy czyściej, też lepiej niż sotem,
nie ma żadnego pokrętła do ustawiania ostrości ,daje więc, jakby trójwymiarowy obraz.
szkoda bo dopiero od około 20 m ,ale.... dalej to tylko poezja .......
jest to używany sprzęt,od starszego pana ,widać ktoś trochę w nim grzebał
więc ma delikatnego zeza ,troszkę go nastawiłem ale tak dla pewności potrzebny fachowiec
może ktoś to robi z okolic Olsztyna ?
potrzebne też zaślepki i pokrowiec
jak za tą cenę to jestem bardzo zadowolony
[ Dodano: Pon 02 Kwi, 2012 19:43 ]
jeszcze ta masywna ogumowana powłoka
dobrze leży w ręku
Wysłany: Wto 03 Kwi, 2012
To niestety ukryte sprzętu zakupionego z drugiej ręki. Kiedyś też tak miałem ale dogadałem się ze sprzedającym. Jest parę punktów, które serwisują lornetki, np. Delta Optical, Astrokrak
korzystając z okazji chciałbym spytać o nieco podobną lornetkę: ATN Omega 7x30 RF ( jest też tańsza, brandowana przez TPL ). Czy to coś wartego uwagi ?
[ Dodano: Sro 04 Kwi, 2012 16:23 ]
Cytat:
korzystając z okazji chciałbym spytać o nieco podobną lornetkę: ATN Omega 7x30 RF
wygląda na to, że może to być ten chińczyk firmy Runder Optics : M730
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9