Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Profesja, której dotyczy to forum nie należy do najtańszych, choć jak mniemam przynosi też wiele satysfakcji. Jako, że jestem dopiero początkowym fotografem (a w zasadzie to dopiero chcę nim być) przyszło mi do głowy pewne rozwiązanie, u którego podstaw leży obecnie brak dobrego sprzętu fotograficznego.
Chcąc zorientować się jakie aparaty są najlepsze, prócz przeglądania for takich jak to dotarłem do strony pewnej firmy zajmującej się wypożyczaniem sprzętu fotograficznego. Dla ścisłości podam, że chodzi o firmę o wdzięcznej nazwie xxx, która prezentuje swoją ofertę na swojej stronie internetowej xxx. Już na samym wstępie piszą, że gwarantują "najwygodniejszy internetowy system rezerwacji sprzętu w Polsce". Cenowo też jest to na moją kieszeń, tym bardziej że ich oferta wydaje mi się być bardzo atrakcyjna. Czy Waszym zdaniem wypożyczenie takiego sprzętu na próbę zanim się go zakupi ma jakikolwiek sens czy to tylko wydawanie pieniędzy na darmo??\ Nie chodzi mi już nawet o podaną tutaj firmę, ale też każdą inną zajmującą się podobną profesją.
Proszę o odpowiedź zainteresowanych tym tematem.
Ostatnio zmieniony przez goltar Wto 24 Kwi, 2012, w całości zmieniany 1 raz
Coś mi to kryptoreklamą śmierdzi...
Tak, wypożyczalnie sprzętu mają sens, ale raczej nie po to powstały, żeby wypożyczać sprzęt "na próbę", a na konkretne zlecenie, które danego sprzętu wymaga.
Niektore troche tez na "na próbę". Wypozyczam czasem sprzet w sklepie, ktory obniza cene o koszt wypozyczenia, jesli zdecydujesz sie na kupno czegos w tej samej kategorii, czyli np. mozna wypozyczyc jeden korpus a kupic inny.
mozer, wiekszosc wypozyczalni, jak nie wszystkie, wymagaja zastawu. to nie zadna dziwna praktyka. np Sigma Pro Centrum rowniez ma taka polityke, kaucja wynosi u nich 66% wartosci detalicznej
moronica, to dla kogo jest ta oferta? Amator zazwyczaj nie ma wolnych 30 tys., a wydaje mi się, że zawodowiec woli pracować na własnym, sprawdzonym sprzęcie.
mozer, mnie sie nie pytaj, po prostu takie oferty to zaden ewenement a raczej standardowa procedura. nikt nikomu przeciez nie da do rak sprzetu za kilkadziesiat tysiecy zl bez zadnych gwarancji, ze sprzet wroci. a depozyt jest najprostsza i najpewniejsza gwarancja. w swojej wczesniejszej wypowiedzi sugerowales, ze to moze byc jakis przekret, to ja tylko chcialam wyjasnic ze (prawie?) wszystkie wypozyczalnie dzialaja na takiej zasadzie
Aszex [Usunięty]
Wysłany: Nie 22 Kwi, 2012
mozer, czasami bardziej korzystne jest wypożyczenie np. taki p1.
Czyli po Waszych komentarzach wychodziłoby na to, że lepiej uzbierać kasę i kupić jakiś porządny sprzęt. Zakładając ten temat zastanowiłem też nad dwiema rzeczami.
Po pierwsze: czy w ogóle pomysł na wypożyczanie sprzętu fotograficznego mógłby się sprawdzić, tak samo jak przykładowo jazdy próbne w salonach samochodowych Opla, Renault, Skody czy innych producentów (to też będzie kryptoreklama?).
Po drugie pomyślałem, czy w ogóle na coś takiego jest zapotrzebowanie, czyli innymi słowy: czy ludzie wykładają kilka stówek i sprawdzają sprzęt (lub wykorzystują go przy jakiś imprezach okolicznościowych) by potem będąc utwierdzonym w przekonaniu wyłożyć kilka tysiaków, lub jak ktoś tutaj wcześniej wspomniał kilkanaście.
Sam chcąc kupić sprzęt nie chciałbym się zawieść, a przeglądając inne tematy na tym forum i innych podobnych, niemal zawsze opinie na temat poszczególnych modeli aparatów są podzielone. Niestety aparaty to za drogi biznes, by w razie nieudane zakupu dać taką lustrzankę siostrzeńcowi z okazji zbliżającej się wielkimi krokami komunii
Myślę, że Wasze dotychczasowe komentarze pokazują, że wypożyczanie jednak to nie jest jeszcze aż tak modne u nas jak mi się wydawało. No ale z chęcią poczytam dalszą dyskusję na ten temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10