Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
nowy atak lidl-etek (bez zoom)
Autor Wiadomość
siobak 
Początkujący

Wysłany: Sob 07 Kwi, 2012   nowy atak lidl-etek (bez zoom)

od 10.04 zacznie się sprzedaż lornetki -aurlion- 10|50 bak-4
wygląd i parametry jak jego słynni poprzednicy bresser i Rocktrail
czy przyczyni się do przedłużenia dobrej passy ,dobra cena do jakości ?

[ Dodano: Sob 07 Kwi, 2012 14:15 ]
99,-

lor.jpg
Plik ściągnięto 5013 raz(y) 59,88 KB

Reklama

rafal_m007 
Uczestnik
rafal_m007

Wysłany: Nie 08 Kwi, 2012   

Z wyglądu taka sama jak jej Lidlowska poprzedniczka MEADE. Miałem ją i nie polecam. Nie wiem jaka będzie ta ale prawdopodobnie taka sama.

Andrzej_X 
Bywalec

Wysłany: Nie 08 Kwi, 2012   

W niemieckim lidlu kosztuje 18 Euro czyli poniżej 80zł. Ale Polska bogaty kraj, to i cena musi być odpowiednio wyższa :)
http://www.lidl.de/de/LIV...-Fernglas-10x50

Abs 
Optyczny

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2012   

Lornetka warta swojej ceny jednakowoż nie jest to ani rewelacja optyczna ani mechaniczna. Miałem ją dzisiaj w rękach - obraz nie wydaje się tak ostry jak w starszych modelach, choć w swojej kategorii cenowej jest cały czas dobrze. Widoczna dystorsja poduszkowa i wyraźna nieostrość brzegowa. Zaletą jest niska waga i małe gabaryty oraz wspomniany dość dobry obraz w centrum pola widzenia.

rafal_m007 
Uczestnik
rafal_m007

Wysłany: Nie 22 Kwi, 2012   

Widziałem przed chwilą tą lidlowską tandetę. Jak ktoś chce wyrzucić 99zł do kosza to może sobie ją kupić. :grin:

madibar 
Bywalec

Pomogła: 10 razy

rafal_m007 napisał/a:
Jak ktoś chce wyrzucić 99zł do kosza

...nie przesadzajmy,ta lornetka to przyzwoite szkiełka,w niskiej cenie,zakute w słaby mechanicznie korpus.
Jeżeli komuś potrzebna lornetka na incydentalne wypady,a 95%dni roku przeleży w szafie to jest odpowiednia.
Miałam podobną i jak za stówkę było ok......

Arek 
Redaktor

rafal_m007 napisał/a:
Jak ktoś chce wyrzucić 99zł do kosza to może sobie ją kupić. :grin:

W pełni się zgadzam. Chcąc uniknąć rozczarowania nie należy kupować tego chłamu. Tym bardziej, że do jakiegokolwiek użytku nadaje się co trzecia sztuka. Dwie na trzy z tych lornetek są tak rozkolimowane albo
wybrudzone klejem itp, że nie nadają się do niczego.

rafal_m007 
Uczestnik
rafal_m007

madibar
Nawet na incydentalne wypady nie chciałbym tej "lornetki" za darmo.
Wyjąłem kilka sztuk z pudełek i wiem co mówię.

Guliwer 
Maniak

Wysłany: Pon 23 Kwi, 2012   

Mam coś podobnego, czyli Bresser Hunter. Po kilku latach jeszcze się nie rozleciała, choć wożona w aucie. Wybrałem w MM spośród kilku sztuk.

Odpowiedz do tematu