Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Dylematy laika w sprawie wyboru kamery.
Autor Wiadomość
Avallone 
Uczestnik

Wysłany: Sob 05 Maj, 2012   Dylematy laika w sprawie wyboru kamery.

Witam.
Rzadko tu zaglądam bo jak już kiedyś pisałem prowadzę swój portal a Foto to pasja mojej ukochanej.
Za Waszą z tego tematu Jaki aparat dla żony lubiącej pstrykanie porada kupiłem Canon G12 i o ile narzekała na moją rozrzutność w tym temacie to teraz bardzo Ja cieszy ten aparat gdyż robi takie fotki:

I wiele innych dostępnych tutaj http://www.forumsumowe.pl...w=all&gal_id=17 które choć bardzo amatorsko robione na ustawieniach auto to jednak bardzo nas cieszą.

Za rady więc wszystkim bardzo dziękuje

Żeby nie zanudzać przejdę do sedna.

Kiedyś posiadałem kamerę za 60euro kupioną w spożywczaku a która służyła prawie że wyłącznie do filmowania naszych wypraw wędkarskich.
Była to kamera marki kamera i większość filmów publikowanych na kanale YT jest robiona właśnie nią. Moje filmy z YT (szczególnie te starsze)
Jakość kiepska ale na nasze wypady wystarczająca.
Będąc na łodzi posiłkowałem się kamerą w okularach ale tutaj jakość była taka że w ciągu roku wszystkie 3 pary posiadały więc choć mają one niewątpliwe zalety musiałem zrezygnować z używania.

Sezon się zaczął i niedługo ruszamy z dzieciakami na rodzinne wypady a jedynej rzeczy której nie mamy to właśnie kamery.

Tu zaczęły się niestety schody bo nie chcemy kupować kamery mającej jakość G12 gdyż nie jest aż taka nam potrzebna. NIe chcę też brać na ponton G12 bo nie mój i boje sie utopić :)

Jest kilka dla nas ważnych rzeczy.
Pierwsze to kąt filmowania bo jak ma mały to kręcenie na 3metrowej łodzi holu suma graniczy z cudem i muszę się wspinać na burty a mimo tego źle obejmuje postać holującą. Widać to na filmach gdzie mój syn holuje sumy( nie wszystkich bo czasem z okularów filmowałem). To dla nas bardzo ważne.
Druga sprawa to fakt że często filmujemy w kiepskich warunkach oświetleniowych tuż przed świtem lub już po zachodzie słońca. Czasami nawet w nocy i wtedy oświetlamy latarkami czołowymi. To też bardzo istotne i tu widziałem na alledrogo kamerę BenQ S21 z noktowizją http://allegro.pl/listing...category=0&sg=0 tyle że ja sceptycznie podchodzę do zapewnień producentów. Cena jest przez nas akceptowalna bo nie chcę jak już wspomniałem czegoś klasy G12 gdyż na dzień dzisiejszy nie mogę sobie pozwolić na kamerę za dwa klocki :)

Trzecia istotna sprawa to fakt że nad woda panuje duża wilgotność a nie każdy sprzęt to lubi. Szczytem szczęścia było by to żeby móc sfilmować pod woda suma jak go po sesji zdjęciowej wypuszczamy i tu też na alledrogo znalazłem coś z Mediona i Polaroida http://allegro.pl/listing...p&change_view=1

Nie interesuje nas za specjalnie jakość HD w mega proporcjach bo i tak na YT jak się daje to musimy minimalizować.

Pewnie nie da się niestety połączyć noktowizji z filmem robionym w wodzie ale dosłownie byłbym w stanie kupić dwie tanie kamery czyli i takiego BenQ i Medion czy Polaroid żeby zaspokoiły nasze wymagania. Boję się jednak że w obu przypadkach będzie to niewypał więc wolę zasięgnąć opinii ludzi na tym się znających bo poprzednim razem Wasze rady uszczęśliwiły moja Kasiunię.

Proszę więc o wszelkie sugestie i pomoc w tym temacie gdyż nie chce przestrzelić i znów się wrypać jak z kamerami do Skype które mają taki kąt że szlag mnie trafia bo widać z metra pół głowy ;)

Z góry dziękuję za jakiekolwiek zainteresowanie tym tematem i pozdrawiam serdecznie Artur Betcher

Reklama

Odpowiedz do tematu