Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Pon 07 Maj, 2012
Aparat dla amatorki
Autor Wiadomość
tanakov 
Nowy

Wysłany: Pią 04 Maj, 2012   Aparat dla amatorki

Witam

Tematów tego typu jest wiele. Ale od czego jest forum jak nie od zadawania pytań i dyskutowania. Myślę nad prezentem dla żony. Główne przeznaczenie aparatu to robienie zdjęć naszej córeczce. Miło by było jak będzie miał kręcił niezłe video.

Osobiście kupiłbym jakąś lustrzankę ale... Żona nie ma pojęcia jak i z czym się to je... nadzieja w tym że będzie chciała się tego nauczyć (czasu ma dużo, pewności nigdy nie mam, a nie chce jej też zniechęcić). Nie chcę też wydawać niebotycznych kwot bo co jeśli jednak uzna że wolała by kieszonkowca za 300zł i tu jest problem. To też jest ważny argument, wsadzi go do wózka nie będzie się uganiać z wielkim body i obiektywem... No i jak uzna że to za mało to pomyślę nad czymś do robienia prawdziwych zdjęć. Chciałbym przeznaczyć ok 1600zł na ten zakup. Lustra się chyba nie kupi. No chyba że coś z lekkim przebiegiem w dobrym stanie.

Byłem już prawie pewien że kupię Fuji HS20 ale nadal mam wątpliwości kusi mnie
Canon 1100D ale pytanie czy podoła i czy jej to od razu nie zniechęci. Jak załapie bakcyla to jednak jakość górą... Czy jednak jakiś słuszny kompakt A810 a dopiero za jakiś czas coś większego?

Proszę o szybkie i konkretne odpowiedzi. Dodam tylko że dumam już tak od kilku tygodni a dead line coraz bliżej.. 10.05....

Reklama

orbs
[Usunięty]

Wysłany: Pią 04 Maj, 2012   

pamietaj ze kobiety lubia ladne rzeczy, ja bym oscylowal wokol czegos
w tym stylu:

lub

pamietaj ma byc ladny poreczny i nie skomplikowany.

dcs
[Usunięty]

Wysłany: Pią 04 Maj, 2012   

tanakov,
http://fotozakupy.pl/apar...4-150-mm,12872s

http://www.e-cyfrowe.pl/o...ny-p-16796.html

orbs
[Usunięty]

Wysłany: Sob 05 Maj, 2012   

sam mam 5D ale marzy mi sie jakis malenki aparacik,
odradzam kupno lustrzanki, za duzo zabawy z tym, szczegolnie
jesli mamusia bedzie skupiona na dziecku, maly aparat jest
poreczny, schowa sobie go do torebki, a lustrzanka wymusza
dodatkowa torebke, dodatkowe miejsce na obiektywy, zabawa
ze zmiana obiektywu...

tanakov 
Nowy

chyba najfajniejszy jest hx9.... macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje?

orbs
[Usunięty]

tanakov napisał/a:
chyba najfajniejszy jest hx9.... macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje?

DSC-HX20V

Panasonic LUMIX DMC-TZ30

panasonic ma przewage pod kilkoma wzgledmami,
min posiada preselekcje czasu i przyslony, sony nie
posiada tej funkcji, no i video z panasonica jest na
moje oko lepszej jakosci.

albo

+ jasny obiektyw czyli schodzimy z czuloscia w slabo oswietlonych
scenach, zyskujac na jakosci obrazu

- brak video full hd 60p

siosio 
Maniak

Wysłany: Nie 06 Maj, 2012   

GF3 jestł ładny:

http://www.e-fotojoker.pl...14-42mm-czarny/

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

A może Oly XZ-1

:smile:

orbs
[Usunięty]

oly nawet fajny jasny i jakosc zdjec dobra, ale szkoda ze tryb video ubogi jak moje
owlosienie - na glowie :)

komor 
Moderator

Czy to jest jakiś konkurs na to, kto wrzuci większego packshota? :)

tanakov 
Nowy

Wielkość zdjęcia ma chyba odzwierciedlać słuszność zakupu...
Obstawiam w tej chwili HX9V - naprawdę zapowiada się bardzo dobrze. prosty wybacza błędy i dobrze nagrywa wideo... Na dodatek w Sony Center jest w dobrej cenie z 4 letnią gwarancją.

Odpowiedz do tematu