Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 09 Maj, 2012 co byscie z tym zrobili pole do popisu dla nie jednego
chodzi mi o to ze chyba pobłądziłem a mam na mysli swoj sprzet
obiektyw 70-300 napewno pojdzie pod mlotek ale 70-200 i stalka 300 to w sumie niby co innego a bardzo blisko a nadal brakuje czegos w granicy 400
podobny temat dwa body mi nie potrzebne nawet kiedys pytalem o body do 5 tysiecy ale jakos temat zeszedl na inne tory
a jesli o szkielka chodzi to jestem w trakcie zakupu c100 f2 is macro
jak ktos zapyta co fotografuje to odpowiadam ze wszystko co w padnie w obiektyw glownie krajobraz przyrode i zwierza
moronica, z TC będzie ta odległość trochę większa. Patrząc na szklarnię pietro69 i jego zamiar zakupu 100L, wątpię czy potrzebuje 400mm żeby fotografować z odległości poniżej 3,5m
TC zmienia minimalna odleglosc ostrzenia? na pewno?
pan.tadeusz [Usunięty]
Wysłany: Sro 09 Maj, 2012
aczkolwiek wywala 70-300 i zostawia 70-200 z która ten TC też mógłby wydać się użyteczny więc pomysł koleżanki ma więcej zalet
pietro69 [Usunięty]
powiem szczerze ze kupilem ta 300 tanio i dlatego wziolem ale myslalem o 400 czytalem nawet duzo czy 100-400 czy stalke 400 czy 300 i tu nie ma dobrego i jednoznacznego wyjscia ciagle cos za cos kosztem czegos szkoda ze canon w sumie nie zrobil czegos co laczy te szkla gdybym mial kase napewno kupilbym 35L ale niestety chwilowo po za zasiegiem
napewno bez wzgledu na obiektyw bedzie konwerter 1,4 III bo ma bardzo dobre opinie
pan.tadeusz [Usunięty]
powstaje wrażenie, że z jakąś zoomną hybrydą byłbyś szczęśliwszy
pietro69, Canon miewa niezle okazje jesli chodzi o 300/2.8 na rynku wtornym, w tym systemie chyba najlatwiej wyhaczyc okazje na systemowe szklo o tych parametrach
generalnie chyba jednak TC sprawuja sie lepiej ze stalkami, zoomy zdaje sie bardziej cierpia jesli chodzi o utrate jakosci, nawet te zoomy z wyzszej polki
pietro69 [Usunięty]
moronica napisał/a:
pietro69, Canon miewa niezle okazje jesli chodzi o 300/2.8 na rynku wtornym, w tym systemie chyba najlatwiej wyhaczyc okazje na systemowe szklo o tych parametrach
generalnie chyba jednak TC sprawuja sie lepiej ze stalkami, zoomy zdaje sie bardziej cierpia jesli chodzi o utrate jakosci, nawet te zoomy z wyzszej polki
no dzieki ci pieknie bo robisz nadzieje ale w 2,8 tej 300 to nigdy nie kupie niestety bo to jednak za duzo choc wiem ze duzo by pomogla
niestety ja jestem tylko biednym amatorem i nie zarabiam na foceniu a robie to tylko dla czystej przyjemnosci
Sunders, no ale minimalna ogleglosc ostrzenia sie nie zmienia wiec 300mm + tc 1.4x (co daje 420mm f/5.6) bedzie ja mial 1.5m a 400/5.6 - 3.5m. jak ktos robi z zasiadki to z powodzeniem moze cykac niewielkie ptaki z takiej odleglosci a tak na styku to nie za ciekawie, lepiej miec zapas
pietro69, zastanawiasz sie nad kupnem 400/5.6 czy 100-400, to przeciez nie sa tanie szkla. do tego szukales korpusu za 5k wiec nie jestes typowym biednym amatorem, ktory kupuje 1100d i 70-300 do tego tak, wiem, ponizej 8k ciezko ustrzelic 300/2.8 ale jesli w jakims systemie mozna tego dokonac to wlasnie w Canonie wiec przygladaj sie bacznie ebayowi i sklepom z uzywanym sprzetem, a nuz cos sie ciekawego pojawi
powiem szczerze ze poprostu pobladzilem i nie wiem co sprzedac co zostawic bo mam nakladki jak dobrze sie przyjrzymy temu co mam a w sumie sapodstawy zeby cos stworzyc a szukam madrego ktory podpowie
dzieki moronica za podpowiedzi
tak jak sama zauwazylas czas na zmiany najpierw szkla
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10