Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
no i tak zrobili ze znowu namieszali : )
ale mowiac powaznie mam na mysli pierwsza wersje 300 2,8 is no druga kosztuje prawie drugie tyle
wiec ktora jest ta stara a ktora do przyjecia bo idzie oszalec
chwilami zaluje ze wogole o cokolwiek pytalem
a skoro zaczelisci eten temat to tc 1.4 III jest wychwalany w stosunku do II ale 2,0 III juz ma rozne opinie
A ja się ciągle pytam DO CZEGO ma być ten obiektyw. Tylko mi nie pisz, że do zdjęć...
pietro69 [Usunięty]
Wysłany: Sro 16 Maj, 2012
MM napisał/a:
A ja się ciągle pytam DO CZEGO ma być ten obiektyw. Tylko mi nie pisz, że do zdjęć...
sorki ze nie zadowole odpowiedzia ale zycie pokaze poki co do tego co mam
dwa miesiace temu nie myslalem o szkle za ponad 10 tysi tak ze ciezko powiedziec co bedzie za kolejne dwa z body ale mysle o 7d
zastanawia mnie dlaczego pytasz bo mni euczyli ze body mozna zmienic ale szklo kupic takie zeby moglo zostac dlatego kupujac pod FF wiem ze obsluze APSC ale inaczej nie wepne
moze przekombinowalem ale mam nadzieje ze nie a jezeli tak to popraw bo tylko brak krytyki bywa szkodliwy
Tak patrzę co kolega ma w stopce, jakie tam są obiektywy, nie chcesz napisać do czego to ma służyć...
Jesteś detektywem, inwigilujesz kogoś czy co?
Jak nie chcesz pisać o tym tutaj to napisz na moje PW, naprawdę nie pożałujesz
dcs [Usunięty]
Będzie Kółko Dydaktyczno-Detektywistyczne.
pietro69 [Usunięty]
MM napisał/a:
Tak patrzę co kolega ma w stopce, jakie tam są obiektywy, nie chcesz napisać do czego to ma służyć...
Jesteś detektywem, inwigilujesz kogoś czy co?
Jak nie chcesz pisać o tym tutaj to napisz na moje PW, naprawdę nie pożałujesz
zarty se robia we dwoch z dcs : )
do przyrody czasami do samolotow tzn pokazow
glownie przyroda
Ptaki z zasiadki to najlepeij kombinaja dwóch ogniskowych: 500 i 300.
Ewentualnie coś pomiędzy czyli 400, ale tu polecam używkę 400/2,8 L IS
zgadzam sie w 100%. 500mm do "siedzacych" ptakow, 300mm w locie. znajomy uzywa 400mm f/2.8, ale zawsze z monopodem bo chlop nie daje rady inaczej:)
pietro69 [Usunięty]
Wysłany: Czw 17 Maj, 2012
no niestety tu w rachube wchodzi 300 uzywana tak ze 400 2,8 wogole po za zasiegiem
jezeli juz to 300 2,8 is lub 400 4,0 innych opcji nie ma
no chyba ze w dol czyli 400 5,6 lub 100-400 ale to juz inna rozmowa
dcs [Usunięty]
pietro69,
Jak kupisz EF Extender 1.4x III, to 280mm/4 będziesz miał z zooma 70-200/2.8IS.
Jak weźmiesz 400/4DO, to dojdą ci ogniskowe 400mm i 560mm/f/5.6/.
osobiscie nie mam dobrych doswiadczen z uzywaniem TC z zoomem, 80-200 z TC dawalo duzo gorszy obrazek niz prawie o dekade starszy 300/4 rowniez z podpietym TC. ostatnio szukajac info o telekonwerterach widzialam iscie okropne sample z ktoregos 70-200 z systemowym TC
ostatnio szukajac info o telekonwerterach widzialam iscie okropne sample z ktoregos 70-200 z systemowym TC
O - przypominałaś mi o czymś.. Już biegnę strzelać sample
dcs [Usunięty]
moronica,
Twój model Nikkora bez TC na długim końcu jest słaby. /i brzegu/
W przeszłości długie Nikkory nie dotrzymywały kroku eLkom.
"canon70-200 f\2,8 is usm" x1.4 -daje radę.
Większa strata będzie na cropowaniu /-25%/ niż z mniejszej rozdzielczości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10