Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zdarzyło mi się raz, że przez to, że statyw nie stał stabilnie lekkie pchnięcie spowodowało upadek lampy. Ta sytuacja miała miejsce dawno. Zestaw akcesoriów się rozbudowuje. Pojawiły się solidne softboxy, pojawił się boom, pojawiły się beauty dishe, a ja w dalszym ciagu nie mam zabezpieczenia, które mogłoby zapewnić mi komfort pracy (spokój o sprzęt) czy to w studio czy w terenie.
Także przechodząc do meritum. Potrzebowałbym wsparcia merytorycznego w przygotowaniu z 8-10 worków na piasek, które nie będa mi się rozlatywać i wysypywać zawartości w bagażniku. Potrzebuje takich, że gdy założę parasolkę na statyw i zabiorę go w teren to mi się nie przewróci przy lekkim wietrze. Nie mam pojęcia z czego powinny być, czy lepiej dać np szewcowi do obszycia jakies worki? Panowie i Panie będę wdzięczny za dowolną sugestię.
to z piwem, nie bardziej poreczne, ale bardziej uzyteczne
dcs [Usunięty]
Wysłany: Pon 28 Maj, 2012
No nie wiem. Wszędzie jest woda -jak nie na plenerze, to na parkingu, stacji benzynowej. Można wozić puste. Lepsze są stalowe /ołowiane/ balasty. Ołowiane to nurkowie sami sobie odlewają /zrobić formę -pryszcz/.
[ Dodano: Pon 28 Maj, 2012 15:54 ] Usjwo,
Stabilność podczas trwania sesji z dwóch powodów będzie maleć.
dcs nie pomyślałem o tym w ten sposób, dzieki za podpowiedź. Zastanawiałem się tez nad ciężarkami, ale faktycznie chyba pomysł z kanisterkami jest lepszy.
dcs [Usunięty]
Spinq, są przecież butelki po wodzie 3l i 5l -możesz spróbować.
A jak to wszystko powiązać? Te kanistry czy butle? Klasyczne torby obciążeniowe na piach pasują do statywów z poziomymi nogami, jak np. tu:
(źródło: Strobist.com)
Przydałoby się rozwiązanie dobre dla statywów, które obecnie są popularne w ofercie tańszej, czyli z nogami rozstawionymi pod kątem, jak tu:
(źródło: FunSports.pl)
Tak sobie myślę o dwóch zwykłych butelkach PET 1.5 l, związanych sznurkiem.
dcs [Usunięty]
komor,
A kto ci każe wiązać do poziomych nóg. Ja przyczepiam te miękkie kanistry wyżej /ale tylko w terenie/.
dcs, no właśnie nie mam doświadczenia z tymi torbami, bo oglądałem jest tylko w sieci, a nie w realu. Czyli da się takie cuś zastosować (z sensem) do statywów z nogami takimi jak na moim drugim zdjęciu?
dcs [Usunięty]
komor,
Mam dość podobne konstrukcyjnie, ale duże video - focus 220 lubi wiatr łapać, więc w terenie wisi na nim mały Cube lub woda /czasami też wanty/.
A jak to wszystko powiązać? Te kanistry czy butle? Klasyczne torby obciążeniowe na piach pasują do statywów z poziomymi nogami, jak np. tu:
Obrazek
(źródło: Strobist.com)
Przydałoby się rozwiązanie dobre dla statywów, które obecnie są popularne w ofercie tańszej, czyli z nogami rozstawionymi pod kątem, jak tu:
Obrazek
(źródło: FunSports.pl)
Tak sobie myślę o dwóch zwykłych butelkach PET 1.5 l, związanych sznurkiem.
Też zawsze ustawiam za sobą białe tło w plenerze...
np. butelki, duże plastikowe mają rączki, wystarczy dowiązać przy końcu nóg, albo na samym dole środkowej, albo przełożyć od góry za rączki (niektóre z tyych butelek mają charakterystyczne plastikowe uchwyty)
[ Dodano: Pon 28 Maj, 2012 18:01 ]
spotkałem się z rozwiązaniem które trochę przypomina pikowaną kurtkę, tylko wypełnione jest piaskiem, rozkłada się to na nogach statywów, na wózku do kamery itp.
chyba coś podobnego jest na zdjęciu, tylko ja widziałem z większą ilością "pików"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9