Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
[ Dodano: Pią 01 Cze, 2012 12:25 ]
-potężna dystorsja na 24mm -3.78%
-winieta na F/2.8 nie schodzi poniżej 1.5EV, na 24mm -2.15EV, 24mm F/4 -1.3EV
-rozdzielczość na końcach lepsza niż w Canon EF 24-70mm f/2.8 USM L
"The Tamron AF 24-70mm f/2.8 SP Di USD VC is not a perfect lens - none really is - but regarding the sum of its qualities it is obviously the best standard zoom for Canon EOS at this stage - at least till the Canon EF 24-70mm f/2.8 USM L II enters the scenes. However, in any case it will be very hard to beat from a price perspective! "*
*photozone
Miałem ten obiektyw w domu dwa tygodnie na testach i moje uczucia są mieszane. Brakuje mu trochę do klasy optyki 70-200/2.8 Tamrona, faktycznie ma ogromną winietę na f/2.8 i nawet mnie to przeszkadza (a winietę lubię). Dystorsji w praktyce aż tak nie odczułem, ale AF już tak. Oczywiście w dynamice to jednak nie jest L. Do tego ciężko było go skalibrować na 7D. Na każdej ogniskowej co innego i na dodatek różnie na różnych dystansach. Ponoć problem jest znany i nad nim już pracują. Można trafić gorszy egzemplarz. Do tego dziwnie odpalająca stabilizacja (choć wydajna). Mnie nie zdziwi szybka wersja Mk II...
Nie tak bardzo. Sprawia solidne mechaniczne wrażenie. Czasami za solidne bo pracuje dość ciężkawo.
[ Dodano: Pią 01 Cze, 2012 23:13 ]
bacruk napisał/a:
MM, cofnijmy się stronę bliżej... dalej obstajesz przy swojej opinii?
Przy której jego części? Bo ja porównuję do odpowiedników systemowych i ciężko się tutaj spodziewać ceny na poziomie 1,5 kzł, jeżeli nowy Canon 24-70 ma kosztować tyle, ile się o tym pisze... Do tego bez stabilizacji.
dcs [Usunięty]
Wysłany: Pią 01 Cze, 2012
MM,
MM napisał/a:
Sprawia solidne mechaniczne wrażenie. Czasami za solidne bo pracuje dość ciężkawo.
Plastik trze o plastik.
To może te uszczelnienia?
Na photozone napisali : Dotychczas jakość budowy większości z obiektywów Tamrona nie robiła na nas wrażenia. Cieszymy się mogąc poinformować, że to uległo poprawie w T 24-70VC. Tubus obiektywu jest wykonany głównie z tworzyw sztucznych, ale o wysokiej jakości i jest dokładnie spasowany. Nowe uszczelnienie są oczywiście bardzo mile widziane. To samo dotyczy bardzo szybkiego i cichego napędu ultradźwiękowego USD.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9