Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Tworzenie stron
Autor Wiadomość
kozidron
[Usunięty]

Wysłany: Pon 11 Cze, 2012   

moronica, ze wszystkim co napisałaś się generalnie zgadzam ale dlaczego każde zdanie z małej litery, nawet taki lamer ortograficzny jak ja tego nie pojmuje :wink:

Reklama

sigmiarz 
Optyczny

zgadzasz się, ale z czym ?

Nie Moronica, rozumiem do czego zmierzasz ale jak napisałem podejście "robię dla beki nie dla hajsu" jest według mnie głupie i już wiele razy o tym pisałem.

Sporo osób które robi to dla pieniędzy robi inne dużo mniej użyteczne ale bardzo wyszukane artystyczne projekty ale to są zupełnie inne kategorie.

[ Dodano: Pon 11 Cze, 2012 12:22 ]
Szablony etc. sporo ludzi dłubie w domu po godzinach jakiejś innej pracy, dlatego są takie tanie. Nie są to młode wilki, młode wilki mają teraz bardzo zdrowe podejście jeśli chodzi o pieniądze, ale często mylą inspirację z plagiatem, to jest inny problem.

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

sigmiarz napisał/a:
sporo ludzi dłubie w domu po godzinach jakiejś innej pracy, dlatego są takie tanie

Ale to źle, że sobie dłubie? Nie rozumiem o co Tobie chodzi...

moronica 

Pomogła: 106 razy

sigmiarz napisał/a:
Nie Moronica, rozumiem do czego zmierzasz ale jak napisałem podejście "robię dla beki nie dla hajsu" jest według mnie głupie i już wiele razy o tym pisałem.

slabo sie orientujesz myslac, ze darmowe szablony sa wylacznie wykonywane "dla beki", po nocach, przez dzieciaki/amatorow. spora czesc z nich jest wykonywana przez firmy webdesignerskie, ktore wypuszczaja darmowe produkty by promowac platne uslugi. im sie to oplaca, to forma reklamy. masa darmowych projektow czy oprogramowania wlasnie ta droga wedruje na rynek

MNISZKA 
Rozmowny

Ja do zdjęć korzystam do zdjęć z serwisu weebly.com. Jest po angielsku ale nawet laik tego języka poradzi sobie z obsługą

, ja się nie bawiłem za bardzo a artystyczną stronę bo mi chodziło o miejsce gdzie mogę wrzucić zdjęcia (można sobie ją kliknąć). Szablonów tam masz masę

(tu widać tylko kilka) i możesz sobie jak chcesz je modyfikować. Nie płacisz nawet grosza. A jak się postarasz to nawet strona z tamtąd będzie dobrze wyglądać. Wadą jest to że masz dopisek na adresie xxxxx.weebly.com. Za w czasu się usprawiedliwiam, bo mnie zaraz sigmiarz opisze, że to nie jest moja jedyna strona, ta jest tylko tak na szybko do zdjęć. Robiłem już normalne strony przez ftp i wiem jak działa html (htm, xhtml, html5).

kozidron
[Usunięty]

sigmiarz napisał/a:
dokładnie tego samego potencjalnego klienta który na swoją stronę wydał cztero lub 5-cyfrową sumę bo zależy mu na dobrym wizerunku jego firmy w sieci.

moronica napisał/a:
sigmiarz, o cynizmie nie. po prostu takiego eksperta od projektow za 5-cyfrowe sumy gryzie to, ze ktos sobie chce postawic galeryjke za pare zlotych? cos sie tu nie zgadza

sigmiarz, moim zdaniem coś tu nie gra, skoro jesteś ekspertem od 5-cyfrowych projektów, to czym się martwisz ?

mozer 
bo Pentax

Znowu zamiast dyskutować na zadany temat więcej miejsca zajmuje offtop...

ashley 
Bywalec

Widze ze dyskusja wrze.
Co do tematu, Czemu nie wziac jakiegos hostingu, wrzucic tam wordpressa a potem dodac jakis szablonik z galeria. Nawet darmowy.

Ze swojej strony chcialbym zapytac o cos ale teraz to sie normalnie az boje :???:
Jest moze wsrod zgromadzonych ktos kto cos kuma w wordpressie?
Chodzi mi o to ze dodalem sobie szablon hatch (taka fajna galeryjka) I wszystko jest cacy, ale za kija nie moge dodac fotek do galerii. Zmienialem atrybuty itp...

Co do tematu poruszonego przez moronice. Popieram kazde jej slowo. Sprobuj powalczyc na strokach freelancerskich z projektantami czy koderami z takich dziur jak pakistan czy Indie... To sie zdziwisz! Ba, tam sa cale firmy ktore potrafia brac zlecenia na zrobienie serwisu www za 15-20$ minus prowizje oczywiscie. Wtedy dopiero rura ci zmieknie. Przestaniesz byc pro elo koderem i zaczna ci siwiec wlosy i dostaniesz nerwicy :)

sigmiarz 
Optyczny

kozidron napisał/a:
sigmiarz, moim zdaniem coś tu nie gra, skoro jesteś ekspertem od 5-cyfrowych projektów, to czym się martwisz ?

fajnie jest się czegoś złapać :wink: , nic tu nie gra bo to nie gra.

ashley napisał/a:
I wszystko jest cacy, ale za kija nie moge dodac fotek do galerii. Zmienialem atrybuty itp...

no właśnie :roll:

kozidron
[Usunięty]

sigmiarz napisał/a:
fajnie jest się czegoś złapać :wink: , nic tu nie gra bo to nie gra.

ależ wszystko, wystarczy jeszcze raz przeczytać post z 11.48 w tym wątku :wink:

sigmiarz napisał/a:
no właśnie :roll:

kazdy może się zawinąć, koledze ashley'owi własnie się udało :wink:

ashley 
Bywalec

Wysłany: Wto 12 Cze, 2012   

Sigmiarz, to nie chodzi o to ze sie nie da. Bo na pewno sie da. Widzialem to w akcji i wszystko jest ok. Po prostu albo ja gdzies w bazach danych czegos nie zrobilem bo nie umiem, ani nawet nie wiem co to powinno byc, albo moj hosting ma jakies ograniczenia. Recznie jak powrzucalem to jest ok. Ale czesc flashowa ani ani...

moronica 

Pomogła: 106 razy

ashley, flash to slepy zaulek, nie pakuj sie w to
gdybys byl sklonny dac szanse joomli to dam ci cynk na najlepszy komponent-galerie. ma mase opcji ale wszystko, co niepotrzebne, mozna wylaczyc

ashley 
Bywalec

Chetnie moronica, bardzo nawet. Co do flasha to wiem ze to zuoooo. Od dawna mnie od niego odrzuca. Po prostu okno dialogowe wygladalo tam jak flashowe. W sumie to mnie to jest potrzebne tylko do pokazania galerii z moimi pracami bo ja jesstem grafikiem. I potrzebuje portfolio online. Wlasnie po czesci do freelancingu ;)

sigmiarz 
Optyczny

bez przesady z tym flashem ślepym zaułkiem, do prezentacji fotografii świetnie się nadaje, jednak jeśli zależy Ci na oglądająych korzystających z urządzeń działających na IOS lepiej poszukać czegoś innego. :lol:
Sam długo robiłem flashe, w tym i znienawidzone banery (starałem się jednak żeby nie były znienawidzone) ale już rok nie robiłem nic we flashu, teraz rządzi html/js i zmierza w stronę HTML5/css3/canvas

kozidron napisał/a:
ależ wszystko, wystarczy jeszcze raz przeczytać post z 11.48 w tym wątku

czego się spodziewasz.. "hey, darmowe szablony na tumblr są the best, właściwie to cały internet mógłby kończyć się na tumblr ew. na flickr"
Po pierwsze tak nie uważam a dokładnie przeciwnie, po drugie nie jest to w moim interesie..

KwusheR 
Rozmowny

Nie rozumiem Was. Osoba, która założyła wątek ewidentnie szuka prostego rozwiązania typu WYSIWYG więc po co wchodzić w dyskusję na temat profesjonalizmu takich usług? Jeśli ktoś szuka prostych rozwiązań to nie potrzebuje profesjonalnej galerii za 1000 zł od agencji interaktywnej i sztabu osób do obsługi takiej strony. Wiadomo, że nasza branża jest okupowana przez gimnazjalistów robiących profesjonalne strony po 300 zł, oraz osoby mające photoshopa miesiąc, są po kursie grafiki komputerowej i ogłaszają się jako projektanci stron internetowych, ale... takie osoby mają swojego odbiorcę. Co kto potrzebuje... moim targetem są średnie lokalne firmy, które rozumieją fakt iż strona to narzędzie marketingowe. Najtańsze i najskuteczniejsze... Nie wtryniam się do osób psujących rynek bo jest ona na tyle duży, że każdy zarobi i każdy będzie zadowolony z witryny :roll:

Dla autora tematu:

Spróbuj tutaj: http://www.1and1.pl/

Odpowiedz do tematu