Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012 5D mark III bad pixel -problem
Witam
Pierwszego czerwca kupiłem 5D MKIII i po kilku dniach musiałem wymienić go na nowy egzemplarz, bo miał dwa bad pixele. Dzisiaj odebrałem grugi egzemplarz i tutaj też jest ten sam problem, ale już tylko jeden pixel... poziom mojego wkurzenia już sięga zenitu -będę musiał znowu czekać na wymianę na nowy -ale znowu jestem pełen obaw, czy i tym razem nie będzie to samo...
Miał ktoś z Was ten problem?
[ Dodano: Wto 19 Cze, 2012 14:59 ]
Sorry -jednak jest jeszcze gorzej -w międzyczasie znalazły się jednak trzy bad pixele -czyli jest jeszcze gorzej niż było...
[ Dodano: Wto 19 Cze, 2012 15:02 ]
hmmm -nie ma załączników które wrzuciłem z zaznaczonymi punktami z obu puch...
tak z ciekawosci, czy jeden lub dwa bad pixele mozna reklamowac?
Podejdz optymistycznie, zobacz ile masz dobrych
dcs [Usunięty]
Wysłany: Wto 19 Cze, 2012
Usjwo napisał/a:
Podejdz optymistycznie, zobacz ile masz dobrych
Albo policz...
fotobartfoto [Usunięty]
można -ja korzystam po prostu z rękojmii i wymieniam na nowy, ale nie zmienia to faktu, że jest to upierdliwe załatwianie spraw, zamiast już zapomnieć o sprzęcie i skupić się na zdjęciach...
optymistycznie podszedłem za pierwszym razem -teraz już trochę się wkurzyłem, bo raczej przy sprzęcie tej klasy nie powinno być takich wpadek -a jeszcze na dwóch sztukach pod rząd??? miałem już całą masę puszek Canona i nigdy nie było takiej wtopy...
Ciekawe, ciekawe. Swoją drogą też ciekawe jest kto dostanie te puszki, które Ty zwróciłeś.
fotobartfoto [Usunięty]
Jeszcze tej drugiej nie oddałem -zrobię to dopiero jutro, ale już się boję, że będzie bujanie co kilka dni, bo się może okazać, że była jakaś chu...wa seria i wszystkie mają wadliwe matryce... -nie mam ochoty ani czasu na takie .........
Dam Wam znać jak się skończy temat i za którym razem w końcu trafię na właściwy egzemplarz...
A swoją droga, to jak ktoś będzie kupował, to dawajcie znać na priva -podam numery seryjne, żeby Wam tego ... nie wcisnęli.
[ Dodano: Wto 19 Cze, 2012 15:42 ]
siur -to miałem na myśli
A jak naprawiaja takie bad piksele? Czy nie robi sie tego w sofcie, biorac wartosci z sasiednich? to chyba podobnie jak mapowanie kurzu na matrycy. Zakladajac ze robia to w serwisie nie mozna tego zresetowac, wiec nastepny sie nie dowie ze takie ma, nawet jak wszystkie sprawdzi osobno pod lupa. Moglbym zaryzykowac twierdzenie ze po zlozeniu apartu, matryce ktore nie przekrocza jakiej granicznej liczby "bad pixli" w okreslonym rozmiarze, tak wlasnie sa naprawiane (i nie tylko w Canonie)
Tak swoją drogą to ciekawe, że chciało ci się tego szukać...
Inna sprawa, czy to nie jest tak, że producent dopuszcza śladowe ilości tych złych pikseli i czy nie jest o tym napisane w instrukcji...
ja się podepnę pod temat. mam ten sam problem. tyle ze tych pixeli jest ze 30.. gdyby nie to ze robiłem zdjęcia "otworkiem" w ogóle bym tego nie zauważył. robiłem, jak wcześniej pytałem, czyszczenie ręczne ale to nie pomogło tym razem. co z tym zrobić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,43 sekundy. Zapytań do SQL: 13