Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
5D mark III bad pixel -problem
Autor Wiadomość
mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

Wysłany: Czw 21 Cze, 2012   

fotobartfoto, no cóż - prawo jest kulawe, a jakość produktów też pikuje w dół. Znak czasów...

Reklama

MC 

fotobartfoto napisał/a:
Abstrachując

:lol:

Oby tylko takie "wady" były w sprzęcie foto...

kozidron
[Usunięty]

MC napisał/a:
Abstrachując

:lol:

MC, co ty masz z tym, że to cie tak koli :shock: Czytając pewnie moje dysortograficzne posty musisz się grubo męczyć, no chyba że daje jeszcze inne powody :razz: :wink:

Cytat:
Zawodowo fotografią zajmuję się od ponad dwudziestu lat i może faktycznie nie do końca skupiam się na tym czy bad pixele to norma czy nie -aparat to dla mnie narzędzie pracy i oczekuję od niego pełnej gotowości do zadań zaraz po zakupieniu, a nie jeszcze dodatkowo po wizycie w serwisie.

fotobartfoto
Zazwyczaj zawodowca(niekoniecznie profesjonalistę) cechuje to, że interesuję się narzędziami, które służą mu do zarabiania pieniędzy, zawsze szuka nowości, czegoś lepszego śledząc rynek, żeby go konkurencja nie zjadła, szczególnie w dziedzinach powiązanych z elektroniką. Dziwi mnie to, że nie słyszałeś z jaką niedoróbą canon wypuścił na rynek 5DIII robiąc sobie z pierwszych użytkowników beta testerów, twoje bad pixele to pikuś dla serwisu i nie ma o co piany toczyć :wink:

Na szczęście 5d3 to amatorski korpus więc nie musiałeś nic o tym wiedzieć :razz:

MC 

kozidron, za ten wyraz, napisany bezbłędnie, lecz z małym myślnikiem dostałem ostrzeżenie na kanondesce :lol:

kozidron
[Usunięty]

MC napisał/a:
kozidron, za ten wyraz, napisany bezbłędnie, lecz z małym myślnikiem dostałem ostrzeżenie na kanondesce :lol:

Od którego moda ?
Dla takich "idiotów" nie bójmy się tego słowa, nie mam słów, mnie tamto forum zniechęca, jest kwaśne i pełno tam lizotyłków.

MC 

Od miłego kolegi "janmar". Cóż, wcześniej dostałem ostrzeżenie za to, że go poprawiłem jak wypisywał głupoty.

Sunders 

MC napisał/a:
Od miłego kolegi "janmar". Cóż, wcześniej dostałem ostrzeżenie za to, że go poprawiłem jak wypisywał głupoty.

MC, możemy "przybić piątkę". Ja też dostałem warna od tego ponurego "kolegi" za to, że po sugestii jednej z zadowolonych klientek, spytałem jednego z TIP-ów, czy to prawda że dojeżdża teraz do klientów komunikacją publiczną.Zostało to potraktowane jako "prowokowanie kłótni oraz trollowanie" :zalamany:
IMO szanujmy tolerancyjność i poczucie humoru modów z tego forum :!: :smile:

MC 

Pamiętam tego posta :-) Cóż, takie życie.
O dziwo, na forum androida za nazwanie administratora trollem i przygłupem dostałem tylko jednodniowego bana, choć "działalność" tamtejszych modów (w głównej mierze to gówniarze) zwala mnie z nóg.
No, ale koniec już tego OT.

fotobartfoto
[Usunięty]

Wysłany: Pią 22 Cze, 2012   

Witam
W końcu się udało trafić na dobry egzemplarz-finalnie dopiero trzeci z kolei jest wolny od wad -przynajmniej na chwilę obecną takich nie stwierdziłem ;-)
Pozdrawiam

Sunders 

fotobartfoto, no to gratulacje i ... czekamy na foty w dziale "nasze zdjęcia" :smile:

MC 

Niekoniecznie te z czasem naświetlania 30s i nałożonym dekielkiem... :wink:

fotobartfoto
[Usunięty]

Wysłany: Pią 20 Lip, 2012   

Witam wszystkich
pisząc dalej w temacie -gdyby ktos zaglądał tutaj w celu znalezienia rozwiązania -warto przynajmniej spróbować takiego, na jakie przypadkiem trafiłem:
http://www.youtube.com/wa...ture=plpp_video
Naprawdę jestem ciekaw czy to działa -jeśli tak, to okazałoby się, że cały ten mój kabaret z wymianą dwóch egzemplarzy na kolejny -byłby bez sensu ;-) Gdybym tylko znalazł to wcześniej, to bym spróbował. Dajcie znać jak komuś się uda.

ashley 
Bywalec

Wysłany: Pią 20 Lip, 2012   

A nie jest to przypadkiem tak, ze takie bad pixele, dokladniej hot pixele, te czerwone, z czasem sie powiekszaja? Kiedys takie cos widzialem. To byl stary SP-50z mial 2 male czerwone hot-y. Po jakichs 2 miesiacac mialem okazje znow go miec w rekach. Tchnelo mnie i sprawdzilem. Bylo ich chyba 4 a te 2 sporo wieksze niz za pierwszym raazem.
W takich przypadkach to chyba taka reklamacja jest uzasadniona. Bo po powiedzmy roku, kiedy gwarancja minie, bedzie problem.
No i jak to jest czy po takim mapowaniu one tez rosna? :zalamany:

Odpowiedz do tematu