Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
pawel01021, ja mówię poważnie. Chcąc kupić Zeissa bez specjalnego ryzyka musisz wydać około 700-900 zł.
Wszystko co tańsze jest podejrzane i trzeba mieć szczęście, żeby kupić coś dobrego, co nadaje się do użytku bez wizyty u optyka.
Tutaj masz pewny zakup, sprzęt lepszy pod każdym względem i gwarancję. To naprawdę dużo biorąc pod uwagę, że musisz wydać 400-500 zł więcej niż za w miarę pewnego Zeissa.
Dodam tutaj że naprawdę dziewicze Zeissy z Jeny - a takie da się jeszcze spotkać - z pudełkami, paskami, praktycznie nigdy nie używane, są w cenie tego Nikona albo i droższe. A to zupełne kuriozum, bo Nikon bije te Zeissy na głowę.
doskonale rozumiem co piszesz. Ale niestety nie stać mnie na nią piękna jest i w ogóle nic dodać nic ująć ale cóż
[ Dodano: Wto 26 Cze, 2012 19:04 ]
Dzięki ci Arku. Twoje sugestie, porady są dla mnie bardzo cenne. Najwięcej ze wszystkich mi pomagasz przy zakupie tej wymarzonej lornetki. Twoje zdanie i opinia liczy się dala mnie najbardziej.
Przepraszam, że się na trzeciego wcinam. Te oczy Arka z Awatara rzeczywiście pociągają, ale moim zdaniem są wirtualne
Tropical może i dobry, ale 1. primo: 7x50 to baardzo specjalistyczne parametry nocne, a 2. primo: brak centralnej ostrości. Jeśli 2. to nie problem, to może to:
http://astropolis.pl/giel...ka-wo-10x50-ed/
Wystawił za 1000zł. Nowa kosztuje 1400zł, więc sprzedawca opuści, może nawet do 800zł...
Pamiętaj tylko, że to baaardzo cięzka lornetka, ale zaiste dobra i bardzo klasyczna.
Test WO 10x50 ED
Wersja WO 7x50 pobiła Tropicala o 4 pkt. a 10x50 Carla Zeissa z Jeny o 13pkt.
Czy już mówiłem, że jest baardzo ciężka...
Ostatnio zmieniony przez kivirovi Wto 26 Cze, 2012, w całości zmieniany 4 razy
nie lekceważę rad innych wszystkich których rady i opinie przydały mi się w jakiś sposób wyróżniłem przyciskiem "POMÓGŁ" TY zebrałeś ich najwięcej
[ Dodano: Pią 06 Lip, 2012 10:10 ]
Hura hura hura wreszcie sie doczekałem, wszedłem w posiadanie mojej pierwszej lornetki nie jest to najlepszy model do astro ale jest, i jest to stary w 100% sprawny bez zeza strychowiec Aquilus 8x30 Made in France, za darmo w prezencie od znajomego podarował mi ja gdy mu opowiedziałem o tym, że chce kupic lornetke do podziwiania gwiazd wszedliśmy na strych poszukaliśmy i faktycznie byla tam ale nie poddaje sie w dalszym ciagu chce kupi cos lepszego
[ Dodano: Pią 06 Lip, 2012 10:10 ]
Hura hura hura wreszcie sie doczekałem, wszedłem w posiadanie mojej pierwszej lornetki nie jest to najlepszy model do astro ale jest, i jest to stary w 100% sprawny bez zeza strychowiec Aquilus 8x30 Made in France, za darmo w prezencie od znajomego podarował mi ja gdy mu opowiedziałem o tym, że chce kupic lornetke do podziwiania gwiazd wszedliśmy na strych poszukaliśmy i faktycznie byla tam ale nie poddaje sie w dalszym ciagu chce kupi cos lepszego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9