Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
wiesz co? widzę że jesteś z Łodzi,jak masz ochotę to możemy się gdzieś umówic,przyniosę lampę,postrzelasz sobie,sam ocenisz co i jak
acha,mogę też przynieść Phottix'y , te co podlinkowałeś to chyba nawet są jakieś nowsze,widzę tam PT-04 II i widać obsługują nawet 580EX II,moje nie odpalają 580tki...
a teraz napalam sie na te PIXEL Knight TR-332 , o których była mowa w aktualnościach na Optycznych
Bardzo chętnie, ale bardziej mi pasuje w okresie wakacyjnym
Miło było by zobaczyć jak to cudo działa, ale jestem totalnym laikiem w kwestii kreowania oświetlenia a jedyna zewnętrza lampa błyskowa którą obsługiwałem to było jakieś cudo polskiej produkcji które miał mój ojciec z Zenitem XP. Szukałem jej wszędzie ostatnio, ale chyba na moje szczęście, przepadła definitywnie.
Dodam jeszcze, że jak patrzę na specyfikację i cenę tej Sigmy, to na razie wszystko mi się podoba. Jest mocna, z tego co widzę wygodna w obsłudze, dobrze wspomaga AF, ma regulowany palnik, wbudowany dyfuzor. Nie wiem jeszcze jak jej szybkość działania i tryb automatyczny ma się do 580EXII.
jak tam waści pasuje
ze swojej strony polecam tę lampę
jakby co to pisz,a może Łódź Optyczne Team odpali kiedyś znowu(z tego co wiem było coś w zeszłym roku)
Witam, pozwolę sobie odświeżyć temat bo przyglądam się właśnie lampie Sigmy. Posiadam już 580 EXII i chciałem dokupić coś co by się bezprzewodowo zgrało ale nie kosztowało za dużo. Pytanie mam takie: Jeśli sigma może działać jako Master to czy 580EXII będzie wtedy działał jako slave? Czy da się wtedy ustawić ratio czy tylko manual jak w przypadku odwrotnym?
Pozdrawiam,
Kuba
Obejrzałem sobie w końcu tę lampkę i mówiąc szczerze to jakość plastików mnie nie zachwyciła. Mój początkowy entuzjazm wynikał też z tego, że początkowo mylnie sprawdzałem jej cenę, patrząc na model bez „Super” w nazwie… Jeśli komuś potrzebna duża moc to może mieć inne preferencje, ale ja osobiście za tysiaka, jak trzecią już lampę (z myślą o statywie/parasolce/softboksie) to wolałbym jednak 430EX II, ze względu na 100% współpracę bezprzewodową, w razie potrzeby. Nie robię zdjęć w kościele ani innych ciemnicach, gdzie mocną lampą trzeba strzelać w sufit/ściany.
no właśnie mi wychodzi na to że albo muszę dokupić 430EX albo sprzedać 580EX i kupić 3 sigmy 530... sam nie wiem, niby 3 lampy, ale stracę pewnie możliwość strzelania zdjęć seryjnych...
no jeżeli masz już 580EX i chcesz sterować grupami z poziomu lampy,bez biegania i przestawiania w trybie M to inwestuj w Speedlite'y
Sigma ma swoje "grupy" ale nie działają one z Canonem
Rozważałem zakup tej lampki jako drugie do kompletu z SB 800. Robiąc rozpoznanie na forum nikoniarze.pl zdecydowałem o zakupie SB900.
Jak coś kupić to raz a porządnie. Zero problemów z ttl w CLS i jednak solidniejsze wykonanie. Cena również wyższa. Ale święty spokój wartością nadrzedną.
w końcu do mojej 580-tki dokupiłem okazyjnie lampę Canona 430 ex wersja 1. Dzięki za podpowiedzi. A teraz chyba jeszcze dokupię zdalny wyzwalacz, albo może nawet i pixel knighta i już będzie się można pobawić trochę światłem...
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011 Sigma EF-530 DG Super E0 - Zdalne wyzwalanie z 450D
Zamierzam na dniach kupić tą 530 DG Super E0 do 450D. Może ktoś z użytkowników forum ma pomysły na zdalne wyzwalanie
Cichy9 [Usunięty]
Wysłany: Pią 29 Cze, 2012
Posiadam tą lampę oraz bezprzewodowe wyzwalacze PT-04. Niestety mimo usilnych prób nie mogę sobie poradzić z wyzwoleniem lampy bezprzewodowo. Generalnie jestem z niej zadowolony, choć na oświetleniu światłem błyskowym nie znam się praktycznie w ogóle i dopiero się uczę.
Zauważyłem ostatnio, że poleciały w dół ceny 430 EX II.
Myślicie, że zamiana Sigmy na 430 EX II byłaby dobrym pomysłem? Za 430 EX II przemawia fakt, że nie ma problemów z bezprzewodowym wyzwalaniem i nie trzeba kombinować.
Niestety mimo usilnych prób nie mogę sobie poradzić z wyzwoleniem lampy bezprzewodowo.
A z czym masz problem?
Cichy9 [Usunięty]
Wysłany: Pią 29 Cze, 2012
Podpinam odbiornik do lapmy, do aparatu nadajnik. Ustawiam przelaczniki na nadajniku i odbiorniku w takiej samej pozycji. Lampę przełączam w tryb manualny. Powinno błyskać, a nie błyska Coś robię źle?
Ciekawostką jest to, że po naciśnięciu przycisku "test" na nadajniku nie ma błysku. Lampa nie błyska także po wpięciu do nadajnika i odbiornika kabelka dołączonego do zestawu.
Myślałem, że dostałem wadliwy zestaw, więc odesłałem go. Został sprawdzony i okazał się sprawny. Wobec tego nie wiem, co robię źle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9